Futboll Amerikan

Futbolli amerikan është një nga sportet më të njohura në Shtetet e Bashkuara. Dhe, si çdo sport tjetër, ai ka kulturën e tij të basteve. Ka shumë mënyra të ndryshme për të bastuar në lojërat e futbollit amerikan. Mënyra më e thjeshtë dhe më e zakonshme është të vendosni bast se kush do ta fitojë lojën. Me shumë libra sportive në internet për të zgjedhur, bastet e futbollit amerikan janë një mënyrë argëtuese dhe emocionuese për të kaluar kohën.

Për ata që pëlqejnë bastet në sport, ky postim është për ta. Nga mënyra se si të vendosni një bast deri tek të kuptuarit e gjasave, postimi ka gjithçka që i nevojitet një lojtari për të filluar me bastet e futbollit amerikan.

Futboll Amerikan
Bastet më të mira të futbollit amerikan

Bastet më të mira të futbollit amerikan

Bastet e futbollit amerikan janë thjesht bast mbi rezultatin e lojërave të futbollit amerikan. Ky sport është një sport kompleks me shumë variabla që mund të ndikojnë në rezultatin e një ndeshjeje. Kjo do të thotë se ka shumë mundësi që lojtarët të argëtohen.

Shikoni për ngjarjet sportive të futbollit amerikan si bast NFL, është një nga turnetë më emocionues për të vënë bast.

Historia e basteve të futbollit amerikan

Bastet në lojërat e futbollit amerikan datojnë në fund të viteve 1800. Futbolli amerikan është një sport shumë i vjetër dhe bastet për të mund të jenë po aq të vjetra sa vetë loja. Megjithatë, bastet serioze në këtë sport filluan kur faqet e basteve u bënë hit pas shpikjes së prezantuesve sportivë në internet.

Sa popullor janë bastet në futbollin amerikan?

Bastet e futbollit amerikan janë një kalim kohe shumë e njohur amerikane. Me interes të jashtëzakonshëm për ndeshjet, ka shumë bastesh sportive në dispozicion për lojtarët për të zgjedhur. Në fakt, sporti ka një nga numrat më të lartë të basteve për lojë në krahasim me ngjarjet e tjera sportive në vendi.

Bastet më të mira të futbollit amerikan
Si të bastoni futbollin amerikan

Si të bastoni futbollin amerikan

Vendosja e një basti të futbollit amerikan është e thjeshtë. Gjithçka që i nevojitet një lojtari është një libër sportiv në internet llogari dhe disa para. Këtu janë hapat për të vendosur një bast:

  • Hapja e një llogarie me një libër sportiv
  • Depozitimi i parave në llogarinë e librit sportiv
  • Zgjedhja e një ndeshjeje ose ndeshjesh për të vënë bast
  • Zgjedhja e shumës për bast
  • Dorëzimi i bastit

Llojet e basteve

Ka shume baste të ndryshme për të vendosur në lojërat e futbollit amerikan. Lloji më i zakonshëm është basti Moneyline, ku lojtarët luajnë bixhoz se kush do ta fitojë lojën. Ekzistojnë gjithashtu baste prop, të cilat janë baste për ngjarje specifike që mund të ndodhin në një lojë, si p.sh. sa goditje do të shënojë një lojtar.

Ka baste të ardhshme për ata që duan të vënë bast mbi rezultatin e përgjithshëm të një sezoni. Ky lloj basti u lejon lojtarëve të luajnë kumar se cila skuadër do të fitojë Super Bowl ose Konferencën e Futbollit Amerikan (AFC).

Si të bastoni futbollin amerikan
Shanset e basteve të futbollit amerikan

Shanset e basteve të futbollit amerikan

Shanset në bastet e futbollit amerikan ndryshojnë në varësi të librit sportiv dhe ndeshjes që vihet bast. Sidoqoftë, shanset e futbollit amerikan zakonisht shprehen në shanset ose numrat dhjetorë amerikanë.

Për shembull, shanset amerikane fillojnë me një numër më të madh se një dhe tregojnë se sa do të paguhet nëse basti fiton, p.sh., +100 do të thotë se 100 dollarë fitohen kur vihet bast 100 dollarë.

Shanset e basteve të futbollit amerikan
Cilët faktorë mund të ndikojnë në shanset e basteve të futbollit amerikan?

Cilët faktorë mund të ndikojnë në shanset e basteve të futbollit amerikan?

Disa faktorë mund të ndikojnë Shanset e basteve të futbollit amerikan, duke përfshirë kohën e mbetur deri në fillimin e një ndeshje futbolli amerikan. Për shembull, nëse ka më pak se dy minuta para fillimit të një loje dhe ka rënë shi gjatë gjithë ditës pa u ndalur për orë të tëra më parë, lojtarët do të duhet të marrin parasysh këta faktorë kur vendosin bastet e tyre. Faktorët shtesë përfshijnë si më poshtë:

Forma e ekipit

Shanset e basteve të futbollit amerikan ndikohen nga forma e një ekipi, kështu që lojtarët duhet të jenë të vetëdijshëm nëse skuadrat po ecin mirë apo jo përpara se të vendosin baste.

Përzgjedhja e ekipit

Cilët lojtarë do të luajnë? Çdo dëmtim i lojtarëve më të mirë në ekip do të dëmtonte shanset e tyre për të fituar. Pra, përzgjedhja e ekipit është diçka që patjetër do të ndikojë në shanset.

Vendndodhja

Lojërat e futbollit amerikan nuk luhen në të gjitha pjesët e botës. Disa vende nuk e kanë këtë sport, kështu që librat e sportit ndonjëherë ofrojnë shanse në varësi të vendit të ndeshjes. Përveç kësaj, disa vende favorizojnë ekipe të caktuara.

Cilët faktorë mund të ndikojnë në shanset e basteve të futbollit amerikan?