Atletikë

Bastet e atletikës përfshijnë një sërë ngjarjesh sportive. Këto aktivitete përqendrohen rreth sprintit, kërcimit dhe hedhjes, dhe shumë nga këto sporte kombinohen në një ngjarje. Shumica e bastorëve ndoshta janë të vetëdijshëm se shumica e këtyre ngjarjeve janë nga Lojërat Olimpike verore, por siç do të diskutojmë në udhëzuesin tonë të basteve të atletikës, ka gara të organizuara gjatë gjithë vitit për të cilat gjithashtu mund të vihen bast.

Lloji më i përhapur i bastit është se cili konkurrent do të fitojë një garë ose cili atlet do të marrë në shtëpi një medalje të artë. Do të jetë gjithashtu e mundur të vihet bast nëse një atlet do të përfundojë në podium ose do të thyejë një rekord botëror.

Atletikë
Pse është e njohur atletika për të bastuar?

Pse është e njohur atletika për të bastuar?

Një nga arsyet kryesore që bastet profesionistë dhe fillestarë gëzojnë njëlloj bastet në atletikë është se ato mund të jenë mjaft argëtuese sepse nuk jeni të kufizuar në bastet në një sport të vetëm.

Atletika përbëhet nga një shumëllojshmëri sportesh. Disa nga këto sporte krijojnë superyje që janë ndër atletët më të njohur, ndërsa të tjerët janë më të paqartë dhe marrin vetëm një pjesë të vëmendjes. Kjo nuk do të thotë se këto ngjarje nuk janë argëtuese për të vënë bast. Sportet e renditura më poshtë janë një përmbledhje e asaj që mund të prisni të shihni gjatë një ngjarje atletike.

Duke kërcyer

Ngjarjet e kërcimit në atletikë mund të ndahen në dy kategori në formën e tyre më themelore. Për të filluar, ka gara në të cilat ju gjykoni se sa larg mund të kërceni. Kërcimi së gjati dhe kërcimi trefish janë emrat e këtyre dy ngjarjeve. Të dyja kërkojnë zhytje në një gropë rëre nga një vend fillestar i paracaktuar. Ngjarja fitohet nga atleti që përshkon distancën më të largët.

Ngjarje të tjera përfshijnë kërcimin mbi një bar në ajër. Kërcimi së larti dhe kërcimi me shtizë janë emrat e këtyre ngjarjeve. Kërcimi së larti është një ngjarje në të cilën një atlet duhet të kërcejë mbi një shufër përpara tyre dhe atleti me distancën më të madhe fiton. Shkelja me shtizë është një ngjarje në të cilën një atlet përdor një pjesë të aparatit për t'u ngritur në ajër, por konceptet janë të njëjta.

Vrapimi

Nuk është e vështirë të thuhet se ngjarjet e vrapimit në atletikë tërheqin më shumë interes nga publiku i gjerë. Disa nga emrat që janë bërë superyje në mbarë botën janë Mo Farah, Usain Bolt dhe Michael Johnson. 100 m, 200 m dhe 400 m janë ngjarjet më të dukshme. Pengesat, si dhe vrapimi në distanca të mesme (deri në 10,000 metra).

Hedhja

Hedhja e ngjarjeve në sport të gjitha kanë të njëjtin qëllim. Gjuajtja e gjuajtjes, gjuajtja e diskut, hedhja e çekiçit dhe hedhja e shtizës janë të gjitha ngjarje në të cilat atletët hedhin objektet e tyre përkatëse aq sa munden. Kjo ngjarje do të fitohet nga atleti, predha e të cilit përshkon distancën më të largët.

Pista dhe fushë

Imagjinoni veten në mes të një ngjarjeje sportive. Ka një pistë vrapimi rreth arenës ku zhvillohen gara si 100 metra. Ndërsa në qendër ka një fushë të madhe ku zhvillohen sporte si Shtiza. Për shkak të këtij kombinimi, këto sporte zakonisht quhen ngjarje në pistë dhe fushë.

Për tu skualifikuar

Për shkak se është një nga tregjet më të lehta për t'u korruptuar, jo çdo ngjarje ose libralidhës do ta paraqesë këtë si një opsion për mirë. Edhe pse skualifikimi ndodh rregullisht në sport, dhe për ngjarje të mëdha, vështirësi të tilla janë shumë më pak shqetësuese, prandaj basteshkruesit mund t'ua ofrojnë këtë zgjedhje klientëve të tyre. Përfundimi i këtij basti është i drejtpërdrejtë: që ju të fitoni, atleti që keni zgjedhur duhet të skualifikohet nga eventi në të cilin ata marrin pjesë.

Pse është e njohur atletika për të bastuar?
Si të bastni në atletikë

Si të bastni në atletikë

Për të vendosur një bast, fillimisht duhet të regjistroheni me një libër sportiv me reputacion. Për të minimizuar rreziqet, së pari duhet të rishikoni udhëzimet e bastevebërësit për bastet në atletikë. Fatkeqësisht, nuk ka shumë opsione bastesh për këtë sport. Sidoqoftë, mund të vendosni një bast në një nga dy rezultatet kryesore. Mos harroni se nuk duhet të angazhoheni vetëm për një libër sportiv. Jo të gjithë prezantuesit bëhen të barabartë kur bëhet fjalë për bastet e atletikës. Disa mund të ofrojnë vetëm disa tregje, ndërsa të tjerët mund të ofrojnë një larmi më të madhe.

Më e rëndësishmja, jo të gjithë prezantuesit janë aq të përpiktë ose aq të aftë në vlerësimin e çmimeve në tregjet e tyre sa të tjerët. Pra, para se të vendosni një bast, merrni parasysh çdo opsion. Ju mund të zbuloni se së shpejti do të keni një ndjenjë se me cilët bastesh janë më të dobishmet për të vënë bast.

Si të bastni në atletikë
A janë të ligjshme bastet e atletikës në internet?

A janë të ligjshme bastet e atletikës në internet?

Bastet e atletikës janë të ligjshme në juridiksionet ku basteshkruesit sportivë janë të ligjshëm. Bastorët individualë mund të përdorin faqet e basteve të garave me varka në det të hapur në juridiksione ku kumari në internet nuk është i jashtëligjshëm.

Edhe nëse është teorikisht e paligjshme hyrja në faqet e basteve të atletikës në det të hapur, ka pak ose aspak rregulla që ju ndalojnë ta bëni këtë. Kufizimet e vetme të lojërave që mund të ndikojnë në bastet tuaja janë ato që pengojnë institucionet financiare të bëjnë transaksione me ofruesit e lojërave të fatit. Kjo parandalohet lehtësisht duke përdorur alternativë mënyrat e pagesës.

A janë të ligjshme bastet e atletikës në internet?
Gjithçka në lidhje me shanset e basteve të atletikës

Gjithçka në lidhje me shanset e basteve të atletikës

Ka shumë tregje bastesh në dispozicion në Atletikë. Ju mund të besoni se e vetmja mundësi e disponueshme për shumicën është të vendosni bast mbi fituesin e përgjithshëm të një gare ose ngjarjeje. Megjithatë, ka tregje të tjera bastesh atletike që u ofrohen lojtarëve dhe kjo shumëllojshmëri do të rritet vetëm pasi ngjarja bëhet më e spikatur.

Për të kualifikuar bastet

Ka ngjarje të ndryshme në të cilat një atlet duhet të konkurrojë në disa ngjarje kualifikuese përpara se të kualifikohet për të konkurruar në eventin final. Për shembull, një atlet nuk e gjen veten thjesht në finalet e 100 metrave; fillimisht duhet të kualifikohen në garat që i paraprijnë. Kjo mund të arrihet duke u vendosur në tre të parat në një garë ose duke vendosur një nga kohët më të shpejta. Disa bastevënës do t'i lënë lojtarët të vënë bast se cilët atletë do të kualifikohen.

Te fitosh

Ky është lloji më themelor i basteve të atletikës. Ju mund të vendosni një bast se kush do të fitojë garën ose ngjarjen në fjalë. Ju mund, për shembull, të bastni atletin A për të fituar medaljen e artë në shtizë. Garat individuale mund të zhvillohen edhe pa medalje në linjë. Ju mund, për shembull, të vini bast në Vrapuesin B për të fituar garën.

Për të qenë në baste në podium

Nëse një atlet përfundon në tre të parat në një garë, ai do të jetë në podium. Për disa gara, ky është vetëm një gjest, por për shumë gara të profilit të lartë të atletikës, kjo do të thotë që një atlet ka fituar një medalje. Medaljet në Olimpiada, për shembull, do të renditet në sekuencën e njohur të Arit, Argjendit dhe Bronzit. Në këtë rast, ëndrra e shumicës së sportistëve është të qëndrojnë në podium.

Për të vendosur një rekord të ri

Disa libralidhës do t'ju lejojnë të vini bast nëse një atlet do të vendosë ose jo një rekord të ri. Në Olimpiadë vendosja e rekordeve botërore është një punë e madhe dhe shumë prej tyre vijnë me shumë famë. Sportistët më të mirë në botë jo vetëm që janë të detyruar të fitojnë medalje të arta, por gjithashtu sfidohen nëse mund të thyejnë rekorde specifike. Rekordi botëror në 100 metra është pa dyshim më i lakmuari në atletikë. Usain Bolt aktualisht mban rekordin me një kohë prej 9.58 sekonda.

Për tu skualifikuar

Meqenëse është një nga tregjet më të lehta për t'u manipuluar, jo çdo ngjarje apo krijues bastesh do ta shfaqë këtë si një opsion për të mirë. Përkundër kësaj, skualifikimi ndodh shpesh në atletikë dhe për ngjarje të mëdha, vështirësi të tilla janë shumë më pak shqetësuese, prandaj basteshkruesit mund t'ia ofrojnë këtë zgjedhje klientelës së tyre. Rezultati i këtij basti është i drejtpërdrejtë: që ju të fitoni, atleti që keni zgjedhur duhet të skualifikohet nga eventi në të cilin ata po konkurrojnë.

Gjithçka në lidhje me shanset e basteve të atletikës
Këshilla për bastet e atletikës

Këshilla për bastet e atletikës

Është kritike, për të filluar, një atletikë e fortë strategji bastesh nëse doni të jeni të suksesshëm me bast.

Duke qenë se Atletika përfshin sporte të shumta, mund të jetë joshëse të vësh bast për të gjitha ato për ta bërë përvojën e basteve më të këndshme. Megjithatë, kjo nuk është një metodë që do të rezultojë në një fitim të qëndrueshëm. Shumica e metodave të mira të basteve mbështeten në kryerjen e të njëjtit proces vazhdimisht, dhe mënyra më e lehtë për ta arritur këtë shpejt është të vendosni bast në një ngjarje me të cilën jeni më të njohur.

Ne priremi të besojmë se për shkak se ne shikojmë/bastojmë në atletikë vetëm një herë në disa vjet, atletët më të njohur janë ende më të mëdhenjtë në botë, por ka shumë kohë midis Olimpiadës, për shembull, dhe shumë mund të ndryshojnë në këtë. koha. Do të ishte më mirë të kontrolloni nëse një atlet i tillë e ka ruajtur formën e tij që atëherë, ose nëse ka dikush i ri në skenë që ka të ngjarë të marrë të gjitha meritat.

Lëndimet, për shembull, mund të ndodhin papritmas. Në atletikë, edhe dëmtimi më i vogël mund të zvogëlojë shanset e një atleti për të fituar garën e tyre. Në garat, fraksionet e sekondës mund të nënkuptojnë ndryshimin midis vendit të parë dhe të dytë, ndërsa centimetrat mund të nënkuptojnë ndryshimin midis vendit të parë dhe të dytë në ngjarjet e hedhjes dhe kërcimit.

Këshilla për bastet e atletikës
Kumar i përgjegjshëm

Kumar i përgjegjshëm

Për të parandaluar humbjen e një pjese të madhe parash menjëherë, duhet të menaxhoni me kujdes financat tuaja.

Mbani në mend se nuk duhet të vendosni kurrë më shumë fonde sesa jeni gati të humbni. Ndani burimet tuaja për të shmangur shpenzimin e të gjitha parave tuaja në të njëjtën kohë. Nëse jeni duke vuajtur një humbje, mos u përpiqni ta kompensoni atë duke rritur madhësinë e bastit tuaj. Ju ose duhet të kufizoni sasinë e parave që mund të depozitoni çdo muaj ose sasinë e parave që mund të humbni në një lojë të vetme.

Ju duhet të jeni në gjendje të menaxhoni emocionet tuaja dhe të kuptoni se kur është koha për të hequr dorë. Kur jeni të mërzitur, keni më shumë gjasa të bëni gjykime të nxituara, gjë që mund të çojë në katastrofë kur bëhet fjalë për bastet. Mbani një kokë të qartë në çdo kohë dhe vlerësoni me kujdes kursin tuaj të ardhshëm të veprimit.

Provoni vetë-përjashtimin nëse gjërat po ju dalin jashtë kontrollit dhe keni frikë se po merrni një varësi. Vetëpërjashtimi u lejon atyre që janë të varur nga lojërat e fatit të bëjnë një pushim dhe të përqendrojnë jetën dhe paratë e tyre diku tjetër. Mund t'ju lidhë me programe të tjera të komunitetit për t'ju ndihmuar të përballoni problemin tuaj të lojërave të fatit, si dhe t'ju ofrojë ndihmën që ju nevojitet nëse nuk jeni të sigurt se si të menaxhoni hapat e ardhshëm në maturinë tuaj.

Kumar i përgjegjshëm