Zagarët

Garat me zagar, një praktikë që ekziston për rreth një shekull e gjysmë, është ende një sport shumë i popullarizuar për spektatorë. Sporti i cili filloi me garat (vendosja e zagarëve për të ndjekur lepujt) tani më së shumti drejtohet në një kurs ovale në një mënyrë të ngjashme me garat me kuaj (sigurisht pa kalorës).

Një gjë që tërheq shumë njerëz në garat me zagar është mundësia për të vënë bast mbi to. Është emocionuese të shikosh qentë që mund të godasin me shpejtësi deri në 72 km/h të ndjekin joshjen deri në vijën e finishit. Eksitimi bëhet edhe më i mirë kur një spektator ka vënë një bast dhe ka një shans për të fituar.

Zagarët
Mësoni bazat e basteve Greyhound

Mësoni bazat e basteve Greyhound

Gara me zagar është një ngjarje sportive që filloi rreth një shekull e gjysmë më parë dhe është ende një sport popullor spektatorësh. Sporti filloi me vrapim (vendosja e zagarëve për të ndjekur lepujt) dhe tani kryesisht drejtohet në një kurs të ngjashëm ovale gare me kuaj (pa kalorës, sigurisht).

Diçka që tërheq shumë njerëz në garat me zagar është mundësia për të vënë bast mbi ta dhe performancën e tyre. Është emocionuese të vëzhgosh qentë që kalojnë zinxhir përgjatë rrugës dhe ndjekin joshjen deri në vijën e finishit. Nxitimi është edhe më intensiv kur një shikues ka vënë një bast dhe ka një shans për të sjellë në shtëpi disa para shtesë.

Mësoni bazat e basteve Greyhound
Çfarë është bast Greyhound?

Çfarë është bast Greyhound?

Gara me zagar është kryesisht një aktivitet i parregulluar i kohës së lirë. Megjithatë, në vendet e sotme si MB, SHBA, Australia dhe Irlanda, sporti luan një pjesë të konsiderueshme të industrisë së basteve. Madje, këto vende kanë individë të angazhuar për paraqitjen e basteve sportive të zagarëve në internet.

Përparimi i basteve sportive në internet e bën shumë më të përhapur mundësinë për të vënë baste në garat me zagar. Vëzhguesit e vlerësojnë sportin për shkak të shpejtësisë së tij dhe mënyrës se si performojnë qentë. Në fillim të garës, nuk duhet shumë kohë para se të zbulohet rezultati i bastit.

Shumë vëzhgues ende ndjekin fizikisht dhe shikojnë garat e zagarëve, edhe me rritjen e tyre baste sportive në internet. Shumë pista të njohura garash Greyhound përfshijnë Romford, Nottingham, Sandown Park, Shelbourne Park dhe Wentworth Park. Këto këngë po pranojnë gjithmonë bastorë dhe shikues të etur. Madje, disa libra sportive e dinë se sa shumë u pëlqen njerëzve të bastojnë për zagarët që e transmetojnë ngjarjen drejtpërdrejt.

Çfarë është bast Greyhound?
Si të bastni në Greyhound Racing

Si të bastni në Greyhound Racing

Për të vënë bast në garat me zagar, një lojtar bast vetëm duhet të dijë rregullat e përgjithshme të basteve sportive. Metodat standarde të trajtimit të rreziqeve dhe kërkimit tuaj zbatohen për këtë sport, ashtu siç duhet të zbatohen edhe për të tjerët. Këtu është ndarja më e thjeshtë: qentë më të mirë janë bastet më të sigurta.

Kjo vlen për disa sporte, si ekipet e futbollit që duket se fitojnë sa herë që dalin në fushë. Për shembull, midis 1983 dhe 1993, bastorët do të kishin hedhur paratë e tyre për Ballyregan Bob, zagari që pati 32 fitore radhazi.

Për t'i bërë bastet me zagar më emocionues, shikoni bastevënësit për turne si Derbi anglez i zagarit, i cili është një nga derbet më prestigjioze të zagarëve në botë.

Për shkak të asaj se sa shpejt shkojnë këto gara nga fillimi në fund, në të vërtetë nuk ka baste në lojë. Pra, kjo do të thotë se bastet për fituesin e plotë është zakonisht metoda e basteve që shumica e lojtarëve do t'i përmbahen. Megjithatë, bastorët gjithashtu mund të vënë bast se sa kohë mendojnë se do të zgjasë gara, çfarë pozicioni do të vendosë një qen specifik dhe nëse ndonjë nga zagarët mund të pengohet.

Për të vënë bast, gjithçka që duhet të bëjë një lojtar është të gjejë një faqe bastesh në internet që ofron gara me zagar në tregun e tyre. Më pas, lojtarët mund të hapin dhe ngarkojnë një llogari bastesh dhe të arrijnë menjëherë në bast.

Këtu është përbërja e basteve:

  1. Regjistrohu me një faqe bastesh që ofron baste zagar dhe bëni një depozitë.
  2. Zgjidhni ngjarjen e garës së zagarit për të cilën dëshironi të vini bast.
  3. Zgjidhni zagarin për të cilin dëshironi të vini bast.
  4. Zgjidhni një shumë të aksioneve.
  5. Vendos një bast.
Si të bastni në Greyhound Racing
Si të llogaritni shanset e basteve Greyhound

Si të llogaritni shanset e basteve Greyhound

Garat e kafshëve, veçanërisht garat me kuaj dhe zagar, nuk kanë të bëjnë vetëm me fuqinë dhe saktësinë e kafshës. Për shembull, trajneri i zagarit gjithashtu luan një rol të rëndësishëm në shanset e një gare. Zagarët e stërvitur nga trajnerë me përvojë kanë gjithmonë shanse më të mëdha për të fituar. Përveç kësaj, bastorët duhet të marrin në konsideratë edhe prejardhjen familjare të një qeni dhe se si kjo mund të ndikojë në performancën e tij.

Mosha e një qeni konkurrues dhe nivelet e fitnesit gjithashtu ndikojnë në shanset, ashtu si njerëzit. Për shembull, shtimi i qenve të rinj në formacion që janë të rinj dhe në kulmin e tyre shpesh i shtyn të preferuarit poshtë renditjes. Pjesa pozitive e qenve në gara është se ata nuk kanë nevojë për një pushim shumë të gjatë midis garave, duke i lejuar ata të marrin pjesë në më shumë. Kjo do të thotë që bastorët mund të vendosin baste të shumëfishta në zagarë të veçantë ndërsa janë në një formë të qëndrueshme.

Shanset për mënyrën se si mund të zhvillohet një garë ofrohen në një libër sportiv zagar deri në fillimin e garës. Bastorët mund të zgjedhin shanset e tyre të dëshiruara dhe të vënë një bast mbi to. Diçka për t'u vënë në dukje është se nuk ka dallim midis shanset që shfaqen ndryshe (amerikane, MB dhe evropiane).

Diferencimi i një linje parash, dhjetore ose fraksioni nuk tregon domosdoshmërisht se fituesit do të marrin shuma të ndryshme. Nga ana tjetër, disa shanse tregojnë shumën që një lojtar duhet të fitojë si pjesë e bastit të tyre, ndërsa të tjerat nuk shfaqin shumën e tyre.

Megjithatë, shanset mund të ndryshojnë midis vendeve të basteve, kështu që është e rëndësishme që një bastues të bëjë kërkimin e tij. Në fund të fundit, diferenca rrallë është kuptimplotë, përveç nëse dikush është duke vënë bast një pasuri.

Si të llogaritni shanset e basteve Greyhound
Faktorët për Shanset në Garat e Zagarëve

Faktorët për Shanset në Garat e Zagarëve

Ka shumë faktorë që ndikojnë në shanset e zagarëve. Për një, moti mund të jetë një faktor i madh përcaktues për mënyrën se si do të zhvillohet një garë nëse gara mbahet jashtë. Nëse është një ditë me shi, kjo mund të ndikojë në tërheqjen e këmbëve të qenve, gjë që më pas ndikon në mënyrën se si ata mund të ecin dhe sa shpejt mund të bëjnë rrotullime. Ai gjithashtu mund të luajë një rol të madh nëse një qen bie ose qëndron i palëkundur në këmbë.

Duhet të merret parasysh edhe gjatësia e qarkut. Për bastet me zagar, tifozët duhet të kenë parasysh gjithashtu se garat me zagar zakonisht zhvillohen në pista që janë disa kilometra të gjata. Kjo mund të ndikojë në mënyrën se si një qen mund të marrë garën, që do të thotë nëse ata rrinë prapa dhe shkojnë për të fituar në fund, ose përpiqen të mbajnë vendin e parë që nga fillimi. Pra, shumë faktorë mund të ndikojnë në planet.

Bastet duhet gjithashtu të marrin në konsideratë performancën e kaluar të qenve. Tifozët e basteve Greyhound mund të shikojnë statistikat në internet për të përcaktuar nëse ato mund të jenë të suksesshme. A ka pasur ndonjë qen një seri humbjesh kohët e fundit? Si e vlerësojnë konkurrencën e tyre? Si kanë performuar veçanërisht kohët e fundit?

Nëse një vë bast kërkon të thellohet pak, ai duhet të shikojë formën e zagarëve. Disa nga mjetet e përdorura për zgjedhjen e parashikimeve të zagarit përfshijnë një parashikues virtual, formular vrapues dhe tregues për të studiuar për të vendosur shanset e sakta.

Faktorët për Shanset në Garat e Zagarëve
A analizoni bastet për zagarët? Ti duhet!

A analizoni bastet për zagarët? Ti duhet!

Analizimi i formës së vrapuesit është thelbësor dhe vëmendje e veçantë duhet t'i kushtohet kohëve të postuara nga qentë në distanca të ngjashme. Duhet gjithashtu të ketë një theks në vendosjet e tyre përfundimtare në garat që analizohen.

Kur bëhet fjalë për bastebërësit online të zagarëve, kolona 'Pos' mund të jetë gjithashtu tepër e dobishme. Ai regjistron se cilin pozicion mbajti një vrapues në një kthesë të garës dhe siguron një kuptim nëse një zagar ngjitet në lepur herët ose qëndron vonë në garë.

Skeda e treguesve është gjithashtu e shkëlqyeshme kur një bastues kërkon një gamë të gjerë informacioni, duke përfshirë rekordin e një zagari në pistë dhe mënyrën se si ia del në gjashtë kurthe në kurs.

Kryesorja midis të gjitha informacioneve është faqja e rezultateve të zagarit të ditës. Kjo u tregon bastorëve se si po ecin qentë atë ditë specifike, duke i lejuar lojtarët të bëjnë zgjedhjet më të përditësuara të basteve. Është gjithashtu informacion i rëndësishëm se ku janë kurthe të nxehta të një piste të caktuar, duke treguar se ku mund të vizatohet një zagar. Kjo lejon ngushtimin e fushës për të zgjedhur fituesin më lehtë.

Marrja parasysh e këtyre faktorëve ndihmon shumë për të ndihmuar bastet e garave të zagarit të marrin vendime të informuara në lidhje me vendosjen e basteve.

A analizoni bastet për zagarët? Ti duhet!
Gjithçka rreth basteve Tricast Greyhound

Gjithçka rreth basteve Tricast Greyhound

Përveç fituesit të plotë, ka baste edhe më të përpunuara, duke përfshirë parashikimin direkt, parashikimin e kundërt, trikastin e drejtpërdrejtë ose trikastin e kombinuar.

Një parashikim i drejtpërdrejtë ose trikast i drejtpërdrejtë janë llojet e shanset e basteve të zagarëve ku një bastues zgjedh dy ose tre të parët pas postit në rendin që kalojnë vijën. Megjithatë, është e rëndësishme të mbani mend se këto janë këshilla më sfiduese për t'u ulur sesa të zgjidhni fituesin bazuar në rezultatet e zagarit. Por, me rrezik të madh vjen një shpërblim i madh, kështu që megjithëse mund të jetë më sfiduese, pagesa do të jetë më e madhe.

Pak më të lehta, por të detyrueshme baste të shumta, në vend të një, janë parashikimet e kundërta (dy baste) dhe trikastet e kombinuara (gjashtë baste). Parashikimet e kundërta u lejojnë bastuesve të zgjedhin dy fituesit e parë në çdo rend. Tricastet e kombinuara kërkojnë që një bastues të parashikojë tre kurthet e para për të kaluar vijën e finishit në çdo mënyrë.

Gjithçka rreth basteve Tricast Greyhound
Mos vini bast në Hype

Mos vini bast në Hype

Për shkak se garat me zagar janë një sport popullor bastesh, është e lehtë për një bastues që të vendosë bastet e një tjetri më të mirë, duke besuar se duhet të dijë të gjitha gjërat nëse është duke vënë baste për këtë sport. Megjithatë, nuk është gjithmonë kështu.

Është e rëndësishme që bastorët të fitojnë njohuritë e tyre për lojën dhe ndeshjen aktuale dhe të mos ndjekin atë që mund të spekulojë turma. Vetëm për shkak se turma mund të brohorasë një emër nuk do të thotë se kush do ta fitojë ndeshjen.

Marrëveshje kryesore

  • Duke ditur që fituesi i plotë është një nga stilet e vetme të basteve, bëni kërkimin tuaj
  • Mos vini bast për të dobëtin; rrinë në kampionët
  • Nëse gara është jashtë, merrni parasysh se si moti mund të luajë një rol për performancën e një qeni
Mos vini bast në Hype