UFC

UFC ose "Ultimate Fighting Championship" është promovimi më i njohur dhe konkurrues i Arteve Marciale të Përziera në botë. Kompania është themeluar në vitin 1993 dhe ka selinë jashtë Las Vegas, Nevada, edhe pse ajo mban ngjarje në vende anembanë botës. Në historinë e tij gati 30-vjeçare, UFC ka mbajtur mbi 500 ngjarje, shumica e të cilave mund të shikohen vetëm në kanalet Pay Per View.

Ndërsa bastet sportive janë rritur në Shtetet e Bashkuara, po ashtu është rritur edhe popullariteti i basteve në ndeshjet e UFC. UFC ka disa partnerë zyrtarë të basteve duke përfshirë DraftKings në Shtetet e Bashkuara, Neds në Australi dhe Stake.com në Amerikën Latine.

UFC
Gjithçka që duhet të dini për bastet UFCSi të bastoni në UFCKuptimi i shanseve të basteve të UFC
Gjithçka që duhet të dini për bastet UFC

Gjithçka që duhet të dini për bastet UFC

Ndërsa UFC ka qenë rreth e rrotull që nga viti 1993, bastet për këtë sport me të vërtetë nuk u përhapën deri në mesin e viteve 2000. Sigurisht, ju keni mundur të vendosni baste ndërsa jeni në Las Vegas, ku bazohet promovimi, por miratimi i gjerë i basteve UFC nuk hyri në lojë derisa bastet sportive u pranuan më shumë në Shtetet e Bashkuara.

Sot, çdo libër sportiv legjitim i UFC-së do të ofrojë mundësinë e bastit në ndeshjet e UFC-së dhe sporti po bëhet shpejt një nga zgjedhjet më të njohura në një kartë bastesh. Madje e ka tejkaluar boksin, një sport që dikur mendohej si sporti më popullor për të bast në botë.

Gjithçka që duhet të dini për bastet UFC
Si të bastoni në UFC

Si të bastoni në UFC

Bastet në UFC mund të jenë mjaft të drejtpërdrejta për sa i përket llojeve të basteve. Mënyra më e zakonshme për të vënë bast në UFC është të zgjedhësh fituesin e drejtpërdrejtë të ndeshjes, i cili zakonisht quhet vetëm një bast 'për të fituar luftën'.

Nëse zhyteni pak më thellë në bastet UFC, në fakt mund të vini bast se si do të vendoset ndeshja. Për shembull, zgjedhjet janë zakonisht me një vendim, ose me nokaut, nokaut teknik, skualifikim ose dorëzim.

Mund të bësh edhe më specifik dhe të vendosësh një bast se në cilin raund do të vendoset ndeshja, ose në raste të rralla, nëse ndeshja përfundon në barazim. Së fundi, ju mund të vendosni një bast në pjesën më të ulët të raundeve totale në ndeshje, ose thjesht një bast të drejtpërdrejtë nëse lufta do të shkojë në distancë.

Disa libra sportive madje ofrojnë baste mbështetëse për luftëtarët, të cilat mund të përfshijnë numrin e heqjeve, apo edhe kohën totale të betejës. Ndërsa bastet sportive bëhen më të njohura, faqet e basteve sportive në internet po bëhen më kreativë me llojet e basteve që duhet të ofrojnë.

Si të bastoni në UFC
Kuptimi i shanseve të basteve të UFC

Kuptimi i shanseve të basteve të UFC

Meqenëse bastet e UFC bazohen në vetëm dy luftëtarë, shanset bazohen kryesisht në performancat e kaluara. Nëse dy luftëtarët janë përballur më parë, atëherë kjo merret parasysh kur bëhet shanset. Nëse kjo është ndeshja e tyre e parë, atëherë listat sportive do të marrin parasysh performancën e fundit, si dhe stilin e luftimit të secilit luftëtar.

Siç mund ta imagjinoni, shpesh është e vështirë për një bastbollist sportiv të gjejë shanset e duhura për një ndeshje, kështu që nëse bëni kërkimin tuaj për secilin luftëtar, sigurisht që mund të përfitoni nga luftimet e gabuara.

Kur vini bast në UFC, do të vini re gjithashtu se bastet për numrin e raundeve në luftë mund të postohen me shanse mjaft të larta. Mos bëni gabim, gjatë pesë viteve të fundit, përqindja mesatare e luftimeve për të shkuar në distancë ka qenë 51%.

Pra, ka një avantazh të vogël për luftimet që shkojnë në distancë, dhe më pas, duhet të zgjidhni raundin specifik në të cilin do të përfundojë. Shanset janë kundër jush këtu, por nëse zbuloni se një luftëtar i caktuar tenton të zbresë më shumë goditje me nokaut, atëherë mund të ketë një nxitje për të vënë një bast në një përfundim të hershëm të raundit.

Kuptimi i shanseve të basteve të UFC