Trotting

Trotting është një formë e garave me kuaj në të cilën kuajt lëvizin ose ecin në vend që të galopojnë. Sporti është i popullarizuar në shumë pjesë të botës, duke përfshirë Evropën, Amerikën e Veriut, Kanadanë dhe Australinë. Një nga gjërat më të mira në lidhje me trotting është se ofron mundësi të shkëlqyera bastesh.

Ka një sërë faqesh bastesh sportive në internet që ofrojnë baste me lëvizje, dhe kjo është një mënyrë e shkëlqyer për të shtuar pak emocion në garë. Ky artikull eksploron bastet e lëvizjes në mënyrë që lojtarët të dinë se çfarë të presin kur vendosin një bast.

Trotting
Faqet më të mira të basteve TrottingSi të vini bast në trottingLlojet e basteve TrottingKuptimi i shanseve të basteveÇfarë ndikon në shanset e rrokullisjes?
Faqet më të mira të basteve Trotting

Faqet më të mira të basteve Trotting

Bastet trotting janë baste sportive që përfshijnë parashikimin e rezultateve të garave me ecje. Garat mund të fitohen nga kali që përfundon i pari ose grumbullon më shumë pikë gjatë garës. Dhe ndërsa bastet me rrota janë po aq të lehta sa ABC, jo të gjitha librat sportive ofrojnë baste me lëvizje. Epo, sporti është tashmë shumë popullor në Evropë dhe Shtetet e Bashkuara, por bastet online janë një vend relativisht i ri.

Si një sport, trotting ka qenë rreth e rrotull për qindra vjet, dhe është një sport popullor në shumë pjesë të botës tani, siç u përmend më lart. Megjithatë, bastet për trotting janë një sipërmarrje e re e cila filloi vetëm disa vite më parë. Faqet më të vjetra të basteve në internet që ofrojnë baste trotting janë gjithashtu disa dekada të vjetra ose më pak. Kështu, bastet me rrota mund të mos pretendojnë të kenë një histori të pasur. Megjithatë, kamari ka shumë potencial.

Faqet më të mira të basteve Trotting
Si të vini bast në trotting

Si të vini bast në trotting

Për të vendosur baste me lëvizje në internet, lojtarët mund të ndjekin këto hapa:

  • Regjistrohu për një llogari në një faqe bastesh. Procesi i regjistrimit duhet të jetë i shpejtë dhe i lehtë.
  • Depozitoni para në llogarinë e tyre të basteve. Kjo mund të bëhet me një kartë krediti, kartë debiti ose e-portofol.
  • Zgjidhni garën e ecjes në të cilën duan të bastojnë
  • Zgjidhni një kunj
  • Konfirmoni bastin
Si të vini bast në trotting
Llojet e basteve Trotting

Llojet e basteve Trotting

Zakonisht ka disa lloje bastesh për të zgjedhur, dhe lojtarët duhet të kuptojnë çdo bast për të ditur se ku t'i vendosin paratë e tyre. Ndërsa çdo libër sportiv mund të ketë tregjet e veta të basteve, ka tregje bastesh që duket se janë të zakonshme në shumicën e librave sportiv, dhe ato përfshijnë sa vijon:

Fitore e plotë

Ky është një bast i drejtpërdrejtë se cili troter do të fitojë garën. Është lloji më i zakonshëm i basteve në bastet e rrotave.

Pozicioni i mbarimit

Ky është një bast në të cilin troteri do të përfundojë i pari, i dyti, i treti ose i katërti.

Kokë për kokë

Në këtë bast, lojtarët vendosin kundër njëri-tjetrit dy rivalë të ecjes, dhe ata parashikojnë se cili prej tyre do të mundë tjetrin. Basti fitohet edhe kur kali që mund tjetrin nuk del i pari në garë.

Në çdo mënyrë

Ky është një bast i dobishëm që ia vlen të përmendet. Është një bast se cili trotter ose do të fitojë garën ose do të përfundojë në vendin e katërt dhe më gjerë.

Llojet e basteve Trotting
Kuptimi i shanseve të basteve

Kuptimi i shanseve të basteve

Trotting shanset e basteve ndryshojnë në varësi të garës dhe të krijuesit të basteve. Në përgjithësi, megjithatë, shanset e basteve me rrota janë pak më të larta se ato për garat galopante. Kjo për shkak se lëvizja është një disiplinë më sfiduese dhe ka më shumë mundësi që gjërat të shkojnë keq.

Herë pas here, garat me rrota janë edhe të nxehta, gjë që është, natyrisht, një barazim. Megjithatë, të gjitha shanset përcaktohen në atë mënyrë që lojtarët e basteve të kenë një avantazh, kështu që është gjithmonë një ide e mirë që të bëni një blerje rreth koeficienteve të basteve dhe këshillave të basteve sportive përpara se të vendosni një bast.

Kuptimi i shanseve të basteve
Çfarë ndikon në shanset e rrokullisjes?

Çfarë ndikon në shanset e rrokullisjes?

Disa faktorë mund të ndikojnë në shanset e basteve. Disa nga më të rëndësishmet përfshijnë:

  • Forma e kalit: Ky është ndoshta faktori më i rëndësishëm, pasi tregon se sa mirë ka performuar kali kohët e fundit.
  • Pesha e kalorësit: Kjo ndikon në shpejtësinë e kalit.
  • Forma e kalorësit: Nëse një kalorës ka qenë në formë të mirë kohët e fundit, kjo do të ndikojë në shanset e basteve.
  • Kushtet e pistës: Nëse pista është e lagësht ose e akullt, kjo do të ndikojë në shpejtësinë e kuajve.
Çfarë ndikon në shanset e rrokullisjes?