Gjithçka rreth basteve Çiklizëm

Bastet e çiklizmit janë një formë relativisht e re e basteve në internet që ka fituar popullaritet vitet e fundit. Çiklizmi përfshin shumë gara të ndryshme, disa prej të cilave janë të shkurtra sa një kilometër, ndërsa të tjerat shtrihen në dhjetëra milje. Në bastet e çiklizmit, lojtarët mund të vendosin baste për rezultate të ndryshme, të tilla si fituesi i garës, numri i xhirove të kryera nga një çiklist i caktuar dhe shumë më tepër.

Shumë site bastesh sportive ofrojnë baste për çiklizëm. Kjo do të thotë që lojtarët nuk duhet të luftojnë për të gjetur opsionet e basteve për çiklizëm. Ata mund të hapin një llogari dhe të vendosin baste për çiklizëm menjëherë.

Gjithçka rreth basteve Çiklizëm
Gjithçka që duhet të dini për bastet e çiklizmitLlojet e basteve për çiklizëmKuptimi i shanseve të basteve të Çiklizmit
Gjithçka që duhet të dini për bastet e çiklizmit

Gjithçka që duhet të dini për bastet e çiklizmit

Bastet e çiklizmit janë një formë bastesh në internet që u mundëson lojtarëve të vendosin baste në garat e çiklizmit. Është një formë relativisht e re e basteve online. Gara e parë e çiklizmit në një libër sportiv në internet ishte Tour de France në vitet 2000. Në ditët e para të basteve të çiklizmit, shumica e lojtarëve kishin mundësinë vetëm për të vënë bast se kush do të fitonte garën. Turne si Kampionati Botëror i Çiklizmit UCI jep mundësi emocionuese për bastorët që të bastojnë në çiklizëm.

Megjithatë, bastet e çiklizmit janë bërë më të sofistikuara pasi çiklizmi u bë i njohur. Tani, lojtarët mund të bastojnë për rezultate të ndryshme, duke përfshirë numrin e xhirove të kryera nga një çiklist i caktuar dhe fituesin e fazave specifike në një garë.

Gjithçka që duhet të dini për bastet e çiklizmit
Llojet e basteve për çiklizëm

Llojet e basteve për çiklizëm

Gjuajtësit mund të vendosin lloje të ndryshme bastesh për çiklizëm. Këtu janë llojet më të zakonshme të basteve të çiklizmit të ofruara nga shumica e librave:

 • Fitues individual i garës: Ky bast çiklizmi u lejon lojtarëve të vendosin një bast mbi atë se kush besojnë se do të jetë fituesi i një gare individuale.
 • Përfundojnë tre të parat: Ky bast çiklizmi u lejon lojtarëve të vendosin një bast mbi të cilin tre çiklistë që ata besojnë se do të përfundojnë në tre vendet e para.
 • Fituesi i Sprintit: Gjuajtësit mund të vendosin baste për çiklizëm se kush besojnë se do të jetë fituesi i një sprinti të çiklizmit.
 • Alpinisti më i mirë: Gjuajtësit mund të vendosin baste për çiklizëm se kush besojnë se do të jetë alpinisti më i mirë në një garë çiklizmi.

Si të vini bast për çiklizmin?

Për të vënë bast në çiklizëm, lojtarët duhet:

 • Hapni një llogari me a bastelist sportiv me reputacion në internet
 • Kërkoni për gara çiklizmi që do të zhvillohen së shpejti
 • Lexoni për çiklistët që do të marrin pjesë në garë
 • Zgjidhni llojin e duhur të bastit, si p.sh. se cili çiklist ata besojnë se do të fitojë garën
 • Vendosni shumën e parave që ata dëshirojnë të bastojnë dhe plotësoni bastin
Llojet e basteve për çiklizëm
Kuptimi i shanseve të basteve të Çiklizmit

Kuptimi i shanseve të basteve të Çiklizmit

Shanset zakonisht shprehen në formën dhjetore ose thyesore në bastet e çiklizmit. Shanset pasqyrojnë sa para do të fitojë një lojtar nëse bast 100 dollarë. Për shembull, nëse shanset për një çiklist të caktuar renditen si 11/20, një lojtar që vë bast 100 dollarë për atë çiklist do të fitojë 110 dollarë nëse çiklisti i tij i preferuar fiton garën.

Gjuajtësit duhet të kërkojnë shanse për çiklizëm sa më të larta të jetë e mundur dhe të lexojnë rreth tyre këshilla për bastet sportive, në mënyrë që ata të mund të maksimizojnë fitimet e tyre kur bëjnë baste.

Çfarë mund të ndikojë në shanset në bastet e çiklizmit?

Shanset e basteve të çiklizmit mund të ndikohen nga disa faktorë të ndryshëm. Kjo perfshin:

 • Distanca e një gare çiklizmi. Një garë çiklizmi që është vetëm një kilometër e gjatë do të ketë shanse më të ulëta se një garë çiklizmi që është 100 milje e gjatë, sepse ka më shumë rezultate të mundshme në garat më të gjata.
 • Përvoja dhe historia e çiklistëve: Një garë çiklizmi që përfshin çiklistë të njohur dhe me përvojë do të ketë shanse më të larta se një garë çiklizmi me çiklistë më pak të shquar, sepse grupi i mëparshëm ka më shumë gjasa të fitojë.
 • Kushtet e motit: Kushtet e motit mund të ndikojnë në shanset e një gare çiklizmi. Për shembull, nëse bie shi i madh në ditën e garës së çiklizmit, shanset që çiklistët të jenë të mirë në kushte të lagështa do të jenë më të larta se zakonisht.
Kuptimi i shanseve të basteve të Çiklizmit