Shpjegohet Tregtimi i Ftohtë

Lajme

2022-01-12

Tregtia e ftohtë është mjaft e zakonshme në botën financiare. Megjithatë, ai po bëhet edhe më i popullarizuar në botën e basteve, veçanërisht në mesin e lojtarëve që nuk kanë shumë ose ndonjë njohuri sportive. Tregtarët e ftohtë operojnë kryesisht në tregje ose ngjarje që kanë paqëndrueshmëri të lartë, si garat me kuaj.

Shpjegohet Tregtimi i Ftohtë

Ata nuk kanë nevojë të dinë asgjë tjetër përveç kuotave në lidhje me ngjarjen e basteve. Të gjithë faktorët që mund të ndikojnë në rezultatin gjithashtu nuk kanë rëndësi. Ndryshe nga bastet sportive, suksesi i strategjisë së basteve nuk mbështetet domosdoshmërisht në njohuritë sportive të lojtarit.

Krahasimet ndërmjet tregtimit dhe basteve

Kur bëhet fjalë për tregti, investitorët zakonisht blejnë ose shesin aksione edhe nëse nuk e kuptojnë funksionimin e brendshëm të kompanisë. Ata kryesisht marrin vendime për investime bazuar në tendencat që ndodhin në treg dhe parashikimet e vlerësuara.

Disa tregtarë mund të bëjnë investime bazuar në perceptimet e tyre për kompaninë. Kjo sepse fitimet bëhen në bazë të ndryshimit të vlerave të aksioneve dhe jo një qëllimi të paracaktuar.

Tregtarët e ftohtë në botën e basteve përdorin të njëjtën qasje për të baste sportive online. Bastet vendosin baste dhe fitojnë bazuar në mënyrën se si ndryshojnë shanset para dhe gjatë ngjarjes. Futbollistët mund të fitojnë fitime nga bastet e pasme dhe të vendosin baste. Për bastet e pasme, lojtari fiton nëse shanset bien. Për bastet laike, lojtari fiton nëse shanset rriten. Të dyja rastet janë mjaft të zakonshme.

Periudhat e Ftohta të Tregtisë

Shumica e tregtarëve të ftohtë zakonisht veprojnë midis një ore nga fillimi dhe kur fillon ngjarja. Paqëndrueshmëria e gjasave është zakonisht e lartë, duke i bërë tregjet të përshtatshme për tregti të shpejta brenda asaj periudhe. Tregtarët e ftohtë zakonisht përpiqen të përfundojnë të gjitha aktivitetet e tyre përpara fillimit dhe të transferojnë fokusin e tyre në ngjarjen tjetër.

Kjo do të thotë se ata bëjnë fitimet e tyre dhe harrojnë ngjarjen edhe para fillimit të ngjarjes. Kështu, loja dhe rezultati i ngjarjes nuk ndikojnë në përfitimin e tyre në asnjë mënyrë.

Si të bëni tregti të ftohtë

Fitimet e përfshira në tregtimin e ftohtë janë zakonisht relativisht të vogla. Kjo do të thotë që lojtarët duhet të bëjnë shumë tregti për të bërë një sasi të konsiderueshme fitimi. Ashtu si bastet sportive, është e mundur të bësh gjithçka personalisht, por procesi mund të jetë i ngadaltë dhe i mundimshëm, me mundësi të larta për të bërë gabime.

Kështu, shumica e lojtarëve zakonisht preferojnë përdorimin e mjeteve të basteve ose robotëve të automatizuar. Përfshirja e teknologjisë e bën gjithçka më të lehtë dhe maksimizon fitimet e mundshme. Lojtarët duhet të zgjedhin mjetet më të mira të tregtimit dhe të vendosin baste në faqet më të besueshme të basteve për të shfrytëzuar sa më shumë mjetet e basteve.

Tregjet jolikuide

Shumica e tregtarëve të ftohtë preferojnë të bastojnë në aktivitete të afërta. Megjithatë, disa janë më fleksibël dhe përfitojnë nga tregjet jolikuide. Tregjet jolikuide zakonisht përfaqësohen nga diferenca të gjera ndërmjet shanset e zakonshme dhe të pasme.

Ka gjithashtu më pak konkurrencë në tregje të tilla, duke i lejuar lojtarët të marrin vlera më të mira të shtratit ose të pasme sesa do të lejonte normalisht një treg likuid. Sidoqoftë, të tilla kërkojnë nivele të larta të hyrjes, por robotët ndihmojnë për ta bërë të mundur.

Lajmi i fundit

Debutimi i madh i TonyBet në Letoni pas investimit prej 1.5 milion dollarësh
2022-09-25

Debutimi i madh i TonyBet në Letoni pas investimit prej 1.5 milion dollarësh

Lajme