Kuptimi i çmimit fillestar në bastet sportive

Lajme

2022-09-14

Shumë njerëz i duan bastet sportive, veçanërisht bastet sportive në internet. Është emocionuese, e lehtë dhe plot argëtim. Gjithashtu, këta njerëz që janë baste në sport mund të bëhen shumë më të pasur brenda natës nëse ata janë duke vënë baste në sporte fitimprurëse me fitime të mëdha. Është mirë të mësoni disa këshilla për bastet sportive përpara se ta bëni atë. Ky artikull fokusohet në çmimin fillestar në bastet sportive. Duhet një vështrim se çfarë është, si vendoset dhe kur të merret, ndër aspekte të tjera.

Kuptimi i çmimit fillestar në bastet sportive

Çfarë do të thotë çmimi fillestar në bastet sportive?

Çmimi fillestar, i quajtur thjesht "SP", i referohet një çmimi zyrtar të pajtueshmërisë me të cilin një kal ikën kur fillon gara. Me pak fjalë, është "çmimi fillestar" i një kali në fillim të garës. Njihet gjithashtu si çmimi përfundimtar para ngjarjes për "Linjën e mbylljes". Çmimi fillestar vendoset nga disa faktorë. Çmimi i gjasave të një kali në gara vazhdon të ndryshojë. Megjithatë, sapo një bast të marrë çmimin fillestar, ata do të bien dakord të pranojnë PS-në në vend të çmimit aktual të koeficientit në garë.

Si vendoset çmimi fillestar?

Tradicionalisht, një organ zyrtar cakton çmimin fillestar bazuar në shanset e cituara nga basteshkruesit e kursit. Nëse nuk ka libralidhës në kurs, çmimi fillestar do të llogaritet duke përdorur një listë mostër të koeficienteve nga prodhuesit e basteve online. Të gjitha shanset e libralidhësve janë rregulluar nga e ulëta në të lartë dhe ndahen në dy gjysma në mënyrë të barabartë. Çmimi fillestar do të merret nga ai me shanset më të larta si çmimi më i shkurtër.

Kjo metodë tradicionale për të llogaritur çmimin fillestar nuk merr në konsideratë drejtpërdrejt vëllimet e basteve të vendosura jashtë kursit, si bastet sportive në internet. Megjithatë, pasi bastet në internet janë bërë aksioni kryesor në gara, tani çmimi fillestar në MB ka ndjekur nga afër shanset në bursën e Betfair, të cilat vendosen nga tregu. Meqenëse nuk ka asnjë diferencë fitimi të integruar në çmime, bastorët shpesh mund të gjenin çmime fillestare më të mira të përfaqësuara nga shkëmbimi i basteve sesa nga bastorët.

Pse është i rëndësishëm çmimi fillestar në garat me kuaj?

Çmimi fillestar zakonisht tregon se cili kal është duke lëvizur dhe cili kalë po vjen për mbështetje përpara se të fillojë gara. Është e arsyeshme që t'i kushtohet vëmendje çmimit fillestar është shumë i dobishëm për njerëzit që bastojnë gjatë garës. Në përgjithësi, çmimi fillestar është një faktor në llogaritjen e fitimeve për lloje të ndryshme bastesh, si trikaste dhe parashikime ose Tote Placepot dhe Scoop6.

Kur duhet një bastdhënës të marrë çmimin fillestar?

Çmimi i gjasave vazhdon të ndryshojë gjatë ditës para fillimit të një gare. Kur një bastvënës vendos një bast në ditën e garës, një bastvënës zakonisht i ofron bastit opsionin për të vendosur bast ose me çmimin fillestar ose me çmimin aktual të koeficientit kur bastori është duke vënë bast. Meqenëse çmimi i gjasave në një garë vazhdon të luhatet, oferta e mundshme përpara garës mund të jetë më e lartë ose më e ulët se çmimi fillestar.

Shumica e bastorëve do të pranonin çmimin aktual të koeficientit kur ata janë duke vënë bast. Përndryshe, kthimi i tyre do të jetë më i ulët nëse çmimi i kalit shkurtohet. Gjithsesi, bastorët duhet të marrin çmimin fillestar nëse besojnë se çmimi i koeficientit në kohën kur ata janë duke vënë bast do të rritet.

Në ditët e sotme, shumica e faqeve të basteve sportive në internet do të ofrojnë Garantimin e Shanset më të Mirë për të zvogëluar rrezikun kur përzgjedhja nuk është aq e mirë sa dëshiron një bastdhënës. Për shembull, nëse një bast mbështet një kalë në 12-1, por ai largohet në 14-1 para se të mbarojë, bastuesi do të paguhet me 14-1 gjithsesi nëse basti është i suksesshëm. Rankuesi i basteve është vendi i duhur për të gjetur faqet më të mira të basteve në internet dhe për të marrë këshilla të dobishme për bastet sportive.

Si të kuptoni se basti është i mirë apo i keq

Në një garë, çmimi i gjasave vazhdon të ndryshojë gjatë ditës para fillimit të garës. Si mund ta dinin bastorët nëse kanë një bast me vlerë përpara se çmimi i koeficientit të vendoset në vlerën e përafërt të drejtë?

Në tërësi, kjo mund të realizohet duke krahasuar çmimin e bastit me çmimin fillestar, i cili zakonisht quhet rrahja e çmimit fillestar.

  • Nëse çmimi i një bastuesi është më i ulët se çmimi fillestar, atëherë bastuesi nuk merr një bast me vlerë.
  • Nëse çmimi i një bastori tejkalon çmimin fillestar, atëherë bastuesi ka zgjedhur një bast me vlerë.

Përmbledhje

Një çmim fillestar i referohet çmimit të gjasave me të cilin një kal ikën kur fillon gara. Përcaktohet nga shanset e krijuesit të basteve. Çmimi fillestar është vendimtar në garat me kuaj. Ka disa përfitime për të marrë një çmim fillestar mbi një çmim aktual tek. Krahasimi i çmimit fillestar me çmimin e bastit mund të ndihmojë për të përcaktuar nëse një bastues ka zgjedhur një bast me vlerë apo jo.

Lajmi i fundit

Kuptimi i çmimit fillestar në bastet sportive
2022-09-14

Kuptimi i çmimit fillestar në bastet sportive

Lajme