William Hill Bans Kartën e Kreditit në Irlandë

Lajme

2022-06-01

Në Irlandë, përdorimi i kartave të kreditit në lojërat e fatit nuk është saktësisht i jashtëligjshëm, por vazhdimisht është dekurajuar. Megjithatë, hetime të shumta kanë treguar se si disa bastesh në internet vazhdojnë të mbështesin bastet e kartave të kreditit nëpërmjet aplikacioneve të tyre. Disa nga ata që thuhet se shmangin bastet e kartave të kreditit janë në gjendje ta bëjnë këtë përmes aplikacioneve të tilla si Revolut dhe Apple Pay.

William Hill Bans Kartën e Kreditit në Irlandë

Si rezultat, koncepti i marrjes së pagesave nga kartat e kreditit është vënë në qendër të kritikave. Disa operatorë janë detyruar të jenë proaktivë dhe të ndërmarrin hapa vendimtarë për të kufizuar aksesin në faqet e tyre duke përdorur metoda të tilla pagese. Në faqen e saj të internetit irlandeze, William Hill është bërë kompania më e fundit që ka ndërprerë depozitat e kartave të kreditit.

Mbroni markën dhe klientët

Për të mbrojtur markën e tyre si dhe klientët e tyre, kompania njeh rëndësinë e sigurimit të standardet më të larta të sigurisë e realizueshme. Kështu, i gjithë sistemi i tyre ka evoluar për të përmbushur kërkesat më të rrepta të sigurisë, integritetit dhe besueshmërisë. Të gjitha informacionet e ndjeshme ruhen në një format të koduar me fjalëkalimin sekret të përdoruesit.

Kur kryen transaksione që kërkojnë qasje në të dhëna, përdoruesi duhet të japë fjalëkalimin e tij për të garantuar sigurinë e të dhënave. Qëllimi është të sigurohet që lojërat e fatit të mos shkaktojnë dëm për askënd. Ky ka qenë justifikimi i tyre për heqjen e kartës së kreditit depozitat si mënyrë pagese.

Kumari me kartë krediti është i dëmshëm

Ekspertët i shohin bastet sportive me karta krediti si shumë të rrezikshme. Është rreptësisht e ndaluar në vende të tilla si Mbretëria e Bashkuar, e cila ka ligje më të ashpra për lojërat e fatit se Irlanda. Kartat e bëjnë të lehtë marrjen e parave, duke lejuar që problemet e lojërave të fatit të vazhdojnë. Bixhozi me karta krediti, veçanërisht në një mjedis online, mund të çojë në baste me volum të lartë, akumulim të borxheve të mëdha dhe humbje të kontrollit. Kjo përfundimisht mund të çojë në përfshirje në aktivitete të paligjshme si mashtrimi.

Përdorimi i kartave të kreditit mes lojtarëve të fatit është lidhur me rritjen e shkallës së falimentimit pasi të dhënat e disponueshme tregojnë se konsumatorët po vënë bast me para që nuk i kanë. Prandaj, është bërë e rëndësishme që kompania të veprojë me vendosmëri për t'i mbrojtur ato.

Të dhënat shtesë tregojnë se njerëzit që kanë qasje të lehtë në kartat e kreditit kanë më shumë gjasa t'i përdorin ato baste sportive në internet. Ata që përdornin karta krediti ose një lloj tjetër kredie ishin më të angazhuar dhe basteshin më shpesh. Ekzaminimi i çështjeve të lojërave të fatit mbështet këtë teori pasi individët që luajnë kumar me lloje të ndryshme krediti kanë më shumë gjasa të etiketohen si kumarxhinj me probleme. Pabarazitë demografike të këtyre lojtarëve të bixhozit zbulojnë se ata janë më të rinj dhe më pak të ngjarë të zotërojnë shtëpinë e tyre tërësisht, duke nënkuptuar se ata mund të mos kenë të njëjtën akses në kredi. Prandaj, çdo strategji që synon të reduktojë përdorimin e kartës së kreditit midis lojtarëve të fatit duhet të adresojë gjithashtu burimet alternative të kredisë.

A ka ndonjë arsye tjetër pas kësaj lëvizjeje?

Pas emërimit të Autoritetit Rregullator të Lojërave të Fatit (GRA), qeveria synon të zbatojë ndalimin e basteve me karta krediti. Duke pasur parasysh përvojën e tij të gjerë, autoriteti do të ketë diskrecionin për t'u përgjigjur dhe trajtuar çdo çështje ose shqetësim në lidhje me mënyrat e pagesës dhe rreziqet që lidhen me to sa më shpejt të jetë e mundur dhe në kohë. Shoqata irlandeze e basteshkruesve e ka bërë të qartë se përdorimi i kartave të kreditit për qëllime të lojërave të fatit nuk inkurajohet.

Kodi irlandez i lojërave të fatit më të sigurt, i cili u miratua në gusht 2021 nga shoqata në bashkëpunim me ndërmarrjet e licencuara të lojërave të fatit të vendit, e përfshin këtë si një nga parimet e tij. Pas zbatimit të "Aktit të Përkohshëm të Lojërave dhe Lotarive" në 2021, ligjvënësit irlandezë po përgatiten të reformojnë sistemin rregullator të vendit për herë të parë që nga viti 1956.

Kufizimet e pagesave me kartë krediti dhe ndalimi i basteve falas janë ndër reformat e parashikuara, siç është edhe zhvillimi i një autoriteti kombëtar të lojërave. Ridizajnimi është shtyrë shpesh, së fundmi në vitin 2020, pas shpërthimit të pandemisë COVID-19. Sipas ligjeve, rregullatori dhe autoriteti do të kenë fuqinë për të pezulluar ose hequr licencën e çdo ofruesi dhe për të administruar sanksione financiare.

Çfarë duhet bërë përpara se qeveria të vendosë një ndalim të përgjithshëm?

Për shkak të mungesës së provave empirike në lidhje me ndikimet e ndalimit të kartave të kreditit, autoritetet tani duhet të bashkëpunojnë me institucionet financiare dhe operatorët e lojërave të fatit për të zhvilluar masa që janë realiste dhe të realizueshme në afat të gjatë. Të gjithë operatorët në industrinë e lojërave të fatit duhet të pajtohen me politikat për t'u pajisur me licencë. Pas kësaj, ata të cilëve u jepet një licencë do të kenë një detyrim të përgjithshëm për të penguar lojtarët që të përdorin kartat e kreditit për baste sportive online.

Ndalimet e kartave të kreditit mund të kenë pasoja të padëshiruara të papritura, të tilla si një zhvendosje drejt mjeteve anonime të pagesës së lojërave të fatit, duke minuar përpjekjet për minimizimin e dëmit. Për më tepër, mund të ketë vështirësi të ndryshme në ndalimin e përdorimit të kartave të kreditit pasi lojtarët dhe operatorët kryesorë mund të përpiqen të anashkalojnë ndalimin. Prandaj, është thelbësore të kryhet një ekzaminim sistematik për të parë nëse ndonjë nga këto pasoja të paparashikuara lind nëse zbatohen rregulloret e ndalimit.

Lajmi i fundit

Debutimi i madh i TonyBet në Letoni pas investimit prej 1.5 milion dollarësh
2022-09-25

Debutimi i madh i TonyBet në Letoni pas investimit prej 1.5 milion dollarësh

Lajme