Udhëzues i basteve sportive - Bërja e zgjedhjeve të informuara

Lajme

2022-05-18

Bastet sportive janë të thjeshta dhe argëtuese, por duhen më shumë për të fituar. Nuk është befasi kur gjeni disa kumarxhinj që luftojnë për të fituar. Bastet sportive është, për nga natyra e saj, një sipërmarrje me rrezik. Megjithatë, nëse bëhet me maturi, mund të jetë një shtesë argëtuese dhe shpërblyese për të shijuar aktivitetet sportive.

Udhëzues i basteve sportive - Bërja e zgjedhjeve të informuara

Çdo lojtar i basteve sportive në internet duhet të jetë gjithmonë i prirur të përfitojë sa më shumë nga bastet e tij duke vendosur baste me vlerë. Fatkeqësisht, shumica e basteve sportive në internet nuk e kuptojnë rëndësinë e vlerës në bastet sportive.

Çfarë është Vlera?

Kuptimi i termit 'vlerë' i përdorur në bastet sportive është kritik. E thënë thjesht, termi baste sportive me vlerë i referohet aftësisë së një lojtari për të gjetur baste që paguajnë më mirë sesa do të bënin normalisht. Gjetja e vlerës vjen në aspekte të ndryshme. Pavarësisht nëse bëhet fjalë për zgjedhjen e shumave të basteve, tregjeve ose kohëve, bastorët e sporteve në internet duhet të jenë gjithmonë të qëllimshëm në qasjen e tyre.

Tani që termi vlerë mund të jetë disi i qartë, një pjesë thelbësore e të kuptuarit se çfarë vlere përfshin në bastet sportive qëndron në të kuptuarit e konceptit të probabiliteteve të nënkuptuara dhe aktuale.

Probabiliteti i nënkuptuar

Sa herë që një libër sportiv në internet nxjerr një linjë parash, ato në thelb po hedhin dritë mbi gjasat e një rezultati të caktuar. Si rezultat, çdo lojtar duhet të konvertojë shanset e basteve në probabilitet të nënkuptuar. Në mënyrë ideale, probabiliteti i nënkuptuar llogaritet duke konvertuar shanset në përqindje.

Edhe pse zakonisht përfshihet disa matematikë, kjo njohuri është e dobishme për bastorët sportivë kur vlerësojnë vlerën e mundshme të ofruar nga tregje të caktuara. Si llogaritet probabiliteti i nënkuptuar? Ky duhet të jetë një proces i drejtpërdrejtë, megjithëse unik për llojin e shanseve të ofruara. Këtu janë disa formula të përdorura gjatë kryerjes së këtyre llogaritjeve.

  • Shanset dhjetore: Probabiliteti i nënkuptuar = (1/ shanset dhjetore) 100%
  • Shanset e fraksionit: Probabiliteti i nënkuptuar = emëruesi / (emëruesi + numëruesi) 100%
  • Shanset negative amerikane: Probabiliteti i nënkuptuar = Shanset negative amerikane / (Shanset negative amerikane + 100) 100%
  • Shanset pozitive amerikane: Probabiliteti i nënkuptuar = 100 / (shanset pozitive amerikane + 100) 100%

Lojtarët që janë në gjendje të vendosin vazhdimisht baste që ofrojnë vlerën më të madhe, janë të destinuar të jenë fitues afatgjatë. Megjithatë, bërja e basteve me vlerë nuk ka të bëjë vetëm me bastet për fituesit e drejtpërdrejtë, por gjithashtu mund të nënkuptojë bast për skuadrat që mund të mos fitojnë.

Përcaktimi i probabilitetit aktual

Tani që gjithçka rreth probabilitetit të nënkuptuar është zbuluar, bastorët e sportit duhet të gjejnë mënyra për të përcaktuar probabilitetet e tyre aktuale. Lojtarë të ndryshëm adoptojnë strategji të ndryshme. Disa përpiqen të kuptojnë rezultatet e mundshme gjatë një sërë lojërash. Për shembull, nëse dy skuadra janë dy luajnë pesë ndeshje dhe një ka gjasa të fitojë katër nga pesë, favoriti supozohet të ketë një probabilitet fitoreje prej 80%.

Një qasje tjetër përfshin krijimin e një formule që merr në konsideratë variablat kryesore të lojës. Për shembull, një formulë e lidhur me futbollin mund të mbulojë gjëra të tilla si vlera e skuadrës, forma aktuale, avantazhi i shtëpisë, lëndimet/pezullimi dhe cilësia e ekipit stërvitor. Secilës prej këtyre variablave i caktohet një vlerë objektivisht dhe më pas përcaktohet probabiliteti aktual.

Si rregull i përgjithshëm, kur vlera e nënkuptuar është më e vogël se probabiliteti aktual (vlerësimi i përgjithshëm i lojtarëve), bastet përkatëse konsiderohen të kenë një vlerë të lartë.

Këshillat kryesore të basteve sportive

Një pjesë e madhe e basteve të vlerës është e ankoruar në të qenit të qëndrueshëm në marrjen e vendimeve të informuara, jo në matematikë. Këtu është një lista e këshillave që mund të ndihmojë çdo lojtar që të vendosë një bazë solide për t'u argëtuar dhe shpesh për të fituar kur bën përzgjedhje bastesh në internet.

Kuptoni konceptin e vlerës

Vlera është një term që është sinonim i basteve sportive. Tani që koncepti i vlerës tashmë është diskutuar, suksesi në bastet sportive në internet është i ankoruar në vendosjen e vazhdueshme të basteve që ofrojnë një vlerë të pritur pozitive.

Përqafoni strategjitë e basteve sportive

Ndërsa shumica e lojtarëve të rinj nuk mendojnë shumë për strategjinë kur vendosin baste sportive, është gjithmonë e këshillueshme të zgjidhni ose të krijoni një strategjia e basteve dhe rrinë në të. Bastorët përdorin disa strategji, duke përfshirë bastet arbitrazhi, mbështetjen e favoritëve të rëndë ose bastet e bazuara në vija fituese. Megjithatë, strategjitë nuk garantojnë kurrë sukses, por ato shpesh mund të rrisin shanset tuaja për të fituar zgjedhje.

Krahasoni shanset dhe linjat

Rezervatorët nuk ofrojnë gjithmonë të njëjtën gjë shanset dhe linjat. Si e tillë, është gjithmonë e këshillueshme që të bëni disa blerje përpara se të bëni një bast sportiv. Ndërsa diferencat mund të duken të vogla, ato shpesh shtohen me kalimin e kohës, duke u dhënë lojtarëve vlerën më të mirë për bastet e tyre.

Merrni parasysh tregjet më pak të dukshme

Informacioni mund të jetë një ndryshim i lojës në bastet sportive. Përveçse të kenë një kuptim të përgjithshëm të lojës, lojtarët duhet të kërkojnë gjithmonë tregje me vlerë më të mirë që ofron libralidhës në internet në tregje të ndryshme. E mira është se duhet vetëm pak përpjekje ose kërkime për të identifikuar një opsion me vlerë të lartë në tregje më pak të dukshme.

Ndjek disa bonuse

Bonuset u ofrojnë bastoresh sportive vlerë të lartë, por kur luhen siç duhet. Kur kjo do të thotë të regjistroheni me një bastvënës të ri ose të synoni bonusin e ringarkimit, bastorët duhet të jenë gjithmonë në vëzhgim për bonuset më të mira.

Lajmi i fundit

Zgjedhja e faqeve më të mira të basteve të basketbollit
2022-09-28

Zgjedhja e faqeve më të mira të basteve të basketbollit

Lajme