Si të përballeni me vrapimet e këqija në baste

Lajme

2022-07-13

Kushdo me përvojë të basteve sportive e kupton se vrapimet e këqija janë rregulli i ditës. Në mënyrë ideale, a vrapim i keq është një term i përdorur në qarqet e basteve për të përcaktuar një seri humbjesh që e bëjnë një lojtar bast të humbasë një shumë të konsiderueshme. Edhe pro-bastorët ndeshen me periudha kur gjithçka duket se sfidon pritshmëritë e tyre. Megjithatë, aftësia për t'u ngritur mbi vrapimet e këqija është ajo që vendos bastuesit më të mirë nga të tjerët.

Si të përballeni me vrapimet e këqija në baste

Vrapimet e këqija janë pjesë e jetës së çdo bastori. Si i tillë, çdo lojtar i basteve sportive duhet të kuptojë se radhët e humbjeve vijnë në forma të ndryshme dhe në çdo kohë. Në vend që të zhytemi në zhgënjime të pafundme, veçanërisht kur gjithçka duket se kundërshton logjikën, ky artikull ndan disa njohuri të paçmueshme që mund të ndihmojnë në menaxhimin e "situatës"

Shmangni dëshirën për të ndjekur humbjet - Bëni një pushim

Një nga mënyrat më të mira për të trajtuar një seri humbjesh është të shmangni ndjekjen e humbjeve. Fikologët pohojnë se pesëmbëdhjetë minutat e para pas një basti të gjykuar keq ose një humbjeje të madhe janë zakonisht më të rrezikshmit për çdo lojtar. Ndjekja e humbjeve është padyshim gjëja më e keqe që mund t'i ndodhë një bastuesi pasi ka duruar një seri humbjesh.

Bastet sportive këshillohen të shikojnë kumarin në horizonte të gjata kohore. Ndërsa mund të ketë njëfarë urgjence për të rikuperuar humbjet menjëherë, ndjekja e humbjeve shpesh përfundon me lot. Në vend të kësaj, lojtarët këshillohen të marrin humbje në mjekër.

Qëndro Profesionist

Edhe lojtarët e sprovuar kalojnë një seri humbjesh. Megjithatë, mënyra se si i trajtojnë këto situata i dallon ata nga bastet e tjera sportive. Ashtu si në sportet konkurruese, shumica e menaxherëve nuk do të dëshironin ta kishin ekipin ose lojtarin e tyre të kompletuar në një ndeshje tjetër me oktan të lartë pas një humbjeje. Ky parim vlen edhe kur lojtarët durojnë një humbje.

Mënyra më e mirë për të përballuar një vrapim të keq është të qëndroni profesionistë dhe të shmangni dorëzimin ndaj luhatjeve të emocioneve që shpesh pasojnë një rezultat të keq. Mënyra më e mirë për të shfaqur profesionalizëm është të vëzhgoni në mënyrë rigoroze një plan të rrezikut. Gjithashtu, këshillohet që të merrni disa ditë pushim për të parë shkaqet e mundshme të zgjedhjeve të gabuara.

Zvogëloni volumin

Me faqet e basteve duke ofruar dhjetëra sporte, shumë lojtarë sot nuk do të kishin problem të bënin baste për sporte të shumta. Është e lehtë për një lojtar që të bjerë në tundimin për të qëlluar më shumë për të kompensuar humbjet gjatë një vrapimi të keq. Fatkeqësisht, kjo nuk është gjithmonë mënyra për të shkuar. Për sa i përket basteve sportive, lojtarët që duan të rrisin vëllimet e tyre rrezikojnë të pësojnë më shumë humbje.

Këshilla më e mirë për t'i dhënë një lojtari pas një serie humbëse është të reduktojë aksionet dhe të kufizojë humbjet maksimale derisa të rikthehet besimi i tyre. Ecja me mbytje të plotë pas një serie humbjesh mund të krahasohet me një atlet që vrapon në mes të rrugës në maratonë vetëm për të djegur veten.

Analizoni Historinë

Gjithmonë ekziston mundësia që diçka të mos jetë në rregull gjatë një serie humbjesh. Në dritën e kësaj, çdo bastues sportiv perceptues duhet të marrë pak kohë dhe të shikojë historinë e tij të basteve. Nuk ka të bëjë vetëm me shikimin e rezultateve; një praktikë e mirë është t'i kushtohet vëmendje qasjes së përdorur.

Analizimi i historisë e ndihmon lojtarin të dallojë mospërputhjet e basteve që shpesh çojnë në dështim, siç është mungesa e një strategjie të qartë. Në shumicën e rasteve, lojtarët mund të identifikojnë vetëm momente të disiplinës së dobët që u kushtojnë para pas një serie humbjesh.

Luaj Safe

Asgjë nuk e kalon kumarin e përgjegjshëm. Bixhozi i përgjegjshëm ka të bëjë me të qenit stoik, dmth., të mos ndikohet nga rezultatet afatshkurtra të basteve. Këshilla më e mirë për t'i dhënë një lojtari për lojërat e përgjegjshme të fatit është të shmangë shikimin e çdo basti të vendosur. Vrapimet e këqija me siguri do të ndodhin. Gjuajtësit që nuk kanë forcën mendore për t'u përballur me një vrapim të keq, sigurisht që nuk janë të përshtatshëm për baste sportive.

Koha nuk është gjithmonë një shqetësim i madh kur bëhet fjalë për bastet sportive. Gjithmonë do të ketë më shumë ngjarje sportive, kështu që gjëja e fundit që mund të bëjë një lojtar është të fillojë të ndjekë humbjet. Sa herë që një lojtar e sheh të arsyeshme të marrë pak kohë dhe të qetësohet, është në interesin e tij më të mirë të bëjë një pushim.

Bëni një pushim

Ndonjëherë, mënyra më e mirë për t'iu përgjigjur një sërë bastesh të këqija është të bëni një pushim. Megjithatë, shumica e lojtarëve që e duan me pasion lojën nuk do ta mirëprisnin kurrë idenë për të hequr dorë plotësisht nga bastet sportive. Në shumicën e rasteve, zakonisht mirëpritet mundësia e rafinimit në vend të rikthimit. Bastorët që marrin një periudhë të zgjatur pa bast priren të rifitojnë këndvështrimin e tyre për gjërat dhe mund të kthehen me vepra më të mira që funksionojnë për ta.

Bastet sportive mund të jenë magjepsëse, por gjithashtu mund të jenë sfiduese, veçanërisht pas një goditjeje të tmerrshme. Asnjë lojtar nuk është i imunizuar ndaj një vrapimi të keq. Këshillat e ndara në këtë shkrim janë thelbësore për këdo që përballet me një ecuri të keqe. Në mënyrë ideale, përballja me një ecuri të keqe kërkon qetësi, menaxhimin e bankrollit tuaj dhe ruajtjen e disiplinës.

Lajmi i fundit

Zgjedhja e faqeve më të mira të basteve të basketbollit
2022-09-28

Zgjedhja e faqeve më të mira të basteve të basketbollit

Lajme