Si ndikon Pandemia në bastet sportive

Lajme

2022-03-30

Pandemia e Covid ka ndërprerë një gamë të gjerë të industrive të ndryshme globale. Këtu përfshihen bastet sportive. Liga të shumta sportive u ndaluan si rezultat i bllokimeve që synonin të ndalonin përhapjen e virusit. 

Si ndikon Pandemia në bastet sportive

Faqja e internetit Rankuesi i basteve ka informacion për shumë prej këtyre tregjeve të basteve dhe statusin aktual të sporteve të lidhura. Kumarxhinjtë janë detyruar të ndryshojnë zakonet e tyre financiare. Pa fund ende në horizont, praktikat e basteve sportive të korona do të jenë normë për ca kohë.

Përgjegjësia financiare

Është e drejtë të thuhet se njerëzit janë bërë më të kujdesshëm në përgjithësi për shkak të pandemisë. Ata mund të rregullojnë veprimet e tyre për të mbrojtur shëndetin e tyre. Kjo mund të përfshijë mbajtjen e maskës dhe ruajtjen e distancës sociale. Kumarxhinjtë gjithashtu kanë filluar të ndryshojnë mënyrën e vendosjes së basteve. Pandemia rriti rastet e papunësisë në nivel global.

Një numër i madh punëtorësh u prekën financiarisht. Me më pak të ardhura të disponueshme, ata që luajnë bixhoz si hobi mund të mos e bëjnë këtë në të njëjtën mënyrë joserioze që shihej në kohët para Covid. Një metodë popullore është të luani kumar vetëm me një sasi të caktuar fondesh. Kjo siguron që një bast i pasuksesshëm sportiv të mos rezultojë në shumë humbje. Meqenëse siguria financiare e njerëzve është ulur, ata mund të kenë më pak gjasa të vendosin një bast të rrezikshëm.

Libërbërës të besueshëm

Kur dikush angazhohet në baste sportive në internet, ai do ta bëjë këtë përmes një libralidhësi. Të gjithë do të kenë markën e tyre të zgjedhur. Për baste të sigurta, është e rëndësishme të përdorni vetëm faqe me reputacion. Kumarxhiu do t'i besojë kompanisë paratë dhe të dhënat e tyre konfidenciale.

Përpara se Codis të fillonte të përhapej, ishte e zakonshme që lojtarët e lojërave afatgjatë të mbanin fondet e tyre të ruajtura në faqen e tyre të bastebërësit. Ndërsa situata u bë më e paparashikueshme, pati një rritje të njerëzve që tërhiqnin ekuilibrin e tyre të plotë. Megjithatë, bota sportive tani ka parë një nivel më të madh stabiliteti. 

Shumë turne kanë rifilluar dhe bastorët në përgjithësi nuk ndihen aq të panik sa në vitin 2020. Është gjithashtu e rëndësishme të theksohet se shumica e faqeve të parregulluara të basteve në det të hapur miratuan tërheqje të tilla. Ky është një lajm i mirë sepse tregon se kompani të tilla ka të ngjarë të vazhdojnë të drejtohen në mënyrë të drejtë nëse do të ketë kufizime të mëtejshme pandemike në të ardhmen e afërt.

Rritja e eSports

Me kaq shumë sporte të shtyra në vitin 2020, mund të supozohet se kumari në internet në tërësi është zhdukur pak a shumë. Megjithatë, ky nuk ishte rasti. Bastorët thjesht zgjeruan llojet e tregjeve në të cilat do të bënin bast. Rezultati ishte që më shumë njerëz të përjetonin gëzimet e eSports për herë të parë.

Në fillim të pandemisë, disa turne eSports panë ndërprerje. Megjithatë, ato u mbajtën përfundimisht. Natyra e largët e eSports e bën atë shumë më pak të prekshëm ndaj anulimeve të bazuara në Covid sesa sportet tradicionale. 

Lojtarët janë në gjendje të lidhen me lojën nga shtëpitë e tyre. Për më tepër, këto ngjarje ofruan shumë mundësi të ndryshme bastesh. League of Legends është bërë shumë popullore brenda komunitetit të lojërave të fatit. Ndërkohë që rreziqet ende ekzistojnë aktualisht, bastorët kanë arritur të përshtaten me rrethanat në ndryshim pa pasur nevojë të heqin dorë nga hobi që duan.

Lajmi i fundit

Zgjedhja e faqeve më të mira të basteve të basketbollit
2022-09-28

Zgjedhja e faqeve më të mira të basteve të basketbollit

Lajme