5 mite të basteve sportive të çmitizuara

Lajme

2022-10-12

Dikur shihej si një temë tabu, bastet tani janë norma e re në industrinë sportive. Njerëzit kanë vendosur baste që nga kohërat e lashta, me llogaritë e hershme greke dhe romake që tregojnë se njerëzit vendosnin baste në betejat atletike dhe gladiatorësh. Në vitet e fundit, baste sportive në internet ka evoluar në një argëtim popullor, ku bastet vendosin baste në ngjarje sportive për të parashikuar me saktësi rezultatet e lojërave të ndryshme dhe ndoshta për të fituar para.

5 mite të basteve sportive të çmitizuara

Gjatë viteve, mediat kryesore dhe ato sociale janë përpjekur shpesh të vënë në dukje disa zbrazëtira në bastet sportive. Ndërsa disa vëzhgime mund të jenë të vlefshme, një numër i mirë nuk ka asnjë bazë. Kjo, nga ana tjetër, ka krijuar një terren pjellor që mite të ndryshme të zënë rrënjë. Gjithmonë ka gjasa që dikush në bastet sportive të ketë hasur në disa mite, shumica e të cilave janë të pavërteta. Pra, pa u zgjatur më tej, ky artikull kërkon të rrëzojë disa nga mitet më të mëdha në bastet sportive.

Libraritë e dinë më mirë

Vitet e fundit, faqet e basteve sportive online arritën të duken si autoritet. Për shembull, sa herë që shanset e larta nuk konfirmohen dhe shumë baste humbasin, shumica e bastorëve detyrohen të mendojnë se prezantuesit e kanë parashikuar tashmë rezultatin.

Ne te vertete, rezervistët janë vetëm individë që operojnë disa softuer të cilët janë po aq të prirur për të bërë gabime dhe vlerësime të rreme. Si rezultat, në disa raste, ata janë të detyruar të anashkalojnë disa detaje kritike. Kjo zakonisht është e zakonshme në mesin e ligave të niveleve më të ulëta, dhe disa bastorë inteligjentë zakonisht janë gati të hidhen dhe të bëjnë një 'vrasje'.

Ndjekja e një këshilluesi 'të provuar' është një mënyrë e sigurt për të fituar

Disa njerëz kanë një histori të bërjes së një sërë parashikimesh të sakta kur baste në sport. Në të vërtetë, kushdo që arrin pikën e ndarjes së parashikimeve të tij ka tendencë të jetë më i suksesshëm se një lojtar mesatar. Në vend që të kalojnë ditë duke analizuar ekipet, shumica e lojtarëve zgjedhin të abonohen në një shërbim bakshishi. Një mit i zakonshëm mes lojtarëve është se këshilltarët ofrojnë një mënyrë të sigurt për të fituar, gjë që është kryesisht e pavërtetë.

Ne te vertete, çdo informator profesionist është njësoj si kushdo që vë bast në sport. I vetmi ndryshim është se ata shpenzojnë orë të gjata duke u përpjekur të zgjedhin ndeshje, duke qenë se kjo është puna e tyre e përditshme. Megjithatë, kjo nuk është ndonjë garanci se ata do të japin parashikime të sakta në mënyrë të besueshme. Në fund të fundit, ata janë njerëz me hitet dhe misset e tyre.

Lojërat janë rregulluar

Bastet sportive janë bërë të besojnë në ekzistencën e disa ndikimeve të jashtme që manipulojnë rezultatet e lojës. Si të tillë, bastorët që ëndërrojnë të realizojnë baste sportive fitimprurëse shpesh e shohin çdo shqetësim të madh si një provë të pakundërshtueshme se 'ndeshjet janë të fiksuara'

Ne te vertete, është thuajse e pamundur për një bastbollist të rregullojë rezultatin e ndonjë ndeshjeje. Në fund të fundit, shumica e profesionistëve atje janë të përqendruar në maksimizimin e suksesit të tyre dhe jo në ndonjë pagesë mesatare. Për më tepër, autoritetet janë vigjilente dhe marrin të gjitha masat e njohura për të siguruar që praktika të tilla të mos kenë hapësirë në sportet moderne. Pra, po, mund të ketë thirrje të këqija, mospërputhje taktike ose lojtarë që nuk performojnë mirë, por shanset për të ndikuar në një vendim të caktuar janë të pakta.

Lojtarët me bankrolla të mëdha kanë shanse më të larta për të fituar

Ekziston një besim i zakonshëm se bankat e mëdha ndihmojnë në zhbllokimin e fitimeve. Ky mit shpesh mbizotëron pas një fundjave të mirë kur shumica e favoritëve kanë fituar ndeshjet e tyre. Në bastet e futbollit, nëse një lojtar vë bast 1000 dollarë për Arsenalin për të fituar në shtëpi me koeficient 1.2, ai mund të fitojë lehtësisht 200 dollarë në një ditë të mirë, ndryshe nga mbështetja e lojtarit të dobët me një koeficient 5.00 dhe vendosja e 50 dollarëve. 'Nocioni i madh i financimit' shpesh i bën individët të bien në një grackë të urrejtjes ndaj vetes, veçanërisht kur shohin një shpenzues të madh të bëjë fitime të mëdha shpejt.

Ne te vertete, një bankroll i madh nuk e bën të lehtë për një lojtar të fitojë. Në fakt, rreziku është shumë i rëndësishëm për një rul të lartë. Prandaj, çdo bastues duhet të tregojë kujdes kur përballet me tundimin për të vënë baste të mëdha, pasi kjo mund të ketë implikime të thella financiare.

Publiku është gjithmonë i gabuar

E thënë ndryshe, sa më shumë të vihet bast në një bast të caktuar, aq më të ulëta janë shanset që parashikimi të shfaqet. Interesante, ekziston një pranim i zakonshëm që bastorët me përvojë janë gjithmonë një hap mbi bastorët e rastësishëm. Si i tillë, bastet më me përvojë priren të shkojnë kundër publikut automatikisht.

Ne te vertete, janë me qindra 'ndeshje të mbingarkuara' ku favoritët dalin fitues. Statistikat tregojnë se bastorët më të suksesshëm kanë një normë fitimi prej 53 -55%. Prandaj, të mos anashkalosh publikun vetëm për shkak se 70% e basteve janë të preferuarat e shtëpisë është e këshilluar keq.

Është befasuese të shohësh shumë bastore që bien pas miteve të zakonshme. Në vend që të dëgjojë fakte 'të pabaza' që nuk justifikohen nga statistikat, gjëja më e mirë që një lojtar mund të bëjë është të bëjë kujdesin e duhur nga ana e tij. Suksesi në bast zakonisht ka të bëjë me marrjen e zgjedhjeve të informuara. Pra, kushdo që vë baste për sportet duhet të jetë gjithmonë i prirur të ndjekë këshilla të ditura të basteve sportive bazuar në analizat objektive.

Lajmi i fundit

Kush do të bëhet Famerët e Sallave të Bejsbollit në 2023?
2022-11-30

Kush do të bëhet Famerët e Sallave të Bejsbollit në 2023?

Lajme