Varësia nga kumari

Natalie Turner
PublisherNatalie TurnerPublisher
WriterArdit KrasniqiWriter

Shmangia e varësisë nga bixhozi

Për këdo që nuk ka rënë në kurth, varësia ndaj basteve tingëllon si një skenar i pamundur. Shumë njerëz që e pëlqejnë lojën e fatit si një aktivitet shoqëror, nuk e kuptojnë se si ai mund të thithë njerëzit. Varësia nga kumari është një problem serioz që të gjithë lojtarët e kumarit duhet të përpiqen ta shmangin në çdo kohë.

Për ta bërë këtë, është e rëndësishme të kuptoni se çfarë e shkakton një sjellje të tillë.

Bast Emocional

Disa njerëzve u pëlqejnë bastet për ekipet që mbështesin. Të tjerët janë kundër atyre skuadrave që i urrejnë. Kjo i bën ata të humbasin racionalitetin në procesin e tyre të basteve. Nëse bastet nuk shkojnë në mënyrën e tyre, ata ka të ngjarë të vazhdojnë ndjekjen deri në një pikë ku nuk mund t'i kontrollojnë më.

Bastet si investim

Kohët mund të kenë qenë të vështira, por bastet për qëllimin e vetëm për të fituar para janë ende një ide e keqe. Ashtu si do të vendosni të gjitha paratë tuaja në një start-up, bastet si biznes do të vazhdojnë të kërkojnë më shumë. Ju ndiqni humbjet dhe dëshironi të përfitoni nga fitoret. Gjithmonë shmangeni këtë.

Shkaqe të tjera të zakonshme për varësinë ndaj basteve përfshijnë:

  • Duke u sharë për baste shumë
  • Duke mos pasur një buxhet bastesh
  • Stresi ose depresioni që rrjedh nga zona të tjera (Shmangia dhe kërkimi i ngushëllimit).
  • Shoqërimi me të varur nga bastet

Shmangia e varësisë nga bastet

Me arsyet e mësipërme, është e lehtë të thuhet se si mund të shmanget varësia. Është e kundërta e shkaqeve të mësipërme. Por zakonisht, është më e lehtë të thuhet sesa të bëhet. Pjesa më e rëndësishme është të largoni emocionet nga bastet. Mos vini bast sepse jeni të prishur. Ose e dehur. Ose të lënduar. Mos i lidhni bastet tuaja me mbështetjen tuaj për ekipet.

Për më tepër, është e rëndësishme të kuptohet se varësia është një çrregullim. Nëse takoni një të varur, drejtojuni dhe ndihmojeni. Ju mund t'i referoni ato te organizata si Be Gamble Aware, Priory Group dhe Help Guide ku mund të marrin ndihmë profesionale.

About the author
Natalie Turner
Natalie Turner
About

Natalie "OddsQueen" Turner, me prejardhje nga qyteti i gjallë i Torontos, është forca shtytëse pas BettingRanker. Me dy dekada në industrinë e basteve, ekspertiza e saj e pakrahasueshme dhe udhëheqja vizionare e kanë bërë BettingRanker platformën kryesore për të gjitha gjërat që lidhen me bastet sportive.

Send email
More posts by Natalie Turner