Hyrje në bastet e parakohshme

Në varësi të origjinës së bastorëve, termat 'parlays', 'akumulators', 'multi-baste' ose 'combo bast' mund të jenë të njohur. Këto baste sportive të njohura mund të kenë emra të ndryshëm në rajone të ndryshme, por janë të gjitha të njëjta; një bast i përbërë nga baste të veçanta.

Paralejet i lejojnë të apasionuarit pas sporteve të bastojnë mbi shanset e fitimit të skuadrave të tyre të preferuara, dhe për shkak se paralayet funksionojnë duke shtuar në bankrollin e çdo basti fitues, ato ofrojnë pagesa më të mëdha.

Por, me shpërblime më të mëdha vijnë edhe rreziqe më të larta për adhuruesit e sportit, sepse lojërat e para fitojnë vetëm nëse fiton çdo këmbë. Më poshtë është një udhëzues i dobishëm për t'i ndihmuar kumarxhinjtë të kuptojnë se si funksionojnë lojërat e para.

Ardit Krasniqi
WriterArdit KrasniqiWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
Shpjegohen bastet sportive paralay

Shpjegohen bastet sportive paralay

Një bast sportiv është një lloj basti sportiv që lejon një bastuni të lidhë dy ose më shumë baste individuale në lojëra të ndryshme ose ekipe sportive dhe i kombinon ato për të formuar një bast.

Që bastorët të fitojnë paralojë, të gjitha bastet ose këmbët e përfshira në parlay duhet të fitojnë dhe fituesi merr një pagesë më të madhe.

Paralays duken si një mënyrë e shkëlqyer për të rritur fitimet ose për të marrë një pagesë të mundshme shumë më të madhe; sidoqoftë, shtimi i më shumë basteve individuale në një bast të parakohshëm do të thotë që shanset dhe rreziku i humbjes janë shumë më të larta për personin që bën bastin e parakohshëm.

Çfarë ndodh kur humbet i gjithë basti paraprak?

Krahasuar me një bast individual, bastet janë shumë më të vështira për t'u fituar. Një bast i parakohshëm funksionon duke grupuar së bashku bastet sportive, që do të thotë nëse një bast i vetëm në një parashtrim humbet, i gjithë bastet sportive humbet.

Këto shanse e bëjnë drejtësinë në bastet sportive të parakohshme dhe zgjedhjen e librit të duhur sportiv jashtëzakonisht të rëndësishëm sepse shanset për të humbur janë shumë më të larta.

Është e lehtë të dallosh nëse kazinotë në internet dhe librat sportiv janë ofrues të besueshëm të basteve. Një faqe interneti e besueshme do të ketë një domen të sigurt, do të ofrojë opsione të njohura pagese dhe do të ofrojë burime të dedikuara për lojërat e përgjegjshme të fatit.

Uebsajtet e besueshme të parlay do të kenë terma dhe kushte të qarta dhe nuk do të premtojnë oferta bonus që janë shumë të mira për të qenë pagesa të vërteta ose joreale.

Kur zgjedhin midis librave të ndryshëm sportivë, lojtarët e fatit duhet gjithmonë të kërkojnë një nga licencat më të mira globale të lojërave të fatit në industri. Këto licenca përfshijnë licenca nga Curacao, Kahnawake, Malta, Ishulli i Manit dhe Kosta Rika.

Shpjegohen bastet sportive paralay
Llojet e gjasave të parlay

Llojet e gjasave të parlay

Shumat totale mbi-nën, linjat e parave dhe shpërndarja e pikëve janë lojëra të njohura për futboll, basketboll dhe hokej mbi akull.

Baste sportive mbi-nën:

Një libër sportiv parashikon statistika për të dy ekipet. Bastorët vënë bast në rezultatet e kombinuara dhe nëse rezultatet janë më të larta ose më të ulëta se parashikimet.

Nëse basti është Skuadra A shënon 20 dhe B shënon 30, totali i parashikuar është 50. Nëse rezultati aktual është 55, fitojnë mbi bastet, por nëse janë 40, fitojnë nën bastet.

 • Shanset plus tregojnë një probabilitet prej 50% ose më pak për të fituar dhe sa fiton një person, p.sh., +120 do të thotë çdo 100 dollarë fiton 120 dollarë.
 • Shanset minus nënkuptojnë mbi 50% shanse për të fituar dhe sa rrezikojnë bastorët, dmth. -110 rrezikon 110$ për të fituar 100$.
 • Shanset +100 do të thotë që një bast fiton atë që rrezikon, dhe librat e sportit paguajnë edhe për bastet fituese, p.sh., bastet 100 dollarë me koeficient +100 fitojnë 100 dollarë.
 • Një shtytje është një barazim me librin sportiv dhe paratë e shpenzuara për një bast kthehen.

Bastet sportive të linjës parash:

Sportsbooks vendosin të gjitha paratë e bastit në bastin e parë. Nëse fiton, libri sportiv rillogarit bastin, e vendos atë në bastin e radhës, e kështu me radhë, derisa vëtësi i bastit të humbasë ose të fitojë ndeshjen.

 1. Shanset e linjës së parasë = Kundër suksesit ÷ Për sukses
 2. Konvertoni në një numër dhjetor (𝑥).
 • Nëse 𝑥 është më pak se 1, përdorni: 𝑥 x 100

 • Nëse 𝑥 është më shumë se 1, përdorni: -100 ÷ 𝑥

   3. Konvertoni shanset:
  
 • Pluset: Shanset ÷ 100 + 1

 • Minuset: 100 ÷ Linja parash + 1

   4. Shumëzoni shanset së bashku
  

Bastet sportive të përhapjes së pikëve:

Këto janë baste se sa pikë do të fitojnë ose humbasin dy skuadra, dmth., me diferencë fitoreje.

 • Skuadra A:
  -7.5
  -110
 • Skuadra B:
  +7.5
  -110

Nëse skuadra A dhe B luajnë me njëri-tjetrin dhe librat sportiv e dinë se A është më i mirë, ata do të parashikojnë që A të fitojë me 7 ose 8 pikë. Rreshti i parë është basti, dhe i dyti është përhapja e pikëve, ku të dy paguajnë -110.

Basti i parë: Skuadra A do të fitojë me më shumë se 7.5 pikë dhe bastet:

 • Humbni nëse A humbet
 • Fitoni nëse A fiton me 8 ose më shumë
 • Humbni nëse A fiton me 7 ose më pak

Basti i dytë: Skuadra B fiton plotësisht ose humbet me më pak se 7.5 pikë dhe bastet:

 • Fito nëse B fiton
 • Fitoni nëse B humbet me 7 ose më pak
 • Humbni nëse B humbet me 8 ose më shumë

Nëse rezultati është A: 30 kundrejt B: 24, B fiton pasi humbja është 7 ose më pak.

Llojet e gjasave të parlay
Si të bëni baste paraprake në sportet në internet?

Si të bëni baste paraprake në sportet në internet?

Librat dhe kazinotë në internet përdorin softuer bastesh për të parashikuar rezultatet dhe statistikat për lojtarët për të vënë bast. Softueri krijon gjithashtu karta dixhitale të disponueshme lehtësisht për paraqitje të shumëfishta.

Ka shumë lloje të ndryshme softuerësh të përdorur në faqet e basteve në internet dhe mënyra se si ato funksionojnë është zakonisht një sekret i mbajtur mirë për të parandaluar mashtrimin. Megjithatë, është e njohur që të gjithë përdorin të dhëna për numrin total të pikëve të shënuara dhe lojërat e humbura dhe të fituara për të llogaritur shanset e paracaktimit për një bast individual në një kartë të parakohshme dhe shanset e shumëfishta.

Shumica e softuerëve të basteve në internet përdorin Inteligjencën Artificiale (AI), të dhëna historike nga ekipet në zgjedhje të parakohshme dhe algoritme parashikuese për të llogaritur shanset e basteve dhe probabilitetin e fitimit të skuadrave.

Faqet e lojërave të fatit sportiv në internet më pas lejoni lojtarët të kenë akses në këtë informacion për t'i ndihmuar ata gjatë vendosjes së basteve të shumëfishta të paracaktimit në ngjarjet e tyre të preferuara sportive ose garash përmes internetit.

Karakteristikat unike të softuerit të njohur të parlay

 • Pajtueshmëria me standardet globale të lojërave të fatit dhe licencat e njohura ndërkombëtare të librave sportive në internet
 • Integrimi i inteligjencës artificiale (AI) për të ndihmuar me strategjitë e basteve të përdoruesve
 • Integrimet e realitetit të shtuar (AR) dhe realitetit virtual (VR) për të krijuar përvoja gjithëpërfshirëse të përdoruesit
 • Lidhje me partnerë të besueshëm të të dhënave për llogaritje të sakta bazuar në statistika
 • Të dhëna historike për pikët e shënuara dhe shanset e ekipit për vendime më të informuara bastesh
 • Analizë analitike e skuadrave dhe lojërave të përzgjedhura për llogaritje më të sakta të koeficienteve
 • Modulet e menaxhimit të rrezikut për të eliminuar rreziqet gjatë basteve sportive
 • Mbrojtje e integruar kundër mashtrimit për bastorët
 • Siguri e fortë e të dhënave për të mbrojtur privatësinë, informacionin personal dhe detajet financiare
 • Regjistrimi i shpejtë dhe i lehtë i llogarisë së klientit, konfigurimi, vërtetimi dhe verifikimi i moshës
 • Shkathtësia dhe personalizimet e panelit të kontrollit të klientit
 • Aksesueshmëria, disponueshmëria dhe mbështetja e klientit 24/7
 • Përgjegjshmëri 100% në celular dhe akses në zgjedhjet e para dhe kartat e parlay përmes pajisjeve celulare
 • Llogaritjet e mundshme të pagesave të mbështetura nga të dhënat në një bast të vetëm në një parlay dhe të gjithë kartat e parapagimit
 • Të dhëna krahasuese globale mbi bastet dhe rezultatet në të njëjtën lojë
 • Rekomandime dhe udhëzime të përshtatura për bastin e ardhshëm të një përdoruesi dhe pagesa të përmirësuara të mundshme
 • Mbështetje për paraqitje të shumëfishta, duke përfshirë dy baste të parakohshme ekipore, tre baste të parakohshme ekipore dhe më shumë
 • Kartë dixhitale pa mundim, fletë bastesh dhe gjenerim biletash
 • Kartat e paralimit plotësisht të personalizueshme
 • Krijimi i thjeshtuar i basteve
 • Aftësitë e basteve në kohë reale dhe të drejtpërdrejta
 • Qasje në baste sportive në shumë gjuhë
 • Porta të shumta të besueshme të pagesave në internet
 • Aftësi shumë-valutash
 • Përditësime të personalizuara për lojërat dhe lojërat më të fundit të disponueshme për baste
 • Integrime të palëve të treta për të ndarë përparimin dhe arritjet e basteve të paracaktuara në mediat sociale
Si të bëni baste paraprake në sportet në internet?
Si të zgjidhni faqen më të mirë të basteve të parlay Online

Si të zgjidhni faqen më të mirë të basteve të parlay Online

Zgjedhja e faqes më të mirë në internet është thelbësore nëse bastorët duan të mbrohen nga kumari dhe mashtrimi i paligjshëm.

Faqet më të mira të parlay kanë domene të besuara, lehtësisht të dallueshme nga lidhja e faqes së internetit. URL-të e faqeve të internetit që mbarojnë me .com, .io dhe .top, për shembull, janë të besueshme, ndërsa faqet e kazinove me .lv, .ro, .ru, .ag dhe .eu nuk janë të rregulluara.

Sajtet e lojërave të fatit që mbarojnë me .org, .zip dhe .gov nuk janë të besueshme sepse .org është i rezervuar për organizatat jofitimprurëse, .zip për shërbimet e ruajtjes dhe .gov për organizatat dhe entitetet qeveritare.

Faqet më të mira do të shfaqin vula miratimi nga rregullatorët zyrtarë dhe auditorët e pavarur si GREF, IAGR dhe NAGRA, për shembull.

Këto vula tregojnë se faqet dhe softueri i parlay kanë kaluar proceset e duhura të licencimit dhe kontrollet e sfondit për të siguruar që të dhënat dhe paratë e lojtarëve janë të sigurta.

Opsionet e pagesës dhe bonuset e parlay gjithashtu zbulojnë faqet e internetit më të mira për takime të drejta dhe ligjore. Nëse një sajt ofron porta të panjohura pagese për të pranuar para ose pagesat e parapaguara janë të kufizuara në kriptovaluta të paqëndrueshme, është një flamur i madh i kuq.

Premtime për bonuse jashtëzakonisht të larta, përhapjet e pikëve dhe pagesat që duken shumë të mira për të qenë të vërteta janë flamuj të tjerë të kuq. Këto faqe interneti janë krijuar për të joshur klientët, por ka të ngjarë të mos fitojnë paga.

Si të zgjidhni faqen më të mirë të basteve të parlay Online
Sporte të ndryshme për të vënë bast

Sporte të ndryshme për të vënë bast

Tre nga llojet më të njohura të sporteve për bastet e parakohshme janë hokej mbi akull, futbolli dhe basketbolli.

Çfarë janë bastet e para të hokejve në akull?

Parlayët përdoren zakonisht në Bastet e lojërave të hokejit në NHL. Këto baste kombinojnë baste të shumta për hokej mbi akull, dhe çdo bast individual brenda paraqitjes së parë quhet një pjesë dhe secila pjesë duhet të fitojë për një pagesë. Sa më shumë këmbë të shtohen, aq më i lartë është rreziku dhe paratë e mundshme në pagesën përfundimtare.

Për shembull, një lojë me dy ekipe në hokej mbi akull do të thotë dy linja parash për dy klube të ndryshme hokej mbi akull që luajnë në të njëjtën mbrëmje. Nëse të dyja skuadrat e hokejit të akullit fitojnë ndeshjet e tyre, basti i parë 'godet' dhe bastuesi fiton.

Por, nëse vetëm një nga skuadrat e hokejit mbi akull fiton lojën e tyre, lojtari i bastit humbet të gjithë bastin e paracaktuar dhe nuk do të marrë asnjë para.

Çfarë është bastet e parapaguara në futboll?

Paralejet e futbollit NFL janë jashtëzakonisht të njohura në bastet sportive. Një lojë e parakohshme futbolli përfshin baste të shumta individuale në ekipe të ndryshme futbolli dhe këto baste kombinohen për të bërë pjesën e një basti të vetëm.

Një lojë me tre skuadra në futboll përfshin tre baste të ndryshme për tre skuadra futbolli. Që një ndeshje me tre skuadra të 'godisë', çdo ekip duhet të fitojë plotësisht, të fitojë me një numër të caktuar pikësh ose të mposhtet me më pak se numri i parashikuar i pikëve.

Nëse dy baste nga të trejat fitojnë dhe vetëm një humbet, personi humbet të gjithë ndeshjen e futbollit.

Çfarë është bastet e basketbollit të parlay?

Paralejet e basketbollit shpesh bëhen për ekipe të shumta basketbolli NBA.

Një bast i basketbollit është zakonisht një Basti i basketbollit NBA me shumë ekipe të zgjedhura për të krijuar një bast të vetëm. Zgjedhja e ekipit të basketbollit më pas shumëzohet për të ofruar shanse shumë më të larta.

Që ndeshjet e basketbollit të fitojnë dhe të fitojnë para, çdo ekip basketbolli i zgjedhur duhet të fitojë ndeshjen e tij.

Sporte të ndryshme për të vënë bast
Këshilla dhe truket e basteve sportive për pagesë të suksesshme të parapagimit

Këshilla dhe truket e basteve sportive për pagesë të suksesshme të parapagimit

Të shumta strategjitë e basteve sportive ekzistojnë për baste më të zgjuara dhe pagesa më të mëdha. Më poshtë janë disa këshilla të dobishme për parashtrimin:

1) Vendosni parlays më të vogla

Paralejet funksionojnë duke grupuar disa baste, dhe sa më shumë baste të shtohen, aq më të larta janë shanset e humbjes. Mbani takimet e vogla dhe pritshmëritë realiste për të pasur shanse më të mira për të fituar.

2) Mos i kufizoni parlays

Këmbët e një basti paraprak nuk duhet të bien në një ditë, kështu që nuk ka nevojë të kufizoni bastet sportive në një datë ose ngjarje të vetme. Paralejet funksionojnë në ditë të ndryshme dhe rezultatet më të mira janë shpesh nga bastet në ditë të ndryshme.

3) Parlays gardh

Mbrojtja përdoret kur të gjitha, përveç një basti që formojnë një paraletë, kanë fituar. Për të mbrojtur një bast të paracaktuar, bastorët vendosin një bast të vetëm që bie ndesh me një këmbë që përbën bastin fillestar të paracaktimit. Kjo strategji mund të sigurojë një pagesë duke fituar bastin mbrojtës ose pjesën e fundit të paralimit.

Këshilla dhe truket e basteve sportive për pagesë të suksesshme të parapagimit
About the author
Ardit Krasniqi
Ardit Krasniqi
About

Ardit, një shqiptar i krenar, kombinon me mjeshtëri dashurinë e tij për lojrat e kazinos me aftësinë e tij gjuhësore. Si një lokalizues i udhëzimeve për kazino online, puna e tij është e pasur me nuancat kulturore.

Send email
More posts by Ardit Krasniqi

FAQ

Gjithçka që duhet të dish për kazinotë

Cilat sporte janë më të lehta për të vënë bast?

MLB bejsbolli është një nga sportet më të lehta për fillestarët që mësojnë se si funksionon një parlay. Për sa i përket aksesit, sporti më i lehtë për një bast paraprak është futbolli NFL. Por, kur bëhet fjalë për të mposhtur shanset e një libri sportiv dhe për të fituar, basketbolli i kolegjit është sporti më i lehtë për një bast paraprak.

A duhet të fitoni çdo lojë për një pagesë paraprake?

Po, një bast duhet të fitojë çdo bast më të vogël që përbën bazën e një basti të paracaktuar për të fituar të gjithë bastet e para. Nëse humbet një prej basteve më të vogla, i gjithë paraloja humbet dhe uebsajti i sporteve në internet ose i kazinosë fiton bankrollin e vendosur në parlay.

A mund të shlyeni një bast paraprak më herët?

Po, një lojtar që bast vë bast mund të arkëtojë herët nga një bast i parakohshëm, por cash out duhet të ndodhë përpara se të përfundojë ndeshja e fundit në paralojë. Është gjithashtu e rëndësishme të theksohet se libra të ndryshëm sportiv funksionojnë duke përdorur rregulla të ndryshme, kështu që është më mirë të kontrolloni termat dhe kushtet e operatorëve.

A janë të njëjta bastet e parakohshme dhe bastet ngacmuese?

Jo. Bastet ngacmuese janë një lloj basti paraprak që i lejon një bastuesi të paguajë për të rritur shanset e parashtrimit në favor të tij dhe për të përmirësuar shanset e tij të përgjithshme për sukses. Pagesa për një bast ngacmues ndryshon përhapjen e pikëve ose totalet për ta bërë shumë më të lehtë fitimin e të gjithë bastit të parë.

A mund të vendosni bast në të njëjtën lojë?

Sigurisht! I njëjti bast ose paralays me të njëjtën lojë (SGP) i lejon një lojtari që të zgjedhë dhe të lidhë baste të shumta në të njëjtën lojë. Për shembull, një bast mund të vendosë një bast total Mbi-Under në rezultatin përfundimtar, një bast mbështetës për një lojtar ose një bast në linjë parash se cila skuadër do të fitojë.