Udhëzime

May 3, 2023

Bazat e blerjeve në linjë për baste më të mira sportive

Ardit Krasniqi
WriterArdit KrasniqiWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

Kur vini bast në sport, është e rëndësishme të merren parasysh disa faktorë, duke përfshirë shanset dhe linjat, përpara se të vendosni një bast. Blerja në linjë nënkupton kërkimin e linjave më të favorshme të basteve përpara se të vendosni një bast.

Bazat e blerjeve në linjë për baste më të mira sportive

Gjetja e linjave më të mira të mundshme është thelbësore për çdo bastist sportiv që dëshiron të maksimizojë fitimet e tij, pavarësisht nëse ata bastojnë në arte marciale të përziera, futboll, tenis ose ndonjë gjë tjetër.

Kjo pjesë do të prezantojë blerjet e linjës dhe do të nxjerrë në pah pse është thelbësore për linjën tuaj përfundimtare.

Çfarë është Line Shopping?

Blerja në linjë është e krahasueshme me çdo lloj blerjeje tjetër. Kur jeni në treg për një makinë të re, bëni pak blerje krahasuese për të zbuluar se cili shitës me pakicë ofron ofertën më të mirë. Të njëjtat parime vlejnë për blerjet në linjë. Prandaj, këshillat e zakonshme të blerjeve mund të zbatohen si këshilla për blerjet në linjë.

Për të linjat e duhura të dyqaneve, zgjidhni një linjë (si p.sh. një spread, total ose linjë parash) dhe krahasojeni atë në dy ose më shumë libra sportive të ndryshëm. 

Ju duhet të vendosni bastet tuaja në linjën me shanset më të mëdha, pasi do t'ju japë fitimin më të lartë dhe ju duhet të vini bast në atë linjë. Ky është thelbi i saj. Megjithatë, nëse jeni serioz për bastet, bëhet shumë më e ndërlikuar se kaq.

Për shembull, disa faqe interneti ose rajone do t'ju mbyllin ose do t'ju kufizojnë, ndërsa të tjerët do t'ju japin më shumë kufizime për atë që mund të bëni. Kur bëhet fjalë për shpërblimet, faqet më të mira të basteve sportive do të kenë një rrezik më të ulët dhe do të jenë më të shpejtë në pagesa se të tjerët. Në çdo rast, duhet t'i jepni përparësi basteve në linjën që ofron kthimin më të mundshëm të investimit tuaj.

Ilustrim i thjeshtë i blerjeve në linjë

Megjithëse blerjet në linjë është një frazë teknike, është një koncept i thjeshtë për t'u kuptuar. Nuk është e vështirë të punosh, edhe pse do të dëshironit të kishit drone për ta bërë atë (siç mund të bënin kolektivë të mëdhenj). Përfitimet e blerjeve të linjës në linjën tuaj përfundimtare sigurisht që e bëjnë atë një përpjekje të vlefshme.

Përpara se të vendosni një bast, duhet të bëni disa "pazare në linjë", që do të thotë të shfletoni shumë libra sportive për librat sportiv që ofrojnë shanset më të mëdha. Ilustrimi është metoda më efektive për ta bërë këtë.

 • Ju dëshironi të vendosni një bast kundër përhapjes në ndeshjen sonte të Blazers kundër Wizards. 
 • Shanset e shumicës së basteshkruesve e kanë etiketuar Uashingtonin si favorit me 5.5 pikë ndaj ekipit tjetër. Megjithatë, sipas një prej librave, Wizards janë vetëm një favorit prej 5 pikësh. 
 • Nëse mendoni se Wizards do të fitojnë me një diferencë prej gjashtë pikësh ose më shumë, ju duhet të luani në një libër sportiv që i ka të listuara me një përhapje prej 5,5 pikësh. 
 • Nëse, nga ana tjetër, mendoni se Blazers do të fitojnë ose humbasin me një diferencë prej më pak se gjashtë pikësh, atëherë duhet të zgjidhni basteshkruesin që ka San Antonio të favorizuar me 5.5 pikë.

Ju gjithashtu duhet ta bëni këtë me baste të tjera, të tilla si Totalet dhe Linjat e Parave. Kur duke kërkuar për një lojë në të cilën të vendosni një bast në Over, ju do të kërkoni për totalin që është numri më i ulët i mundshëm dhe anasjelltas kur kërkoni një lojë për të vendosur një bast në Under.

E njëjta gjë është e vërtetë për linjat e parave. Bastet e këtij lloji janë më të përhapura në bejsboll dhe hokej dhe shpesh tregohen në dollarë dhe cent. Për shembull, një favorit prej dy dollarësh do të kishte një linjë parash prej -200, por një i dobët, shanset e të cilit shkonin nga +150 në +140 do të konsideroheshin se ishin zhvendosur dhjetë cent.

Edhe pse mund të mos duket shumë kur jeni duke vënë bast vetëm disa dollarë (10 dollarë fitojnë 14 dollarë në vend të 15 dollarëve), ky është një ndryshim prej 6,7%! Po aq vendimtare, dhe potencialisht vendimtare mes suksesit afatgjatë dhe dështimit, është praktika e blerjeve në linjë për bastet e Moneyline.

Si përdorin bastorët blerjet në linjë për të "të qenë libri"

Nëse je një nga faqet më të mira të basteve sportive dhe merr baste me lëngun tipik prej -110, do të bësh një fitim të madh në planin afatgjatë. Megjithatë, ky është vetëm rasti nëse linjat tuaja janë vazhdimisht pranë konsensusit, i njohur gjithashtu si treg.

 • Nëse zgjidhni një faqe interneti që krahason shanset, mund të ekzaminoni rreshta nga disa libra sportive njëkohësisht dhe në të njëjtin ekran. Kjo ju lejon të shikoni se ku qëndrojnë shumica e librave dhe të vini në dukje variacionet e rreshtave.
 • Në situatat kur linjat janë 1.5 pikë ose më shumë, ju mund të "bëheni libër" në thelb duke zgjedhur një ekip me çmim të gabuar dhe duke vënë bast mbi të. Kjo bëhet duke zgjedhur ekipin që ka përhapjen më të lartë të pikëve. 
 • Gjetja e këtyre boshllëqeve në çmim mund të rrisë ndjeshëm vlerën tuaj përfundimtare dhe ju nuk duhet të keni një qëndrim ndaj ngjarjes për të vendosur një bast fitimprurës; gjithçka që duhet të bëni është të përcaktoni linjën e konsensusit, të gjeni bastevënës të tjerë që largohen nga ajo linjë dhe të vendosni bast në anën që ka çmim të papërshtatshëm.
 • Identifikimi i linjës së konsensusit është zakonisht një fllad, dhe metoda më e lehtë për të mësuar "linjën e vërtetë" është duke zgjedhur dyqane shumë të vlerësuara dhe me reputacion me shumë klientë aktivë.

Linjat e ndenjura dhe ndjekja e avullit: Kushtet e blerjeve në linjë që duhet të dini

Dy fraza përdoren shpesh në lidhje me blerjet në linjë.

Teknika e parë njihet si ndjekja me avull. Kjo ndodh kur një sasi e konsiderueshme parash (avulli) vjen nga njëra anë, gjë që shkakton një rritje të konsiderueshme në linja për të tërhequr të ardhurat në anën e kundërt. Kjo ka potencialin për të bërë top bore shumë shpejt pasi një sasi në rritje parash përpiqet të "ndjekë" "avullin" dhe të futet përpara se linja të bëhet edhe më e madhe dhe më e pjerrët.

 • Supozoni se jeni me fat (ose mjaftueshëm i aftë) që të rrëshqiteni pak përpara se të ndodhë lëvizja e madhe e avullit. 
 • Në këtë rast, herë pas here do të keni mundësinë të mbroni bastin tuaj përpara se të fillojë aksioni dhe të vendosni një kthim të garantuar ose freeroll. 
 • Nëse kjo ndodh, ju duhet të përfitoni nga kjo mundësi.

Lëreni të kalojë dhe kënaquni me bastin tuaj ashtu siç është, por nëse hyni mjaft herët dhe ndryshimi është mjaft i rëndësishëm, merrni parasysh atë alternativë. Supozoni se jeni me fat (ose mjaftueshëm i aftë) për të hyrë pak përpara se të ndodhë lëvizja e madhe e avullit. Në këtë rast, herë pas here do të keni mundësinë të mbroni bastin tuaj përpara se të fillojë loja dhe të mbyllni një fitim të garantuar ose freeroll.

 • Supozoni se jeni me fat (ose mjaftueshëm i aftë) për të hyrë pak përpara se të ndodhë lëvizja e madhe e avullit.
 •  Në këtë rast, herë pas here do të keni mundësinë të mbroni bastin tuaj përpara se të fillojë loja dhe të mbyllni një fitim të garantuar ose freeroll. 
 • Duke supozuar se keni hyrë mjaft herët dhe lëvizja ishte mjaft e madhe, lëreni të hipë dhe të jeni të kënaqur me bast tuaj.

Le të supozojmë se linja aktuale në shumicën e lojtarëve të basteve është Los Angeles -5, por 10 minuta para njoftimit, një sekuencë masive bastesh erdhi në Lakers, duke detyruar një libër të ndryshojë linjën në Los Angeles -5.5 dhe më pas në -5.5. Në këtë skenar, Lakers favorizohen me 5.5 pikë (-120).

Çdo libër që tregon ende një Los Angeles -5 tani shihet të jetë prapa kohës dhe në rrezik të shtuar për një goditje të madhe. Kjo është ajo që industria i referohet si një linjë bajate.

Gjithmonë shfrytëzoni sa më shumë linjat e vjetra kur i hasni, pasi në shumicën e rasteve ato nuk do të jenë të pranishme për shumë kohë.

A ia vlejnë përpjekjet shtesë përfitimet e blerjeve në linjë?

Përgjigja është po. Çdo "i mprehtë" do t'ju tregonte se si një avantazh, sado modest, është gjithmonë më mirë se të mos kesh asnjë. Bastet sportive kanë marzhe të pakta fitimi, në fillim, dhe një strategji për të reduktuar "vigjiljen" që librat sportiv i shtojnë linjave është të bëni pazar.

Për syrin e pa trajnuar, ndryshimi midis -110 dhe -105 mund të mos duket aq i rëndësishëm. Në fund të fundit, është e vështirë të shihet një dallim -5 midis dy linjave. E gabuar.

Me kalimin e kohës, fitimet dhe humbjet grumbullohen. Asnjë lojtar ekspert i kumarit nuk ia doli kurrë pa shqyrtuar me kujdes çdo mundësi. Të numërosh çdo cent është thelbësore nëse dëshiron të sigurosh jetesën si kumarxhi.

Tani, le të bëjmë një hap prapa dhe të shohim pamjen e madhe. 

 1. Të vish bast 110 dollarë për 250 ndeshje në -110 do të thotë që duhet të fitosh 131 ndeshje vetëm për të thyer barazimin. 
 2. Ju duhet të fitoni 128 lojëra nga 250 nëse fitoni 105 -105 dollarë në total. 
 3. Mbi 250 lojëra, kjo arrin në një diferencë prej vetëm tre.
 4. Sharps duhet të mposhtin librat midis 53% dhe 56% të rasteve për të mbajtur të qëndrueshme përqindjen e fitores.

Kur marzhet janë kaq të pakta, një fitore ose humbje në vetëm tre ndeshje mund të jetë ndryshimi midis humbjes së parave dhe humbjes së parave. Mospërputhja midis linjave, sado e vogël qoftë, do të ndikojë ndjeshëm në fitimet tuaja.

Mendimet Përfundimtare

Si përfundim, blerjet e linjës janë vendimtare për suksesin e çdo bastori sportiv.

Ka shumë këshilla të mrekullueshme për blerjet në linjë që mund t'ju ndihmojnë të jeni një blerës ekspert i linjës, si dhe disa artikuj udhëzues që shpjegojnë se çfarë e bën një linjë të vlefshme për të vënë bast dhe cilat duhet t'i shmangni. Duke pasur parasysh kufijtë e paktë të fitores në bastet sportive, blerjet e linjës mund të përcaktojnë nëse një lojtar i bixhozit vjen përpara apo prapa.

Shmangni t'i jepni librit tuaj paratë tuaja të fituara me vështirësi duke studiuar gjerësisht temën paraprakisht. Blerja në linjë nuk është e vështirë për t'u bërë dhe do të ndikojë ndjeshëm me kalimin e kohës.

About the author
Ardit Krasniqi
Ardit Krasniqi
About

Ardit, një shqiptar i krenar, kombinon me mjeshtëri dashurinë e tij për lojrat e kazinos me aftësinë e tij gjuhësore. Si një lokalizues i udhëzimeve për kazino online, puna e tij është e pasur me nuancat kulturore.

Send email
More posts by Ardit Krasniqi
undefined is not available in your country. Please try:

Të rejat e fundit

Ngritni lojën tuaj të basteve: Zgjedhjet e brendshme, statistikat dhe vlerësimet e besuara
2024-06-02

Ngritni lojën tuaj të basteve: Zgjedhjet e brendshme, statistikat dhe vlerësimet e besuara

Lajme