Bast në The Triple Crown internet

Ata që kënaqen duke përdorur faqet e internetit të basteve sportive në internet do të vërejnë se garat me kuaj zënë pjesën më të madhe të tregjeve të basteve. Ky lloj sporti është i popullarizuar nga njerëzit në mbarë botën. Në vend që të bjerë nën një ombrellë garash, Triple Crown në fakt përfshin tre ngjarje të dallueshme të kuajve me organizatorë të veçantë. Këto janë Kentaki Derby, Preakness Stakes dhe Belmont Stakes. Ai zhvillohet çdo vit midis majit dhe qershorit.

Adhuruesit e garave me kuaj e konsiderojnë Kurorën e Trefishtë si sfidën përfundimtare për racave të pastërta. Poolet totale të çmimeve për Belmont dhe Preakness Stakes janë 1.5 milion dollarë secila. Kentucky Derby ka atë sasi për t'u përhapur midis kalorësve. Në vitin 2020, fituesi i Belmont Stakes iu dha 800,000 dollarë.

Gjithçka që duhet të dini rreth Kurorës së Trefishtë

Gjithçka që duhet të dini rreth Kurorës së Trefishtë

Vetëm 13 kuaj kanë arritur të fitojnë të tre garat në historinë e Triple Crown. Është një nga bëmat më sfiduese për të arritur në këtë lloj sporti. Të Derbi i Kentakit është më e profilit të lartë nga tre ngjarjet.

Është bërë një aspekt i rëndësishëm jo vetëm i ligave të garave me kuaj, por edhe i kulturës sportive në tërësi. Ka kufizime në numrin e kuajve të kualifikuar. Hyrja në të tre garat do t'u kushtojë pronarëve të kuajve 15,000 dollarë.

Gjithçka që duhet të dini rreth Kurorës së Trefishtë
Pse Triple Crown është popullor për bast?

Pse Triple Crown është popullor për bast?

Triple Crown është kulmi i turneve të garave me kuaj në SHBA. Ai përfshin tre nga sfidat më ikonike në sport. Kuajt që konkurrojnë përfshijnë ekzemplarët më atletikë dhe me performancë të lartë në dispozicion. Për më tepër, Triple Crown i detyron kalorësit të përmirësojnë aftësitë e tyre të kalërimit. Nëse kumarxhinjtë i pëlqejnë garat me kuaj, atëherë kjo ngjarje do të jetë shumë tërheqëse.

Meqenëse kuajt janë të njohur për publikun, kjo i lejon lojtarët të hulumtojnë se sa mirë kanë arritur në garat e mëparshme. Kjo është e dobishme kur bëhet fjalë për vendosjen e një basti me një libër sportiv në internet. Nëse personi përdor njohuritë e tij, kjo do të rrisë shanset e tij për të bërë një parashikim të saktë.

Qëllimi i çdo basti është të arrihet një pagesë. Bastet e Triple Crown shpërblejnë ata që kanë njohuri për sportin dhe pjesëmarrësit e tij.

Është gjithashtu e drejtë të thuhet se Kurora e Trefishtë është një ngjarje shoqërore. Ka një theks në përvojën e spektatorit. Ai i ndan këto ngjashmëri me turnetë e tjerë të garave me kuaj si Grand National. Ndërsa shikojnë drejtpërdrejt një nga tre garat, është e zakonshme që njerëzit të nxjerrin telefonat e tyre dhe të hyjnë në faqet e basteve në internet.

Pse Triple Crown është popullor për bast?
Gjithçka që duhet të dini për garat me kuaj

Gjithçka që duhet të dini për garat me kuaj

Gare me kuaj është një nga sportet më të vjetra që ekziston. Askush nuk e di epokën e saktë që u krijua. Kjo për faktin se kuajt janë zbutur që nga kohërat parahistorike. Përgjatë shekujve ka pasur ndryshime në llojet dhe rregullat e kurseve. Përparime janë bërë edhe në pajisjet e sigurisë.

Megjithatë, koncepti i përgjithshëm i garave me kuaj nuk ka ndryshuar. Dy ose më shumë nga këto kafshë kalërohen nga kalorës që përpiqen të kontrollojnë drejtimin dhe shpejtësinë e tyre. Kursi mund të përmbajë pengesa dhe kërcime. Kali që arrin i pari në vijën e finishit shpallet fitues.

Përjashtimi kryesor është nëse kalorësi ka zbritur. Ndonjëherë ngjarja do të lejojë vetëm raca të caktuara të konkurrojnë. Mosha e kalit mund të përdoret gjithashtu për të përcaktuar përshtatshmërinë.

Kur vini baste në turnetë e garave me kuaj në internet, është e zakonshme që njerëzit të vendosin një bast në çdo drejtim. Kjo do të thotë që edhe nëse kafsha nuk vjen e para një pagesë mund të ndodhë për aq kohë sa ajo vendos. Shuma e parave të fituara zvogëlohet sa më poshtë në tabelën e liderëve arrin kali. Bastet në çdo mënyrë janë bërë një formë shumë e përhapur e lojërave të fatit në kulturën e garave me kuaj.

Gjithçka që duhet të dini për garat me kuaj
Si të vini bast në kurorën e trefishtë

Si të vini bast në kurorën e trefishtë

Është e vështirë të gjesh një faqe bastesh sportive që nuk kujdeset për garat me kuaj. Këto lloj ngjarjesh janë bërë një standard industrie për kompanitë e bastvënësve.

Meqenëse Triple Crown përmban tre gara të famshme, një numër i madh rezervistësh do të ofrojnë opsione bastesh për të. Nëse personi dëshiron përvojën më të drejtpërdrejtë të mundshme, ai mund të bëjë një bast të drejtpërdrejtë. Kjo përfshin zgjedhjen e një fituesi të mundshëm.

Ka edhe shumë opsione më të pazakonta për të provuar. Bërja e kësaj do të përmirësojë përvojën e lojërave të fatit. Për shembull, në vend që të zgjedhë një kalë, lojtari mund të parashikojë tre fituesit më të mirë. Ky është i njohur si një bast Trifecta. Do të kërkojë parashikimin në cilin rend do të përfundojnë.

Bastet Exacta dhe Superfecta përfshijnë përkatësisht zgjedhjen e dy ose katër kuajve kryesorë. Ky i fundit do të jetë i vështirë për t'u fituar. Rrjedhimisht, pagesat janë mjaft të larta në krahasim me bastet e drejtpërdrejta.

shanset e basteve për çdo kalë jepen si thyesë. Sa më i lartë numri, aq më i madh është pagesa. Sidoqoftë, shanset për të fituar kalin do të ulen. Kumarxhinjtë duhet të zgjedhin atë që arrin ekuilibrin e duhur midis potencialit për të përfunduar i pari dhe një pagese mjaftueshëm të mirë. Faktorët që ndikojnë në shanset përfshijnë fjalën në gojë, llojin e pistave dhe motin.

Si të vini bast në kurorën e trefishtë
Faqet më të mira të basteve Triple Crown në 2023

Faqet më të mira të basteve Triple Crown në 2023

Faqet e internetit të libralidhësve po konkurrojnë vazhdimisht me njëra-tjetrën për të joshur më shumë klientë. Ata e bëjnë këtë duke ofruar shanset dhe shpërblimet më të mira të mundshme. Ia vlen të bëni blerje para se të vendosni për një libër sportiv specifik. Disa marka dallohen për shkak të vlerësimeve të tyre, viteve të shërbimit dhe reputacionit të fortë.

Libërtari Unibet me bazë në Maltë është një shembull i mirë. Që nga themelimi i saj në 1999, ajo është bërë një nga sportet më të njohura firmat e basteve në treg. Bastet e drejtpërdrejta janë një veçori e vlefshme nëse përdoruesit dëshirojnë të ndryshojnë bastin e tyre Triple Crown ndërsa gara është në vazhdim.

10bet vlen të merret në konsideratë për shkak të shumëllojshmërisë së llojeve të basteve. Faqja e tyre ofron gjithashtu shanse konkurruese në ngjarjet e garave me kuaj. Këto janë të disponueshme në formatet amerikane, evropiane dhe britanike. Faqja 10bet ka marrë vlerësime pozitive falë ndërfaqes së saj intuitive dhe miqësore për përdoruesit.

22Bet është një libër sportiv më i ri ideal për adhuruesit e basteve në kampionatet e garave me kuaj si Triple Crown. Fokusi i tyre kryesor janë kumarxhinjtë me bazë në vendet evropiane. Megjithatë, ato vazhdojnë të zgjerohen. Ndërsa 22Bet ka ekzistuar vetëm që nga viti 2018, faqja e saj tashmë ka arritur të lërë përshtypje për lojtarët afatgjatë.

Faqet më të mira të basteve Triple Crown në 2023
Historia e Kurorës së Trefishtë

Historia e Kurorës së Trefishtë

Nëse një fillestar do të shikonte një listë të turneve të garave me kuaj, ai ka të ngjarë të njihte Kurorën e Trefishtë. Kjo sepse, me kalimin e viteve, është bërë një nga kampionatet më të mëdha sportive me bazë në SHBA. Garat që përbëjnë këtë ngjarje kanë ekzistuar shumë kohë përpara se emri Triple Crown të fitonte rëndësi.

Shkrimtarit Charles Hatton i njihet merita e krijimit të tij në vitin 1930. Me kalimin e viteve, radha në të cilën u zhvilluan tre garat do të ndryshonte. Në vitin 1969 u vendos që të mbaheshin të gjitha brenda një harku prej pesë javësh. Për shkak të kësaj, kumarxhinjtë modernë mund të parashikojnë një kalë fitues dhe të presin pak më shumë se një muaj për të parë nëse është një bast i suksesshëm.

Edhe pse të dy kërriçët dhe kërpudhat lejohen të hyjnë në Kurorën e Trefishtë, kërpudhat nuk i kanë fituar kurrë të tria garat. Geldings gjithashtu mund të konkurrojnë. Megjithatë, ata gjithashtu nuk kanë arritur deri më tani të arrijnë trofeun. Në vitin 2003, një film i quajtur Funny Cide arriti të vinte i pari në Derby dhe Preakness.

Kur bastojnë në turne garash me kuaj si Triple Crown, lojtarët kanë preferuar historikisht kërriçët. Kur u krijua interneti, ai çoi në shfaqjen e faqeve online të basteve sportive. Garat me kuaj janë një sport i madh që gjendet në një mori katalogësh librash.

Historia e Kurorës së Trefishtë