Gjithçka rreth basteve Badminton

Badmintoni bëri debutimin e tij olimpik në 1972 si një sport demonstrues, më pas si një sport ekspozues në 1988. Ai u bë një sport olimpik me medalje të plota në 1992, duke përfshirë garat teke për meshkuj dhe femra (një-në-një) dhe garat në çifte (dy kundër dy). ). Lojërat Olimpike të 1996 panë debutimin e dyshe të përziera.

Badmintoni është i ngjashëm me tenisin për sa i përket rregulloreve dhe dinamikës së lojës. Është një sport me raketë që mund të luhet vetëm ose me një partner, dhe është i popullarizuar në disa vende aziatike, duke përfshirë Filipinet, Kinën, Indonezinë dhe Japoninë. Për sa i përket atletikës evropiane, badmintonistët danezë janë të vetmit që mund të konkurrojnë me badmintonistët indonezianë dhe kinezë.

Gjithçka rreth basteve Badminton
Gjithçka që duhet të dini rreth basteve në Badminton

Gjithçka që duhet të dini rreth basteve në Badminton

Edhe flladet e vogla mund të ndikojnë në kursin e anijes, prandaj badmintoni konkurrues zakonisht luhet në ambiente të mbyllura. Nga ana tjetër, badmintoni rekreativ është një sport popullor në natyrë gjatë verës. Fusha drejtkëndore është 44 këmbë (13.4 metra) e gjatë dhe 17 këmbë (5.2 metra) e gjerë për teke dhe 20 këmbë (6.1 metra) e gjerë për dyshe.

Në qendër të fushës, një rrjetë 5 këmbë (1.5 metra) e lartë shtrihet mbi gjerësinë e fushës. Kërkohet një zonë e pastër 4 këmbë (1.3 metra) përreth fushës. Volejbolli luhet ekskluzivisht duke goditur barkun përpara dhe mbrapa mbi rrjetë pa e lejuar atë të kontaktojë dyshemenë ose tokën brenda kufijve të fushës.

Qëllimi i kësaj loje është që të godasësh me raketë karakun e anijes ose një predhë me pendë për ta mbajtur atë të fluturojë dhe të largohet nga toka nëse është në oborrin tuaj. Një lojë e vetme badminton mund të zgjasë deri në dy fitore në lojëra me rezultatin përfundimtar 2:0 ose 2:1. Loja fitohet nga lojtari që shënon i pari 21 pikë. Lojtari merr një pikë për çdo tubim të fituar.

Loja do të vazhdojë derisa njëri nga kundërshtarët të fitojë një avantazh prej 2 pikësh, ku rezultati do të jetë 20:20. Sistemi i shënimit në badminton është i ngjashëm me atë të volejbollit, me anën e shërbimit që fitoi në mitingun e mëparshëm. Badmintoni luhet në teke, dyshe dhe dyshe të përziera, njësoj si tenisi.

Gjithçka që duhet të dini rreth basteve në Badminton
Pse badmintoni është një sport popullor për të bastuar?

Pse badmintoni është një sport popullor për të bastuar?

Badmintoni është një sport me ritme të shpejta që kërkon përqendrim të plotë dhe teknikë të jashtëzakonshme. Kjo është një nga arsyet pse loja përmban shkëmbime të shpejta dhe të fuqishme të barkut dhe pikët mund të shënohen brenda pak sekondash. Karakteri i gjallë i lojës krijon një atmosferë interesante bastesh në badminton.

Është gjithashtu e thjeshtë të mësohesh me bastet në badminton sepse është e krahasueshme me të baste në sporte të tjera. Strategjia juaj e basteve në badminton mund të jetë e ngjashme me strategjinë tuaj të basteve të volejbollit, volejbollit në plazh ose pingpongut në atë që merr parasysh sistemin e pikëve dhe strukturën e ndeshjes.

Secili prej këtyre sporteve shquhet për dinamikën e tij të madhe dhe ndryshimet e shpeshta në koeficientët e bastvënësve gjatë lojës. Për këto arsye, ky sport është një nga opsionet më të njohura të basteve live. nMegjithatë, përpara se të filloni bastet online të badmintonit, duhet të njiheni me llojet e shumta të basteve të disponueshme në bastet sportive të badmintonit.

Pse badmintoni është një sport popullor për të bastuar?
Si të bastni në badminton

Si të bastni në badminton

Kur bëhet fjalë për bastet e badmintonit në internet, do të zbuloni një mori zgjedhjesh nga të cilat mund të zgjidhni dhe vendosni bastet tuaja. Para së gjithash, ju do të përcaktoni nëse bastet mbi të janë të ligjshme. Do të mësoni gjithashtu për alternativat e shumta ligjore të basteve sportive të disponueshme për ju për baste në badminton, si dhe se si të analizoni baste të tilla.

Do të mësoni gjithashtu për disa nga shanset më të fundit të badmintonit. Më e rëndësishmja, do të zbuloni se si të përfitoni nga badmintoni dhe si të depozitoni dhe tërhiqni fonde nga librat sportiv me shanse badminton.

Si të bastni në badminton
A janë të ligjshme bastet e badmintonit?

A janë të ligjshme bastet e badmintonit?

Është krejtësisht e ligjshme të vihet bast në badminton. Nëse jeni adhurues i sportit dhe dëshironi të vini bast në të, nuk duhet të shqetësoheni pasi mund ta bëni këtë në të gjithë vendin në librat sportiv në internet që funksionojnë në vende të tjera. Ju keni lejen për të bastuar në badminton nëse ato shërbime të basteve në internet ofrojnë shanse për të, ashtu si bëjnë për sportet e tjera.

Thjesht krijoni një llogari me një shërbim të njohur dhe të ligjshëm të basteve sportive dhe jeni gati për të filluar. Nëse jetoni në një shtet ku librat sportiv në internet janë të rregulluara, shanset për sportin mund të jenë ose jo të disponueshme. Me shumë mundësi do të përcaktohet nga madhësia e turneut të badmintonit.

A janë të ligjshme bastet e badmintonit?
Bastet më të mira të badmintonit

Bastet më të mira të badmintonit

Linjat e basteve të badmintonit janë një grup i zakonshëm i baste për sport me rregulla dhe formate të krahasueshme.

Bastet për bastet fitues të ndeshjes/lojës dhe me handikap

Për shkak se nuk ka barazime në badminton, bastebërësit do t'ju lejojnë të vini bast për Lojtarin 1 ose Lojtarin 2, i cili, sipas gjykimit të bastit, do të fitojë ndeshjen ose lojën. Ky është tregu më i popullarizuar i basteve. Disa bastevënës ofrojnë baste për të fituar një barazim të caktuar pikësh kur bëhet fjalë për bastet live. Ashtu si një bast Ndeshje/Lojë Fituesi, librat e sportit ofrojnë një bast handikap për ndeshjen e plotë, si dhe për një lojë të caktuar, me këtë të fundit më të aksesueshmet në linjat e drejtpërdrejta. Fatkeqësisht, numri i ngjarjeve sportive të badmintonit të aksesueshme për baste është i kufizuar.

Bast në badminton mbi/under

Bastet në Over/Under në badminton janë të njëjta si bastet në çdo sport tjetër. Libra sportive në internet do të zgjedhë një numër dhe në varësi të bastit, ju mund të vendosni bast Mbi ose nën atë shifër.

Ky lloj unik bast ju lejon të bëni një sërë bastesh të ndryshme. Ju mund të merrni me mend se sa lojëra do të ketë sepse është një format më i mirë nga tre. Ju mund të vendosni bast mbi shumën e përgjithshme të pikëve të shënuara në çdo lojë, si dhe numrin total të pikëve të shënuara nga secili pjesëmarrës.

Bast në totalin e badmintonit

Ju nuk jeni duke vënë bast që një ekip të fitojë; në vend të kësaj, ju jeni duke vënë bast për numrin total të pikëve që të dy lojtarët do të shënojnë së bashku. Ju mund të vini bast që lojtarët do të shënojnë më shumë ose më pak se numri i pritur i pikëve.

Për shembull, nëse dy lojtarë po luanin me njëri-tjetrin dhe totali i pritur ishte 34.5, basti Over favorizohej në -130 dhe basti Under ishte +110, ky do të ishte një shembull i kësaj. Kjo do të thotë që të dy lojtarët kanë një shans për të shënuar më shumë se 34.5 pikë. Nëse dëshironi të vini bast në mbi, rezultati total duhet të jetë 35 pikë ose më i lartë.

Bastet në badminton përhapen

Është e thjeshtë të vësh bast në përhapjen e një loje badminton. Kjo nënkupton që ju jeni duke vënë bast nëse një lojtar do të fitojë ose do të humbasë me një numër të caktuar pikësh. Ju mund të vini bast se një lojtar fiton ose humbet me një numër të caktuar pikësh.

Për shembull, nëse Lojtari 1 dhe Lojtari 2 do të konkurronin kundër njëri-tjetrit, diferenca u caktua në 3.5 në favor të Lojtarit 2. Në tabelën e koeficientëve, Lojtari 2 do të kishte -3.5 pranë emrit të tij, që tregon se një bast mbi të do të duhet të fitojë me më shumë se 3.5 pikë për të paguar. Lojtari 1 do të kishte shanse +3.5, që do të thotë se ai mund të humbiste me tre pikë ose të fitonte plotësisht lojën dhe një bast mbi të do të fitonte.

Bastet më të mira të badmintonit
Këshilla për bastet e Badmintonit

Këshilla për bastet e Badmintonit

Para fillimit të ndeshjes, është thelbësore të merret parasysh motivimi i lojtarit për ngjarjen, vlerësimi i tij dhe forma aktuale, e cila – si në sportet e tjera – është një komponent kritik. Shumë lojtarë të badmintonit, si lojtarët e tenisit, preferojnë turne të veçantë. Për shkak se ata kanë motivim të rritur si rezultat i pjesëmarrjes në ngjarje të tilla, ata performojnë mirë.

Nëse nuk dini asgjë rreth badmintonit, nuk do të jeni në gjendje të gjykoni shanset për të fituar më mirë se bastelibëruesi. Si rezultat, ju duhet të mbani një sy në treg nga duke analizuar shanset botuar nga libra të tjerë sportiv, duke përdorur mjete statistikore dhe duke mbajtur një sy në lëvizjen e linjës përpara fillimit të lojës.

Për shkak se shanset për bastet e drejtpërdrejta të ndeshjes/lojës, Handicap dhe Total në badminton luhaten kaq shpesh, duke u siguruar që bastet gjatë ndeshjes të jenë zakonisht të arritshme. Një bastues duhet të ketë një plan veprimi të paramenduar për baste live me hapa logjikë për të parandaluar vendimet emocionale gjatë lojës.

Bëni një bast të sigurt apo prisni për rezultatin e ndeshjes? Të pranosh një humbje kur loja u zhvillua ndryshe nga sa pritej apo të rikuperosh duke vënë baste për një rezultat tjetër? Ju duhet të keni përgatitur përgjigje për pyetjet e mëposhtme sepse nuk ka një plan ideal që premton 100% sukses.

Këshilla për bastet e Badmintonit
Kumar i përgjegjshëm

Kumar i përgjegjshëm

Për të parandaluar humbjen e papritur të shumë parave, duhet t'i trajtoni financat tuaja në mënyrë të arsyeshme. Mbani mend, kurrë nuk duhet të vendosni më shumë para në një bast sesa jeni gati të humbni. Për të shmangur shpërdorimin e të gjitha parave tuaja menjëherë, duhet të ndani fondet tuaja.

Nëse keni një fat të keq, mos u përpiqni ta kompensoni atë duke rritur madhësinë e bastit tuaj. Ju ose duhet të vendosni një kufizim se sa mund të depozitoni çdo muaj ose një kufi se sa mund të humbni në një lojë të vetme.

Ju duhet të jeni në gjendje të rregulloni emocionet tuaja dhe të kuptoni se kur duhet të hiqni dorë. Kur jeni të mërzitur, keni më shumë gjasa të bëni gjykime të nxituara, gjë që është e tmerrshme kur bëhet fjalë për lojërat e fatit. Mbani gjithmonë një kokë të qartë dhe analizoni tërësisht vendimin tuaj të ardhshëm.

Nëse gjërat po përkeqësohen dhe ju po filloni të ndiheni sikur po zhvilloni një varësi, provoni vetëpërjashtimin. Vetë-përjashtimi u lejon atyre që kanë probleme me varësitë e tyre ndaj lojërave të fatit të bëjnë një pushim prej tij dhe të përqendrojnë jetën dhe paratë e tyre. Mund t'ju rilidhë me më shumë shërbime komunitare për t'ju ndihmuar të përballeni me problemin tuaj të lojërave të fatit, si dhe t'ju ofrojë mbështetjen që ju nevojitet nëse nuk jeni të sigurt se si të trajtoni hapat e mëposhtëm në rikuperimin tuaj.

Kumar i përgjegjshëm