Visa

Visa ka qenë prej kohësh një nga zgjedhjet kryesore kur bëhet fjalë për shërbimet e pagesave kudo në botë. Ato ndihmojnë miliona klientë të përpunojnë miliarda transaksione çdo vit pasi pothuajse të gjitha faqet e internetit e pranojnë Visa-n si një metodë pagese - duke përfshirë faqet e basteve.

Visa ishte një pionier në industrinë e transaksioneve financiare elektronike kur filloi në fund të viteve '50. Viza mund të përdoret për të paguar pothuajse çdo gjë - sende ushqimore, gaz, sende thelbësore dhe madje edhe hipoteka. Është ky fleksibilitet që lejon Visa të qëndrojë në krye të tregut dhe një nga zgjedhjet kryesore për bastorët.

Visa
Si të bëni një depozitë me VisaSi të bëni një tërheqje me VisaSiguria dhe siguria në VisaOpsionet e mbështetjes së klientit për viza
Si të bëni një depozitë me Visa

Si të bëni një depozitë me Visa

te bëni një depozitë në faqet e basteve duke përdorur Visa, bastorët duhet të kalojnë hapat e mëposhtëm:

  1. Krijoni një llogari në faqen e basteve. Më pas, ata duhet të gjejnë opsionin Cashier ku bëhen depozitat.
  2. Për hapin tjetër, bastorët duhet të fusin informacionin e kartës së tyre të kreditit ose debitit, si numrin e kartës, datën e skadimit dhe kodin e sigurisë treshifrore në pjesën e pasme të kartës; ose quhet CVV, CVC ose SPC.
  3. Pasi bastorët të vazhdojnë dhe të autorizojnë transaksionin, fondet do të reflektojnë në llogarinë e tyre diku nga disa sekonda deri në 24 orë. Disa faqe bastesh madje do të dërgojnë një email konfirmimi që përmban detajet e transaksionit dhe që konfirmon se ata kanë marrë pagesën tuaj.

Një tjetër gjë pozitive kur bëhet fjalë për depozitimin e fondeve përmes Visa është se edhe kur faqja e zgjedhur e basteve ofron baste në një monedhë të vetme specifike, Visa do të trajtojë konvertimin dhe do të bëjë transaksione në monedhën e mbajtësit të kartës.

Për sa i përket tarifave, disa institucione financiare mund të paguajnë tarifa minimale, ndërsa faqet e basteve mund të kenë gjithashtu tarifa në anën e tyre. Do të ishte më mirë të bëni kujdesin e duhur dhe të hulumtoni më shumë rreth tarifave të një faqeje bastesh, në mënyrë që të mos ketë konfuzion ose probleme në fund të bastuesit. Kufijtë për depozitat në fakt varen nga faqja e basteve e zgjedhur nga bastori. Kufijtë e depozitave zakonisht variojnë nga 1 dollarë deri në 10,000 dollarë.

Bastorët mund të kenë të drejtë për një bonus mirëseardhjeje, si p.sh. një lojë falas, bonuse depozitash ose viga të reduktuara në disa sajte kur depozitojnë përmes Visa.

Si të bëni një depozitë me Visa
Si të bëni një tërheqje me Visa

Si të bëni një tërheqje me Visa

Shumica faqet e basteve lejojnë bastorët të depozitojnë fonde nëpërmjet Visa-s, por nëse i lejojnë apo jo të tërheqin përmes së njëjtës metodë varet nga lloji i kartës që kanë përdorur.

Nëse vëtësi i basteve do të përdorte një kartë debiti Visa për të depozituar fonde, shumica e faqeve të basteve do t'i lejonin ata të tërhiqnin përmes të njëjtës metodë, dhe kjo është mjaft e lehtë.

Bastorët do të duhet vetëm të drejtohen te opsioni Cashier dhe të zgjedhin të bëjnë një tërheqje. Më pas, ata duhet të zgjedhin Visa si opsion pagese. Ata do të duhet të fusin të njëjtin informacion që kanë përdorur për të depozituar fonde në portofolin e tyre të basteve.

Disa sajte bastesh madje mund t'i mbajnë të dhënat e kartës suaj nëse vendosni, duke e bërë procesin më të lehtë dhe më të shpejtë. Vini re se për tërheqjet, ka një periudhë standarde pritjeje prej 24 deri në 72 orë.

Nëse një kartë krediti do të përdorej për të depozituar fonde, procesi do të ishte pak më ndryshe. Zakonisht, bastorët mund të tërheqin fonde vetëm përmes një karte krediti nëse tërheqin të njëjtën shumë që kanë depozituar. Nëse bastorët duan të tërheqin më shumë se shuma e depozitës, ata do të duhet të gjejnë metoda alternative si kuletat elektronike si Neteller, Skrill ose PayPal.

Ekziston edhe opsioni i transfertave bankare, por këto zakonisht zgjasin më shumë. Transfertat bankare mund të zgjasin nga dy deri në pesë ditë pune. Nëse ka festa publike, fundjavë ose mirëmbajtje, mund të zgjasë edhe më shumë se kaq.

Sa i përket tarifave, ato zakonisht janë mjaft të ulëta saqë nuk do të dëmtojnë fondet e bastit.

Si të bëni një tërheqje me Visa
Siguria dhe siguria në Visa

Siguria dhe siguria në Visa

Kur bëhet fjalë për bastet me Visa, mund të jeni të sigurt për sigurinë e fondeve tuaja dhe informacionin tuaj bankar dhe personal. Kjo për shkak se Visa është një nga liderët e teknologjisë financiare në botë, duke e bërë të pamundur që ata të bashkëpunojnë me sajte bastesh të skicuara dhe të paligjshme.

Visa ka gjithashtu një program që konfirmon identitetin e një përdoruesi kur ai kryen ndonjë transaksion në internet. Kjo është një tjetër shtresë sigurie që parandalon përdorimin e paautorizuar ose mashtrues të kartave Visa.

Nuk ka paralajmërime, shkarkime dhe regjistrime të tjera të nevojshme. Ajo zhvillohet automatikisht, dhe bastorët udhëhiqen çdo herë gjatë procesit.

Ai mund të marrë formën e një kontrolli biometrik (si gjurmët e gishtave ose njohjen e fytyrës) ose një kodkalimi një herë (OTP) që do të dërgohet si një SMS te lojtarët e numrave celularë të përdorur për t'u regjistruar në faqen e basteve. Sigurisht, ndërsa hakerat dhe mashtruesit zakonisht marrin informacionin dhe fondet tuaja përmes internetit, karta juaj fizike ka gjithashtu çdo detaj që u nevojitet, kështu që bastorët duhet ta mbajnë atë të sigurt në çdo kohë.

Fjalëkalimet janë gjithashtu një faktor i rëndësishëm që ndihmon në parandalimin e transaksioneve mashtruese. Sigurohuni që të përdorni fjalëkalime të forta dhe të pavlefshme duke përdorur informacione publike si ditëlindjet ose përvjetorët për fjalëkalime.

Siguria dhe siguria në Visa
Opsionet e mbështetjes së klientit për viza

Opsionet e mbështetjes së klientit për viza

Visa njihet si një nga ofruesit më të mirë të shërbimeve të pagesave në nivel global. Miliona njerëz përdorin një kartë të lidhur me Visa pothuajse çdo ditë. Qoftë për të ngrënë jashtë, për të paguar faturat, për të marrë sende ushqimore dhe gjëra të domosdoshme, madje edhe për të paguar hipotekat.

Kur çiftoni kaq shumë funksionalitet me një bazë jashtëzakonisht të madhe përdoruesish, me siguri do të ketë pyetje dhe shqetësime. Për fat të mirë, Visa ka një gamë të gjerë opsionesh për mbështetjen e klientit për të ndihmuar klientelën e tyre të kuptojë disa çështje dhe shqetësime.

Bastorët mund të drejtohen në faqen zyrtare të Visa-s dhe të gjejnë faqen e tyre të mbështetjes. Do të ketë një seksion për Pyetjet e Bëra Shpesh (FAQ) për të adresuar disa pyetje ose probleme të thjeshta. Një alternativë është të telefononi Qendrën e tyre të Ndihmës Globale të Klientit pa pagesë. Lista kryesore e numrave të kontaktit për çdo zonë ose rajon mund të shkarkohet gjithashtu në faqen e tyre të mbështetjes.

Një mënyrë tjetër për të tërhequr vëmendjen e Visa është përmes kanaleve të mediave sociale si Facebook ose Twitter. Korporatat priren t'i përgjigjen bazës së tyre të klientëve më shumë kur problemet ose çështjet shfaqen përmes përmendjeve dhe komenteve.

Disa çështje mund të rrjedhin nga institucioni financiar i bastit. Është e rëndësishme të kontaktoni bankën e tyre për çdo shqetësim apo sqarim, pasi ata mund të kenë një zgjidhje më të shpejtë në dorë.

Opsionet e mbështetjes së klientit për viza