Money Transfer

Që nga shfaqja e rrugëve iGaming, lojtarët kanë qenë në gjendje të transferojnë para në këto faqe përmes transaksioneve të drejtpërdrejta bankare. Kjo metodë pagese duket të jetë e preferuara në mesin e lojtarëve të lartë që kërkojnë të bëjnë baste të konsiderueshme me para reale. Preferohet gjithashtu nga lojtarët e fatit që vlerësojnë sigurinë e transaksioneve në internet.

Kumarxhinjtë mund të transferojnë para direkt nga llogaritë e tyre rrjedhëse në platformën e tyre të preferuar të basteve sportive përmes një procesi të shpejtë. Ashtu si në pagesën e faturave, fondet do të shkojnë menjëherë në faqen e basteve pa pasur nevojë për një kartë krediti/debiti. Ndërsa shpikja e bankingut në internet ka hapur dritare mundësish për bastorët e eSport, ajo gjithashtu vjen me disa pengesa, të tilla si tarifat dhe koha e gjatë e zhdoganimit për tërheqje.

Si të bëni një depozitëSi të bëni një tërheqjeMbrojtje dhe siguriOpsionet e mbështetjes së klientit
Si të bëni një depozitë

Si të bëni një depozitë

Meqenëse fondet vijnë nga një llogari bankare rrjedhëse, banka emetuese duhet të autorizojë transferimin. Asnjë palë e tretë nuk mund të ketë akses në këtë informacion. Për të transferuar para direkt në një faqe bastesh, përdoruesi duhet të ketë këto parakushte:

 • Emri i bankës dhe adresa e degës
 • Numri i llogarisë bankare
 • Kodi IBAN/BIC/Swift për transfertat ndërkombëtare
 • Kredencialet e E-Banking

Nëse platforma e basteve përdor një llogari bankare të huaj, lojtari mund të ketë nevojë për ndihmë për të përfunduar transferimin. Megjithatë, mbështetja e klientit nga banka dhe ofruesi i lojërave të fatit është gjithmonë i disponueshëm nëse lojtari has ndonjë problem.

Përveç kësaj, lojtarët mund të depozitojnë fonde përmes telefonave inteligjentë të tyre kur bëjnë baste në një platformë celulare, falë bankingut celular. Hapat bazë për depozitimin e fondeve nëpërmjet bankës janë paraqitur më poshtë.

 1. Navigoni në faqen e arkëtarit të faqes së basteve dhe zgjidhni 'Depozitë'
 2. Klikoni në 'Transferta bankare' ose 'Transferta bankare'
 3. Plotësoni shumën për të transferuar në llogarinë e basteve, duke pasur parasysh depozitën minimale
 4. Shtoni detajet bankare siç kërkohet në faqe
 5. Finalizoni kontrollet e sigurisë siç kërkohet nga banka, p.sh. kodin SMS ose kodin QR
 6. Shijoni bastet sportive sapo paratë të arrijnë në llogarinë e lojërave të fatit

Në mënyrë tipike, depozitat direkte bankare zgjasin dy deri në pesë ditë pune. Ky është thjesht një transferim elektronik i parave nga një llogari bankare në tjetrën. Mund të përfshijë banka vendase ose ndërkombëtare. Për sa kohë që përdoruesi ka një llogari e-banking, ofruesi i tij financiar do të kujdeset për pjesën tjetër pas një kërkese. Depozitat minimale dhe maksimale ndryshojnë sipas kushteve dhe kushteve të faqes së lojërave të fatit.

Si të bëni një depozitë
Si të bëni një tërheqje

Si të bëni një tërheqje

Atje jane opsione të shumta pagese për bastet online, por vetëm disa lehtësojnë si depozitat ashtu edhe tërheqjet. Shumë lojtarë janë të zhgënjyer kur zbulojnë se metoda e tyre e preferuar bankare nuk është e listuar për arkëtimin e fitimeve.

Transfertat direkte bankare janë unike sepse janë universale dhe mund të përpunojnë tërheqje nga llogaritë e basteve pa kufizime gjeografike.

Duhet të ketë banking online për të marrë para përmes kësaj metode. Është thelbësore të kontrolloni kufijtë e tërheqjes kur kërkoni pagesa. Mund të aplikohen edhe tarifa, por ato ndryshojnë nga një vend në tjetrin. Këtu janë hapat që lojtarët duhet të ndërmarrin për të shlyer fitimet e tyre.

 1. Shkoni te faqja e arkëtarit dhe klikoni 'Tërhiq'
 2. Zgjidhni transfertën bankare dhe shumën për të holla
 3. Plotësoni të dhënat bankare dhe konfirmoni të dhënat
 4. Klikoni 'Dërgo' dhe prisni që faqja e basteve të miratojë transferimin
 5. Paratë mbërrijnë në llogarinë bankare pas tre deri në shtatë ditë pune

Tërheqjet e drejtpërdrejta bankare mbrohen nga sisteme sigurie të nivelit të lartë. Procesi zakonisht ndjek një vërtetim me 2 ose 3 faktorë. Ndërsa ndani të dhënat e bankës me një platformë bastesh, lojtari drejtohet në një faqe interneti të sigurt. Kur lëvizni fonde përmes kësaj faqeje, informacioni i përdoruesit është i koduar nga fundi në fund.

Pra, mundësia e vjedhjes së të dhënave është reduktuar ndjeshëm. Megjithatë, lojtarët nga vendet ku lojërat e fatit janë të paligjshme duhet të jenë të kujdesshëm me transfertat bankare sepse autoritetet mund të gjurmojnë aktivitetet e tyre të basteve përmes deklaratave bankare.

Si të bëni një tërheqje
Mbrojtje dhe siguri

Mbrojtje dhe siguri

Bankat kanë ekzistuar prej shekujsh, kjo është arsyeja pse bastorët u besojnë atyre. Megjithatë, rregulloret në sektorin bankar po ndryshojnë vazhdimisht dhe të gjitha institucionet financiare janë përgjegjëse për sigurinë e të dhënave të klientëve. Pra, si e arrijnë këtë?

Autentifikimi

Çdo depozitë ose tërheqje ndjek konformimin e identitetit nga personi që e ka inicuar atë. Kjo është arsyeja pse lojtarët e basteve duhet të japin kodet dhe fjalëkalimet e tyre sekrete të e-banking. Përveç kësaj, disa banka përdorin teknika të verifikimit biometrik dhe IVR.

Gjurmë Auditimi

Çdo llogari bankare ka një histori transaksionesh, e njohur edhe si deklaratë. Përveç kësaj, sistemet bankare vazhdojnë me gjurmët e auditimit për çdo ngjarje, duke përfshirë hyrjet në telefon bankar dhe kohën e saktë të ndërveprimit me sistemin bankar.

Njihni klientin tuaj (KYC)

KYC zbut mashtrimin dhe mbron informacionin konfidencial duke konstatuar identitetin e përdoruesit. Përveç kësaj, ai kufizon transfertat e parave që mund të rezultojnë nga fshehja e identitetit.

Baza e të dhënave dhe serverët e sigurt

Bankat përdorin serverë të sigurt dhe sisteme të bazës së të dhënave për të parandaluar humbjen e të dhënave përmes hakimit. Të dhënat e nevojshme si emri i klientit, numri i llogarisë dhe adresa janë të fshehura. Çdo akses në sistemin e prodhimit është shumë i mbrojtur. Edhe punonjësit e bankës kanë nevojë për mjete të specializuara për të hyrë në të dhënat e klientëve.

Përditësimet dhe komunikimi i rregullt

Së fundmi, bankat përditësojnë rregullisht klientët me sistemet më të fundit të verifikimit dhe aplikacionet e e-banking. Ata gjithashtu informojnë mbajtësit e llogarive bankare në rast të aktiviteteve të dyshimta.

Mbrojtje dhe siguri
Opsionet e mbështetjes së klientit

Opsionet e mbështetjes së klientit

Bankat janë të përpikta kur bëhet fjalë për komunikimin me klientët. Ata janë të kujdesshëm kur prezantojnë kanale të reja për t'u siguruar që ato janë të qëndrueshme. Mënyrat më të njohura për të kontaktuar një bankë janë:

 • Email
 • Telefonata
 • Asistentë virtualë
 • Aplikacione celulare të thjeshtuara nga kolegët

Asistentët virtualë janë adoptuar në shumë platforma bankare në internet për të ndihmuar klientët me çështjet e përditshme. AI fuqizon këto aplikacione financiare për të krijuar një linjë të drejtpërdrejtë komunikimi. Ata mund të japin udhëzime në degën më të afërt të bankës, të kërkojnë historinë e transaksioneve, të gjejnë numrin e rrugës dhe të japin gjendjen e llogarisë.

Në aplikacionet celulare peer-to-peer, përdoruesit mund të komunikojnë pa mundim kur bëjnë pagesa. Kjo eliminon pengesën që përfshihet në transaksionet me shumën e përgjithshme.

Email-i është një nga kanalet kryesore të komunikimit ndërmjet bankave dhe klientëve. Mund të mos jetë aq i shpejtë sa telefonatat, por klientët mund të presin përgjigje brenda 24 orëve. Klientët me pyetje urgjente preferojnë të përdorin numrin e telefonit për të folur drejtpërdrejt me një përfaqësues të kujdesit ndaj klientit nga dega e tyre e bankës.

Opsionet e mbështetjes së klientit