Rezervimet më të njohura në Mbretëria e Bashkuar

Bastet sportive kanë qenë një aktivitet popullor në Mbretërinë e Bashkuar prej shekujsh. Të dhënat që datojnë në vitin 1539 tregojnë se lojtarët vendosnin baste në garat e kuajve. Me kalimin e viteve, bastet mbi sportet vazhduan të rriteshin në popullaritet, duke u rritur për të mbuluar disiplina të tjera sportive. Sot, pothuajse gjysma e popullsisë së rritur në MB ka një histori me baste sportive.

Legalizimi i basteve në internet ishte i rëndësishëm në përhapjen e gjerë të basteve sportive në MB. Përveç kësaj, më shumë se 80% e të rriturve në Mbretërinë e Bashkuar kanë telefona inteligjentë dhe akses në internet. Kjo i bën bastet sportive online të disponueshme dhe lehtësisht të aksesueshme për lojtarët, duke rritur aktivitetet e basteve në vend.

Rezervimet më të njohura në Mbretëria e Bashkuar
Bookmakers lokale kundër faqeve të basteve në internet në Mbretërinë e Bashkuar

Bookmakers lokale kundër faqeve të basteve në internet në Mbretërinë e Bashkuar

Përpjekjet e marketingut të librarive janë një tjetër arsye kryesore për popullaritetin në rritje të baste sportive në UK. Strategjitë e marketingut të përdorura sot shpesh e bëjnë dëshirën për të vënë bast disi të parezistueshme. Për shembull, stimujt e lojës si shpërblimet e mirëseardhjes gjithashtu tërheqin shumë njerëz në testimin e basteve, të cilët përfundimisht bëhen bastorë të rregullt.

Mjedisi mundësues gjithashtu kontribuon në popullaritetin e lojërave të fatit sportiv. Bastet janë të ligjshme, por rregulloret strikte sigurojnë që lojtarët të mbrohen mirë. Komisioni i lojërave të fatit është përgjegjës për rregullimin e të gjitha aktiviteteve të lojërave të fatit në emër të DCMS, sipas Aktit të Lojërave të fatit 2005.

Bookmakers lokale kundër faqeve të basteve në internet në Mbretërinë e Bashkuar
Lojërat e preferuara të lojtarit të Mbretërisë së Bashkuar për të bastuar

Lojërat e preferuara të lojtarit të Mbretërisë së Bashkuar për të bastuar

Futbolli

Shoqata e futbollitl, i quajtur edhe futbolli, është sporti më popullor në MB. Aktualisht, ka më shumë se 40,000 klube futbolli të regjistruara në vend. Disa nga emrat më të mëdhenj në botën e futbollit vijnë nga Premierliga angleze.

Premier League dihet gjithashtu se ka miliona mbështetës në mbarë botën. Si rezultat, shumica e lojtarëve në MB preferojnë bastet në futboll më shumë se çdo sport tjetër, sepse ata mund të lidhen më shumë me të.

Ragbi

Ragbi Union, thjesht regbi, është një sport i ekipit kontaktues i shpikur në Angli. Ai renditet sporti i dytë më i popullarizuar në Mbretërinë e Bashkuar, me më shumë se 300,000 lojtarë aktivë në rajon dhe miliona mbështetës që shikojnë lojëra regbi rregullisht. Rugbi gjithashtu u jep lojtarëve opsione të shumta bastesh, duke e bërë atë të popullarizuar në mesin e lojtarëve.

Tenis

Tenis është një tjetër sport i njohur në MB, veçanërisht në mesin e brezave të rinj. Loja nuk merr aq shumë shikueshmëri televizive siç është rasti me futbollin dhe regbinë.

Megjithatë, shumë njerëz e luajnë atë gjatë kohës së lirë. Numri i lojtarëve të tenisit u rrit gjatë pandemisë pasi shumë njerëz kishin mjaftueshëm kohë të lirë për të marrë raketat e tyre dhe për të shijuar lojën. Ngjarjet e tenisit gjithashtu shfaqen zakonisht në pothuajse të gjitha faqet e njohura të basteve sportive në MB.

Lojërat e preferuara të lojtarit të Mbretërisë së Bashkuar për të bastuar
Mënyrat e pagesës në Mbretërinë e Bashkuar

Mënyrat e pagesës në Mbretërinë e Bashkuar

Lojtarët që kërkojnë të depozitojnë ose tërheqin fonde nga llogaritë e tyre të basteve në internet kanë mundësi të ndryshme pagese për të zgjedhur. Lojtarët e kazinosë në internet kanë preferenca të ndryshme bazuar në faktorë të tillë si komoditeti dhe aksesueshmëria. Disa nga opsionet më të njohura të pagesës janë theksuar më poshtë.

Kartat e Kreditit dhe Debitit

Kartat e kreditit dhe të debitit janë opsionet bankare më të preferuara në platformat e basteve sportive online. Kjo është kryesisht për shkak të asaj se sa e lehtë është të bësh transaksione duke përdorur kartat. Futbollistët duhet vetëm të fusin të dhënat e kartës së tyre në faqet e basteve online për të kryer çdo transaksion. Shumica e qytetarëve të Mbretërisë së Bashkuar tashmë kanë karta krediti ose debiti, duke e bërë procesin më të shpejtë dhe më të lehtë edhe për ata që janë herë të parë.

Kuletat dixhitale

Kuletat dixhitale janë gjithashtu mjaft të njohura në Mbretërinë e Bashkuar. Kjo për shkak se kuletat elektronike i bëjnë depozitat në internet më të lehta dhe më të shpejta. Të gjitha transaksionet janë gjithashtu relativisht të sigurta dhe të sigurta. Dobësia kryesore e kartave të kreditit ose debitit është se tërheqjet zakonisht zgjasin më shumë.

Pagesat në celular

Pagesat celulare po bëhen një temë gjerësisht e pranueshme në botën aktuale. Dy opsionet më të njohura janë Apple Pay dhe Android Pay, të cilat sjellin lehtësinë e pagesës së lehtë. Megjithatë, lojtarët mund t'i përdorin ato vetëm për të bërë depozita pasi ato nuk mbështesin tërheqjet.

Kuletat elektronike

Kuletat elektronike janë gjithashtu shumë të njohura në Evropë. ne vitin 2019, PayPal u rendit si opsioni më i përdorur i pagesës online në përgjithësi. Gjetja e kazinove në internet ose faqeve të basteve që pranojnë kuletat elektronike është mjaft e lehtë, siç bëjnë pothuajse të gjitha opsionet e njohura.

Mënyrat e pagesës në Mbretërinë e Bashkuar
Historia e basteve në Mbretërinë e Bashkuar

Historia e basteve në Mbretërinë e Bashkuar

Historia e lojërave të fatit në MB mund të gjurmohet në fund të viteve 1600. Tregtia ndërkombëtare kontribuoi kryesisht në futjen e lojërave të fatit në vend. Në atë kohë, shumica e basteve vendoseshin në lojërat me letra. Megjithatë, bixhozi nuk u rrit aq shumë për shkak të besimit të fortë fetar në vend.

Gjatë viteve 1700, garat me kuaj filluan të fitojnë popullaritet në MB. U ndërtuan pista garash dhe garat me kuaj u bënë një sport zyrtar. Kjo bëri që lojtarët të fillonin të vendosnin baste në ngjarjet e garave.

U shfaqën disa libralidhës, duke ofruar shanset e basteve për të gjithë kuajt e ndryshëm pjesëmarrës. Harry Ogden ishte libralidhësi i parë që ofroi shanse. Në atë kohë, ai i bazonte shanset në formën e trupit ose fizikun e kuajve. Ai më vonë futi një marzh fitimi në shanset që ai dha, gjë që ndihmoi në sigurimin e fitimeve dhe qëndrueshmërisë së operacionit të lojërave të fatit.

Vitet 1800

Gjatë fillimit të viteve 1800, ende nuk kishte rregulla mbi bastet në MB. Bastet u bënë paksa të rrezikshme për basteshkruesit, veçanërisht ata që i ofronin shërbimet larg pistave. Nuk kaloi shumë kohë para se rastet e keqpërdorimeve depërtuan në industri pasi nuk kishte autoritet për t'i rregulluar ato.

U shfaqën edhe mbledhësit e borxheve, të punësuar nga rezervistët për të mbledhur nga lojtarët që nuk mund të paguanin pas humbjes së basteve. Mosmarrëveshjet u bënë aq të këqija saqë rezultuan në disa vdekje në një moment.

Në 1845, një akt bast u miratua nga mbretërimi Victorian. Akti kishte për qëllim të minimizonte mosmarrëveshjet midis lojtarëve dhe prezantuesve, duke deklaruar se bastet nuk do të konsideroheshin kontrata të autorizuara. Akti nuk ndryshoi shumë pasi varësia ndaj kumarit ishte tashmë e lartë mes njerëzve. Në vitin 1853, u miratua një rregullore tjetër, e cila ndalonte shtëpitë të strehonin çdo aktivitet të lojërave të fatit. Kjo rezultoi që lojtarët të ktheheshin përsëri në shtigjet e kuajve për të kënaqur nevojat e tyre të basteve.

Vitet 1900

Bastet u kufizuan në garat me kuaj për një kohë mjaft të gjatë deri në vitet 1900. Në vitin 1923, pishinat e futbollit u prezantuan gjithashtu nga prezantuesit. Garat e zagarit pasuan në vitin 1926, me shumë sporte të tjera që u bashkuan më vonë. Në vitin 1960, u miratua një akt bastesh, që kërkonte që të gjithë bastebërësit të ofronin shërbimet e tyre me respekt për publikun. Aktivistëve u mjaftuan të ndiqnin të gjitha rregullat e përcaktuara të lojërave të fatit për t'u bërë plotësisht të njohur në vend.

Historia e basteve në Mbretërinë e Bashkuar
Efektet e Premier League

Efektet e Premier League

Sipas aktit të lojërave të fatit të vitit 1960, lojtarët lejoheshin të bastonin vetëm në lojërat e transmetuara në televizion. Sky Sports TV mori të drejtat për të transmetuar ndeshjet e Premier League menjëherë pas formimit të ligës. Luheshin disa lojëra çdo javë, duke u dhënë lojtarëve opsione të shumta bastesh. Kjo çoi në një rritje të konsiderueshme të basteve sportive në Mbretërinë e Bashkuar, duke u përhapur shpejt në vendet e tjera.

Kumar në internet në MB

Bastet sportive online u prezantua në fund të viteve 1990. Kjo shënoi ndryshimin më të rëndësishëm në bastet sportive në Mbretërinë e Bashkuar dhe në mbarë botën. Bastet online u avancuan duke përfshirë bastet celulare, të cilat ndihmuan në rritjen e numrit të lojtarëve.

Efektet e Premier League
Bastet në ditët e sotme në Mbretërinë e Bashkuar

Bastet në ditët e sotme në Mbretërinë e Bashkuar

Në ditët e sotme, shumica e lojtarëve të sportit vendosin bastet e tyre nëpërmjet platformave të basteve online. Procesi i vendosjes së basteve është më i lehtë se sa ka qenë ndonjëherë, duke përfshirë bërjen e depozitave dhe tërheqjen e fitimeve. Janë futur edhe karakteristika të shumta për t'i bërë më interesante bastet në sport. Një shembull i mirë janë bastet live, të cilat i lejojnë lojtarët të bastojnë në ndeshjet e vazhdueshme.

E ardhmja e basteve sportive në Mbretërinë e Bashkuar

Bastet sportive ka më shumë gjasa që të vazhdojnë të jenë një punë e madhe në Mbretërinë e Bashkuar në të ardhmen. Kjo bazohet në të ardhurat gjithnjë në rritje të gjeneruara nga industria e basteve sportive.

Shumica e basteve do të vazhdojnë të operojnë online për shkak të përfitimeve të shumta të basteve online. Ekziston gjithashtu një mundësi që më shumë veçori dhe lloje të basteve sportive të futen për t'u dhënë lojtarëve më shumë larmi, si një mënyrë për të dalluar faqet e basteve në internet për të mbijetuar në industrinë konkurruese.

Bastet në ditët e sotme në Mbretërinë e Bashkuar
A janë librat e sportit të ligjshëm në Mbretërinë e Bashkuar?

A janë librat e sportit të ligjshëm në Mbretërinë e Bashkuar?

Industria e basteve në Mbretërinë e Bashkuar qeveriset dhe rregullohet nga disa nga ligjet më të zhvilluara dhe më gjithëpërfshirëse. Kjo është mjaft e logjikshme, duke qenë se libreza më e vjetër e sportit është krijuar në vend. Shkëmbimi i basteve sportive filloi gjithashtu në vend, ku lojtarët mund të bastnin në pishina bastesh në vend që të bënin kundër koeficienteve fikse.

Bastet sportive me bazë tokësore janë të ligjshme në Mbretërinë e Bashkuar falë Aktit të basteve dhe lojërave të vitit 1960, i cili legalizoi të gjitha operacionet e basteve sportive në atë kohë. Ligji i lojërave të fatit i vitit 2005 i bëri të ligjshëm edhe bastet sportive në internet. Akti gjithashtu prezantoi disa rregulla të reja të krijuara për të rregulluar më mirë industrinë e lojërave të fatit.

Ai krijoi gjithashtu Komisionin e Lojërave të Fatit në Mbretërinë e Bashkuar si autoritetin kryesor rregullues të basteve për të mbikëqyrur të gjitha llojet e operacioneve të basteve. Akti gjithashtu sqaroi tatimin për librat dhe vendosi një taksë shtesë prej 15% për basteshkruesit në Mbretërinë e Bashkuar me bazë në det të hapur.

Si mund të dalloni nëse një faqe bastesh sportive në Mbretërinë e Bashkuar është e ligjshme?

Mbretëria e Bashkuar përfshin Skocinë, Anglinë, Uellsin dhe Irlandën e Veriut. Shumica e ligjeve të basteve sportive zbatohen në të gjitha vendet, me përjashtim të Republikës së Irlandës, e cila ka pasur ligje të ndryshme për lojërat e fatit që nga fitimi i pavarësisë nga MB në 1921.

A janë librat e sportit të ligjshëm në Mbretërinë e Bashkuar?
Aktet e basteve në Mbretërinë e Bashkuar

Aktet e basteve në Mbretërinë e Bashkuar

Ligji i basteve 1931

Akti i basteve i vitit 1931 u krijua për të ndihmuar në rregullimin e të gjitha formave të lojërave të fatit në shtetin e lirë irlandez. Ligjet përqendroheshin vetëm në kazinotë me bazë tokësore. Me kalimin e kohës, ligjet u konsideruan arkaike. Kjo ishte kryesisht pas futjes së basteve online dhe celulare në vend.

Komiteti i Rregullimit të Kazinove u formua në vitin 2006, i cili u ngarkua me mbikëqyrjen e të gjitha aktiviteteve të lojërave të fatit si të kazinove online ashtu edhe të atyre në tokë dhe ofruesve të basteve.

Akti i Lojërave dhe Lotarive 1956

Në vitin 1956, u miratua Akti i Lojërave dhe Lotarive. Akti lejonte lojërat me bazë tokësore, por futi disa kufizime. Për shembull, kazinotë ishin të paligjshme, por ligji lejonte që klubet private të lojërave të fatit të funksiononin.

Shoqata e Lojërave dhe kohës së lirë të Irlandës dha detajet e licencimit për kazinotë private. Akti ndalonte gjithashtu ekzekutimin në gjykata të borxheve të lidhura me lojërat e fatit, me përjashtim të rasteve kur nënshkruheshin kontrata.

Akti i Garave Zagar i vitit 2001

Akti i Garave të Zagarëve i vitit 2001 i bëri të ligjshme bastet në garat e zagarëve dhe kuajve në vend. Megjithatë, ai nxori jashtë ligjit të gjitha terminalet e basteve me shanse fikse. Akti gjithashtu lejoi lojtarët irlandezë të bastojnë në internet në faqet e internetit të mira të basteve ose kazinotë që nuk janë të vendosura në vend.

Ligji i basteve 2015 (Amendament)

Akti i basteve 2015 erdhi sepse ligjet ekzistuese ishin joefikase në rregullimin e lojërave të fatit. Ky ishte veçanërisht rasti për shkak të prezantimit dhe rritjes së industrisë së lojrave në internet. Akti i basteve 2015 shfuqizoi disa ligje të miratuara në Aktin e basteve të vitit 1931 dhe përshkruan të gjitha dispozitat e lojërave të fatit në internet dhe në distancë.

Taksat dhe taksat e tjera të detyrueshme për bastet sportive në MB

Tarifa e përgjithshme e basteve është 15% për bastet totalizuese dhe me shanse fikse, 3% për bastet e përhapjes financiare dhe 10% për çdo bast tjetër të përhapjes. Tarifa e basteve në pishinë është 15%, dhe tarifa e lojërave në distancë është 21%.

Aktet e basteve në Mbretërinë e Bashkuar
Pyetjet e shpeshta

Pyetjet e shpeshta

A janë të ligjshme bastet në sport në MB?

Bastet sportive janë aktualisht të ligjshme në MB. Megjithatë, ka disa kufizime ligjore. Për shembull, lojtarët duhet të jenë 18 vjeç ose më të vjetër për të vënë bast ligjërisht.

A është në rregull të paguash për këshilla për bastet sportive?

Në përgjithësi, lojtarët nuk duhet të paguajnë për bakshish bastesh. Kjo për shkak se asnjë këshillë apo strategji nuk mund të garantojë ndonjë fitore. Sidoqoftë, këshillat mund t'i ndihmojnë lojtarët të shmangin kryerjen e të gjithë punës kërkimore të nevojshme për marrjen e vendimeve të informuara të basteve. Në shumicën e rasteve, këshilla të tilla zakonisht ofrohen falas në internet.

Sa para duhet të bastojë një lojtar?

Shuma për të vendosur si bast zakonisht varet nga bankat e lojtarëve. Lojtarët me më shumë para për të luajtur kumar mund të bastojnë më shumë para. Disa strategji financiare gjithashtu mund t'i ndihmojnë lojtarët të vendosin shumën e duhur për të vënë bast për çdo bast. Megjithatë, lojtarët duhet të shmangin gjithmonë bastet e parave që nuk mund të përballojnë për të humbur.

Si duhet të përcaktojnë lojtarët se cilin libër sportiv në internet duhet të përdorin?

Ka disa konsiderata për të ndihmuar në përcaktimin e librit të duhur sportiv. Si fillim, lojtarët duhet të sigurojnë që faqja e basteve është e licencuar. Konsiderata të tjera përfshijnë përshtatshmërinë, opsionet e pagesave, tregjet e ofruara të basteve, mirëdashjen ndaj përdoruesit dhe shërbimin ndaj klientit.

Pyetjet e shpeshta