Veshjet e basketbollit të Zambia's Bulldogs 10bet

Lajme

2022-11-23

Si pjesë e përgjegjësisë së saj shoqërore të korporatës, një kompani kryesore bastesh, 10Bet Zambia, furnizoi me komplete basketbolli për Bulldogs Basketball Academy. Kompania e basteve ka qenë në vend që nga viti 2021 dhe konsideron se kthimi në lagjen ku operon është pjesë e detyrës së saj shoqërore të korporatës.

Veshjet e basketbollit të Zambia's Bulldogs 10bet

Sipas Kalumbu Soneka, drejtor i vendit për 10 Bast, kompania është ende e përkushtuar për të ndihmuar përpjekjet e qeverisë për të përmirësuar sportin në vend. Soneka thotë se 10bet e di se sa të rëndësishëm janë sportet për të nxitur rritjen ekonomike. Sipas saj, 10bet dhe Bulldog Academy bashkëpunuan pasi kishin synime të ngjashme.

Libërbërësi ishte i kënaqur të kontribuonte në rritjen e sportit në vend. Si pjesë e angazhimit të tyre ndaj përgjegjësisë sociale të korporatës, ata i dhanë Bulldog Basketball Academy pajisje basketbolli me vlerë 30,000 K (2000 dollarë). Libërshitësi shpresonte që pavarësisht se dhurata dukej e parëndësishme, ajo do të kishte një ndikim të rëndësishëm.

Pajisjet e kontribuar nga Sportsbook

Topat e basketbollit, kompletet e stërvitjes, bishtajat dhe bluzat ishin ndër pajisjet e dorëzuara në akademi. Kreu i Federatës së Basketbollit të Zambisë (ZBF), Maziko Phiri, u shpreh i emocionuar për suksesin e akademisë në joshjen e sponsorëve për të mbështetur zhvillimin e potencialit të madh të vendit. Sipas Phirit, ZBF mendon se shkollat dhe akademitë janë vendimtare për zhvillimin e talenteve në nivelin bazë.

Presidenti shprehu mirënjohjen e tij për 10bet për mirësinë e tyre ndaj Bulldog Academy. Përveç kësaj, ata besonin se mjetet do të ishin vendimtare në zhvillimin e basketbollistëve të ardhshëm yje të vendit. 

Organizata vlerësoi gjithashtu ndihmën e prezantuesit dhe i uroi suksese akademisë në kujdesin e shkëlqyer për pajisjet. Dominic Lungu, kapiteni i ekipit, vlerësoi 10bet për bujarinë e tyre dhe shtoi se pajisjet do t'i ndihmonin lojtarët të përmirësonin aftësitë e tyre dhe të bëheshin atletë më të mirë.

Efektet e reja të sponsorizimeve 10Bet në sektorin e sportit të Zambisë

Kjo situatë ka shumë më tepër pasoja sesa mund të mendohet fillimisht, veçanërisht kur merren parasysh njoftimet e fundit të sponsorizimit të 10bet dhe nisja në Zambia. Fakti që 10bet tani ka përcaktuar se është fitimprurëse të lançohet në Zambia tregon ndryshimin në mënyrën se si bizneset e shohin Zambinë. Në të ardhmen e largët, më shumë kompanitë globale të basteve mund të vendosin të ofrojnë shërbimet e tyre në Zambia.

Ka pasur disa mite të përhapura që disa njerëz kanë, siç është nocioni që Zambia nuk ka akses në asnjë teknologji. Gjithashtu, ka nocione që Zambianët nuk kanë para shtesë për të shpenzuar në aktivitetet e kohës së lirë duke bërë që shumica dërrmuese e bizneseve të shmangin vendin.

Këto janë besime të pabaza pasi ka zona të shumta në Zambi me qasje të lehtë në teknologji dhe njerëzit që jetojnë atje kanë nevojë për biznese të reja për të shpenzuar paratë e tyre shtesë.

Për fat të mirë, më shumë biznese kanë filluar të realizojnë këtë zhvillim dhe një numër i madh i tyre ka gjasa të fluturojnë në vend për të marrë pjesë në aktivitet. Aktualisht, ekonomia e Zambisë është tani ndër ekonomitë me rritjen më të shpejtë në Afrikë.

Sigurimi i shtytjes vitale

Sigurisht, mund të jetë thjesht një mendim i dëshiruar të sugjerosh që një ekip që merr sponsorizim mund të fillojë ekonominë e Zambisë, dhe mund të jetë kështu. Edhe nëse kjo është një dukuri një herë dhe nuk përfaqëson asgjë më shumë se para shtesë dhe mbështetje për një akademi basketbolli, është padyshim një hap në drejtimin e duhur.

Fillimisht, mund të ketë një fillim të ngadaltë, me vetëm disa biznese që vendosin të imitojnë 10bet. Por kur më shumë organizata dhe korporata zgjedhin t'i bashkohen lëvizjes, është e mundur që, së shpejti, Zambia mund të ketë një sektor sportiv të gjallë që mund të konkurrojë edhe me atë të vendeve si MB ose SHBA.

Pa dyshim, sponsorizimi i ri i Bulldogs me 10bet paraqet një përmirësim të konsiderueshëm, edhe duke marrë parasysh shëndetin e përgjithshëm të klubit. Për më tepër, efektet afatgjata të kësaj përvoje mund të jenë jashtëzakonisht të dëmshme për ekonominë e Zambisë në tërësi.

Është e lehtë të nënvlerësohet ndikimi i një ndryshimi të tillë në dukje të parëndësishëm. Megjithatë, rregullime të vogla si këto të trajtuara gjatë këtij artikulli mund të shërbejnë si shkëndija që ndez diçka shumë më të madhe se ata. Është e vështirë të parashikohet se sa efekt do të ketë në ekonomi sponsorizimi i ri 10bet i Bulldogëve. Nuk mund të mohohet se çdo reformë, sado modeste, është një hap në drejtimin e duhur.

Gjithçka rreth 10Bet Bookmaker

Blue Star Planet Limited, pronari dhe operatori i kompanisë, ka 10bet në funksion që nga viti 2003. Operatori nuk ka qenë në gjendje të gjejë ndonjë faqe tjetër simotër; prandaj, stafi në 10bet ka qenë në gjendje të përqendrohet vetëm në një markë për afro 20 vjet.

Faqja e internetit 10bet ka një histori të shkëlqyer të fituar gjatë pothuajse 20 viteve në industri dhe mban licenca nga Suedia, Malta dhe MB. Pasja e këtyre licencave u mundëson atyre të pranojnë ligjërisht lojtarë nga një gamë e gjerë kombesh, gjë që është e dobishme për këdo që mendon të luajë me sitin. Edhe nëse mund të duket e tepruar, ajo tregon përkushtimin e sajtit për të ruajtur çiltërsinë dhe ndershmërinë.

Lajmi i fundit

Kush do të bëhet Famerët e Sallave të Bejsbollit në 2023?
2022-11-30

Kush do të bëhet Famerët e Sallave të Bejsbollit në 2023?

Lajme