Si krahasohen lojërat video dhe bastet në internet

Lajme

2022-09-07

Industria e lojrave është e gjerë. Të dy korporatat e themeluara dhe startup-et kanë treguar gjithnjë e më shumë interes për zhvillimin e lojërave. Një vëzhgim i përgjithshëm është se shumica e djemve të mëdhenj në industrinë e argëtimit dhe teknologjisë tani po përpiqen të hyjnë në tregun e lojrave. Kohët e fundit, Netflix dhe Amazon bënë të ditur qëllimet e tyre pasi filluan të zhvillonin lojëra. Kumari në internet është gjithashtu një aspekt tjetër i industrisë së lojrave.

Si krahasohen lojërat video dhe bastet në internet

Video lojërat dhe bastet kanë bashkëjetuar prej kohësh. Megjithatë, rritja eksponenciale e këtyre dy industrive ka qenë e jashtëzakonshme vitet e fundit. Përparimet teknologjike, arsimimi i përmirësuar teknologjik dhe disponueshmëria e këshillave të basteve sportive vazhdojnë të luajnë në qendër të vëmendjes në rritjen frymëzuese në lojërat video dhe lojërat e fatit në internet. Për shembull, ardhja e lojërave video në internet dhe telefonave inteligjentë ka qenë një revolucion më vete.

Çuditërisht, këto dy aspekte, video dhe lojërat e kazinosë, kanë një pjesë të drejtë të ngjashmërive dhe disa dallimeve.

Emocionet

Bastet online dhe video-lojërat janë përshtatur për të mposhtur emocionet e lojtarëve. Ndërsa shumica e njerëzve mund të besojnë se videolojërat janë më të vendosura në rritjen e niveleve të adrenalinës sesa videolojërat, të dyja janë shumë mirë në këtë fushë. Kur bëhet fjalë për bastet sportive në internet, për shembull, fakti që ka para në lojë rrëmben vëmendjen dhe emocionet e pandarë të lojtarit.

Aspektet psikologjike dhe emocionale të këtyre dy aspekteve të lojërave shpjegojnë pse ato konsiderohen të varura. Si e tillë, të dyja industritë janë të ngjashme në këtë aspekt.

Lidhja Sociale

Ardhja e internetit solli një transformim të madh në botën e lojërave video. Sot, lojtarët e lojërave video mund të luajnë ose të konkurrojnë me njëri-tjetrin pa u shqetësuar shumë për kufizimet gjeografike. Më mirë akoma, shumica e video lojërave dhe konzollave të suksesshme sot janë ndërtuar për të lehtësuar ndërveprimet sociale midis lojtarëve.

Kur bëhet fjalë për bastebërësit në internet, disa nga faqet më të mira të basteve në internet kanë një dhomë bisede që i lejon lojtarët të ndërveprojnë në kohë reale gjatë vendosjes së basteve. Qoftë në një kazino live ose faqe për baste sportive, lojtarët e ditëve moderne shpesh kanë një kanal për të angazhuar njëri-tjetrin. Kjo, nga ana tjetër, shërben për të përmirësuar përvojën e lojës.

Përsëri, si lojërat video ashtu edhe lojërat e fatit në internet tregojnë disa ngjashmëri të spikatura kur bëhet fjalë për rritjen e ndërveprimeve sociale midis lojtarëve.

Stimujt

Për sa i përket shpërblimeve dhe stimujve, ndoshta bastet në internet janë në kulm. Përveç perspektivës për të marrë një sport fitimprurës dhe për të fituar, bonuset e kazinosë në internet janë zakonisht një shpërblim i madh për lojtarët. Për të joshur më shumë lojtarë në baste sportive, për shembull, shumica e faqeve të basteve sportive sot tregojnë statistika në kohë reale mbi shumat totale të fituara ose disa nga fituesit më të mëdhenj.

Stimujt, të cilët janë kryesisht financiarë, mungonin dukshëm në videolojërat. Megjithatë, ardhja e eSports ka ardhur me një listë të gjatë stimujsh për lojtarët e lojërave video. Për shembull, në turnet e eSports, në thelb lojëra video në internet, lojtarët tani mund të konkurrojnë me njëri-tjetrin dhe të fitojnë disa çmime në para. Nga ana tjetër, bastorëve të lojërave video sot u jepen më së shumti, nëse jo të gjitha, stimujt që ishin në dispozicion të basteshkruesve online.

Konvergjenca

Sado që mund të ketë disa dallime të dukshme, mbetet e qartë se industria e lojërave dhe e lojërave të fatit po bëhen gjithnjë e më të ngjashme. Për shembull, zhvilluesit e lojërave video po përfshijnë gjithnjë e më shumë mekanikë të ndryshëm të lojërave në përvojën e lojërave në internet, të tilla si bastet me para të vërteta. 

Në të njëjtën frymë, kazinotë në internet kanë përfshirë veçori të shumta nga video-lojërat si historitë, shpërblimet dhe raundet e bonusit, për të përmendur disa.

Konvergjenca midis lojërave të fatit dhe lojërave të fatit ka krijuar disa mbivendosje. Kjo dëshmohet nga terma si lojërat si bastet, ku një lojë video përmban disa mini lojëra video të simuluara që mund të vihen bast. Një tjetër pikë e dukshme e konvergjencës demonstrohet nga ekzistenca e kutive të plaçkitjes, ku lojtarët duhet të shpenzojnë një shumë të caktuar për të aksesuar disa veçori unike në një lojë video.

Së fundmi, kazinotë dhe prezantuesit kërkojnë vazhdimisht mënyra të reja për të tërhequr lojtarë. Si rezultat, modeli tradicional i lojërave të kazinosë RNG nuk është më aq efektiv sa dikur. Rrjedhimisht, shumë kazino dhe libra sportive kanë përfshirë videolojëra në portofolin e tyre për të arritur një klientelë më të gjerë.

Mendimet Përfundimtare

Si lojërat video ashtu edhe lojërat e kazinove në internet janë rritur në forca dominuese. Këto industri kanë pushtuar internetin sepse shumica e njerëzve sot preferojnë lojërat ose bixhozin pa lënë komoditetin e shtëpive të tyre.

Lista në rritje e ngjashmërive midis lojërave video dhe kazinove në internet sot mund të jetë konfuze, veçanërisht për njerëzit që nuk kanë qenë të prirur të monitorojnë përparimet në këto dy industri. Por në përgjithësi, lojtarët janë përfituesit kryesorë këtu pasi janë ata që mund ta shijojnë këtë konvergjencë.

Megjithatë, me zvogëlimin e hendekut midis lojërave dhe basteve, brezi i ri dhe me njohuri teknologjike mund të fillojë të luajë kumar dhe baste në sport në moshë të hershme. Me kënaqësi, kjo nuk përbën kërcënim real për zhvillimin e këtyre industrive.

Lajmi i fundit

Debutimi i madh i TonyBet në Letoni pas investimit prej 1.5 milion dollarësh
2022-09-25

Debutimi i madh i TonyBet në Letoni pas investimit prej 1.5 milion dollarësh

Lajme