6 faktorë që ndikojnë në garat me kuaj

Lajme

2022-03-16

Garat me kuaj janë një formë e njohur argëtimi në shumë pjesë të botës, duke tërhequr miliarda dollarë çdo vit. Megjithatë, rezultati i basteve online të garave me kuaj nuk përcaktohet vetëm nga performanca e kuajve në pistë.

6 faktorë që ndikojnë në garat me kuaj

Ka faktorë të ndryshëm që mund të ndikojnë në rezultatin e një gare, disa prej të cilëve janë më të dukshëm se të tjerët.

Ndryshimi i klimës

Pasojat e reja të ngrohjes globale mbi kuajt po bëhen një shqetësim thelbësor për garat me kuaj. Me rritjen e temperaturave mesatare, tani është e mundur që kuajt të fillojnë të ndiejnë efektet e lodhjes nga nxehtësia për shkak të rritjes së lagështisë dhe rritjes së shkallës së djersës.

Disa trajnerë po vërejnë se kuajt e tyre janë më të lodhur pas garave, gjë që mund të dobësojë avantazhin e tyre konkurrues.

Rritja e temperaturave mund ta bëjë më të vështirë për kuajt që të mbajnë peshën e tyre në klimat më të nxehta. Gjithashtu, rritja e nivelit të detit mund të ndikojë në garat me kuaj në zonat që kanë disa hektarë tokë për gara.

Moti

Moti mund të ndikojë në garat e kuajve në mënyra të shumta, pavarësisht nëse prek kuajt, lojtarët ose vetë lojën. Kuajt kanë më shumë gjasa të lëndohen kur bie shi për shkak të asaj se sa e rrëshqitshme bëhet toka.

Një nga këshillat më të mira të basteve për garat e kuajve ka të bëjë me motin e paparashikueshëm. Për shembull, kushtet e këqija të motit mund të bëjnë që një kalë të mos ndihet mirë ose të mos jetë në gjendje të vrapojë me shpejtësinë e tij maksimale. Në përgjithësi, mund të matet ndikimi i motit në garat me kuaj duke parë shanset në çdo garë.

Viruset

Duhet të merret parasysh edhe ndikimi i viruseve në garat me kuaj. Tre llojet kryesore të viruseve që prekin kuajt janë herpesvirusi i kuajve (EHV), virusi i influencës së kuajve (EIV) dhe coxiella burnetii i kuajve (EAB).

EHV është virusi më i zakonshëm që prek kuajt dhe zakonisht është vetëm një infeksion i lehtë.

Gjurmët

Çdo libralidhës në internet e di rëndësinë e pistave për suksesin e këtij sporti. Gjurmët ofrojnë një sipërfaqe ku kuajt mund të vrapojnë garat e tyre, që do të thotë se pa pista të duhura, garat me kuaj do të bëheshin shumë më të vështira.

Madhësia dhe forma e një piste mund të luajnë gjithashtu një rol kryesor në rezultatet e këtyre garave - zona më të mëdha nënkuptojnë më shumë hapësirë për kuajt për të galopuar, por zonat më të vogla mund të lejojnë shpejtësi më të shpejta.

Të ushqyerit dhe ushtrimet

Rëndësia e të ushqyerit dhe ushtrimeve në garat me kuaj është si ajo e çdo sporti tjetër. Ushqyerja jo vetëm që ushqen kalorësin, por edhe kalin, i cili e ndihmon atë të rifitojë forcën më shpejt pas stërvitjeve.

Ushtrimi është thelbësor për kuajt, sepse u jep atyre një shans për të ndërtuar muskujt dhe për të zhvilluar qëndrueshmëri, duke u dhënë gjithashtu më shumë energji.

Çështjet ekonomike globale

Çështjet ekonomike globale si inflacioni, tarifat tregtare dhe normat e ulëta afatgjata të interesit mund të jenë të dëmshme për rritjen e sportit. Kombinimi i këtyre faktorëve çon në rritjen e kostove për kuajt dhe pronarët, si dhe në uljen e të ardhurave nga kuletat e garave dhe bastet, sepse kthimi i investimit po zvogëlohet.

konkluzioni

Gara me kuaj është një nga ngjarjet sportive më të njohura, dhe duke mbajtur parasysh këta faktorë unikë, do të bëhet më e lehtë të vihet bast në vendet e garave me kuaj. Bastet sportive në internet mund të jenë një aktivitet fitimprurës nëse jeni të vetëdijshëm për këta faktorë që ndikojnë në garat me kuaj, pasi do të bëhet më e lehtë të vini bast në faqet e garave me kuaj.

Ju mund të merrni një vendim të informuar përpara se të vendosni bastin tuaj për më të mirën faqet e basteve të garave me kuaj.

Lajmi i fundit

Debutimi i madh i TonyBet në Letoni pas investimit prej 1.5 milion dollarësh
2022-09-25

Debutimi i madh i TonyBet në Letoni pas investimit prej 1.5 milion dollarësh

Lajme