Gjithçka rreth Tennis Odds

Kur bëhet fjalë për shanset e basteve të tenisit, ekzistojnë tre lloje kryesore me të cilat duhet të njiheni: shanset e linjës parash, shanset e pjesshme dhe shanset dhjetore. Çdo lloj ka mënyrën e vet unike për të përfaqësuar probabilitetin e një rezultati të caktuar dhe pagesën e mundshme që mund të prisni.

Shanset e linjës së parave

Shanset e linjës së parave, të njohura gjithashtu si shanset amerikane, janë lloji më i zakonshëm i koeficienteve të përdorura në bastet e tenisit. Ato përfaqësohen si një numër pozitiv ose negativ, duke treguar fitimin e mundshëm që mund të bëni nga një bast 100 dollarë. Numrat pozitivë përfaqësojnë të dobëtin, ndërsa numrat negativ përfaqësojnë të preferuarin.

Shembull: Në një ndeshje ndërmjet Rafael Nadal dhe Novak Gjokovic, Nadal ka shanse të parave prej +150, ndërsa Gjokovic ka shanse -200. Nëse vini bast 100 dollarë për Nadalin dhe ai fiton, ju do të merrni një pagesë prej 250 – 100 dollarë për aksionet tuaja fillestare dhe 150 dollarë fitim. Nga ana tjetër, nëse vini bast 200 dollarë për Djokovic dhe ai fiton, ju do të merrni një pagesë prej 300 - 200 dollarë për aksionet tuaja dhe 100 dollarë fitim.

Shanset thyesore

Shanset thyesore përdoren zakonisht në MB dhe përfaqësohen si fraksione. Ato tregojnë fitimin e mundshëm që mund të bëni në lidhje me aksionet tuaja. Për shembull, nëse një lojtar ka shanse të pjesshme prej 2/1, do të thotë që për çdo 1$ që vini bast, do të bënit një fitim 2$ nëse ai fiton.

Shembull: Në një ndeshje mes Serena Williams dhe Naomi Osaka, Williams ka shanse fraksionale 3/1, ndërsa Osaka ka shanset 1/4. Nëse vini bast 1 $ për Williams dhe ajo fiton, ju do të merrni një pagesë prej $4 – $1 për aksionet tuaja dhe $3 në fitim. Nga ana tjetër, nëse vini bast 4 $ në Osaka dhe ajo fiton, ju do të merrni një pagesë prej 5 - 4 $ për aksionet tuaja dhe 1 $ në fitim.

Shanset dhjetore

Shanset dhjetore përdoren gjerësisht në Evropë dhe përfaqësojnë pagesën e mundshme që do të merrnit për çdo bast njësi. Ato shprehen si numër dhjetor, si 2.50 ose 1.75. Për të llogaritur fitimet tuaja të mundshme, ju thjesht shumëzoni aksionet tuaja me shanset dhjetore.

Shembull: Në një ndeshje ndërmjet Roger Federer dhe Alexander Zverev, Federer ka koeficientin dhjetor 1.50, ndërsa Zverev ka koeficientin 2.75. Nëse vini bast 100 dollarë për Federerin dhe ai fiton, ju do të merrni një pagesë prej 150 – 100 dollarë për aksionet tuaja dhe 50 dollarë fitim. Nga ana tjetër, nëse vini bast 100 dollarë për Zverev dhe ai fiton, ju do të merrni një pagesë prej 275 dollarësh – 100 dollarë për aksionet tuaja dhe 175 dollarë fitim.

Gjithçka rreth Tennis Odds
Ardit Krasniqi
WriterArdit KrasniqiWriter
Fact CheckerIliana PetkovaFact Checker
Si llogariten shanset e basteve të tenisit

Si llogariten shanset e basteve të tenisit

Shanset e basteve te tenisit llogariten nga bastebërësit duke përdorur një kombinim faktorësh, duke përfshirë performancën e kaluar të lojtarëve, të dhënat kokë më kokë, formën aktuale dhe statistika të tjera përkatëse. Bookmakers analizojnë këta faktorë për të vlerësuar gjasat e një rezultati të caktuar dhe për të përcaktuar shanset në përputhje me rrethanat.

Është e rëndësishme të theksohet se bastebërësit synojnë të krijojnë shanse që tërheqin veprime të barabarta bastesh në të dyja anët e një ndeshjeje. Kjo siguron që ata të mund të bëjnë një fitim pavarësisht nga rezultati. Prandaj, shanset nuk janë gjithmonë një pasqyrim i vërtetë i mundësive aktuale të lojtarëve për të fituar.

Si llogariten shanset e basteve të tenisit
Tregjet e njohura të basteve të tenisit

Tregjet e njohura të basteve të tenisit

Në tenis, disa tregje të njohura bastesh ofrojnë mundësi të ndryshme për bastorët. Këtu janë disa nga më të zakonshmet:

  • Fituesi i ndeshjes: Tregu fitues i ndeshjeve është tregu më i drejtpërdrejtë i basteve në tenis. Këtu ju thjesht vini bast se cili lojtar mendoni se do ta fitojë ndeshjen. Shanset për secilin lojtar pasqyrojnë shanset e perceptuara për të fituar.
  • Vendosni bast: Bastet e vendosura ju mundësojnë të vini bast në rezultatin e saktë të një ndeshjeje. Për shembull, ju mund të vini bast që një lojtar të fitojë ndeshjen në sete të drejtpërdrejta (2-0), ose të fitojë në tre sete (2-1). Bastet e vendosura ofrojnë shanse më të larta në krahasim me tregun e fituesit të ndeshjes, pasi kërkojnë parashikime më specifike.
  • Totali i lojërave: Tregu total i lojërave ju lejon të vini bast mbi numrin total të lojërave të luajtura në një ndeshje. Bookmakers vendosin një linjë dhe ju mund të vini bast nëse numri i përgjithshëm i lojërave do të jetë mbi ose nën atë linjë. Ky treg është i popullarizuar për ndeshjet ku të dy lojtarët përputhen në mënyrë të barabartë.
  • Bast Handicap: Bastet me handikap, i njohur gjithashtu si bast përhapjeje, përfshin dhënien e një lojtari një avantazh ose disavantazh virtual për sa i përket lojërave ose seteve. Kjo mundëson shanse më të balancuara, veçanërisht në ndeshjet ku një lojtar është një favorit i rëndë. Për shembull, ju mund të vini bast që një lojtar të fitojë me një handikap lojë -1.5, që do të thotë se ata do të duhet të fitojnë me të paktën dy ndeshje.
Tregjet e njohura të basteve të tenisit
Faktorët që duhen marrë parasysh kur analizoni shanset e basteve të tenisit

Faktorët që duhen marrë parasysh kur analizoni shanset e basteve të tenisit

Kur analizoni shanset e basteve të tenisit, ka disa faktorë kyç për t'u marrë parasysh që mund t'ju ndihmojnë të merrni vendime më të informuara për bastet:

  • Forma e lojtarit: Forma aktuale e një lojtari është një faktor i rëndësishëm për t'u marrë parasysh kur vlerësohen shanset e tyre për të fituar. Shikoni rezultatet e tyre të fundit, si për sa i përket fitoreve ashtu edhe humbjeve, dhe merrni parasysh nëse ata po performojnë më të mirën e tyre apo po luftojnë me mospërputhjet.
  • Të dhënat kokë më kokë: Të dhënat kokë më kokë mund të ofrojnë njohuri të vlefshme se si dy lojtarë përputhen me njëri-tjetrin. Shikoni takimet e tyre të mëparshme dhe merrni parasysh faktorë të tillë si stili i lojës, sipërfaqja e fushës dhe kushtet. Disa lojtarë mund të kenë një avantazh psikologjik mbi të tjerët, gjë që mund të ndikojë në performancën e tyre.
  • Sipërfaqja e gjykatës: Lojtarë të ndryshëm shkëlqejnë në sipërfaqe të ndryshme fushash. Disa lojtarë performojnë më mirë në fusha balte, ndërsa të tjerë preferojnë fusha me bar ose fusha të vështira. Merrni parasysh sipërfaqen e fushës dhe se si i përshtatet stilit të lojës së secilit lojtar. Një lojtar që është i fortë në balte mund të luftojë në një fushë të vështirë dhe anasjelltas.
  • Lëndimi dhe fitnesi: Lëndimet dhe nivelet e fitnesit mund të kenë një ndikim të rëndësishëm në performancën e një lojtari. Merrni parasysh çdo dëmtim ose sëmundje të fundit që mund të ndikojë në aftësinë e një lojtari për të performuar sa më mirë. Një lojtar që nuk është plotësisht në formë mund të luftojë për të konkurruar kundër një kundërshtari të përshtatshëm dhe të shëndetshëm.
  • Rëndësia e turneut:Merrni parasysh rëndësinë e turneut për çdo lojtar. Disa lojtarë mund të kenë prioritet turne të caktuara mbi të tjerët, në varësi të renditjes së tyre, qëllimeve të karrierës dhe performancës së mëparshme. Një lojtar i cili është shumë i motivuar dhe ka një histori të fortë në një turne të caktuar mund të ketë më shumë gjasa të performojë mirë.
Faktorët që duhen marrë parasysh kur analizoni shanset e basteve të tenisit
Si të gjeni shanset më të mira të basteve të tenisit

Si të gjeni shanset më të mira të basteve të tenisit

Shanset e basteve të tenisit mund të gjenden në çdo libër sportiv në internet, por jo të gjitha ofrojnë të njëjtat linja dhe opsione. Linjat e parave, spread-et dhe linjat totale të lojërave mund të gjenden fjalë për fjalë në çdo libër sportiv në internet, ndërsa opsionet e tjera ofrohen vetëm nga basteshkruesit më të mirë në internet.

Tenisi është një sport, shanset e të cilit po lëvizin më shumë. Është një sport individual në të cilin shumë faktorë mund të ndikojnë në një ngjarje të ardhshme. Kohëzgjatja e ndeshjes së mëparshme, distanca e përshkuar, forma dhe lëndimet e fundit, një rekord i mëparshëm kokë më kokë janë vetëm disa nga faktorët që ndikojnë në shanset e tenisit.

Të gjithë këta faktorë kanë një nivel të ndryshëm ndikimi në shanset në libra të ndryshëm sportivë, kështu që kontrollimi i shumë basteshkruesve dhe krahasimi i gjasave të tenisit mund të bëjë një ndryshim të vërtetë.

Linja totale e përmendur e lojës mund të jetë gjithashtu e ndryshme në bastevënës të ndryshëm në internet. Për shembull, nëse linja diku është në 23.5 ndeshje duke pritur që të dy lojtarët të mbajnë shërbimet e tyre për një periudhë të gjatë të ndeshjes, e njëjta linjë mund të jetë 22.5 diku tjetër që është linja e rregullt në shumicën e ndeshjeve.

Si të gjeni shanset më të mira të basteve të tenisit
Faqet më të mira të basteve në internet për shanset e tenisit

Faqet më të mira të basteve në internet për shanset e tenisit

Siç u përmend më lart, shumica e librave sportiv online ofrojnë baste tenisi online por vetëm disa kanë shumë linja që janë një kënaqësi e vërtetë për çdo adhurues të tenisit.

Melbet, bast N1, Unibet, William Hill, Leon bet janë disa nga basteshkruesit që ofrojnë të gjitha linjat që një bastues tenisi do të donte të shihte.

Krahasimi i gjasave të tenisit është shumë i rëndësishëm për të vendosur bastin e duhur dhe për të qenë në gjendje të përfitoni maksimalisht prej tij. Është shumë e zakonshme që shanset e tenisit të shkojnë lart e poshtë dhe shpesh ka shumë dallime në shanset midis një dite më parë dhe ditës së lojës.

Dallimet midis koeficienteve janë të rregullta jo vetëm për bastet e linjës së parave, por edhe në spread-et dhe linjat e lojës.

I njëjti është rasti nëse vini bast se cili lojtar do të fitojë një turne. Libërbërës të ndryshëm japin shanse të ndryshme për favoritin kryesor dhe meqenëse shumë bastesh e shijojnë zgjedhjen e fituesit, është shumë e rëndësishme të gjesh bastebërësin që ofron shanset më të larta për fituesin e lojtarit të zgjedhur.

Faqet më të mira të basteve në internet për shanset e tenisit
Këshilla dhe truke për shanset e basteve të tenisit

Këshilla dhe truke për shanset e basteve të tenisit

Ashtu si për çdo sport tjetër, ka shumë këshilla dhe truke kur bëhet fjalë për bastet online të tenisit.

Para se të vendosni një bast për fituesin e ndeshjes, duhet të kontrolloni shumë detaje. Renditja aktuale jep një pamje të qartë se sa i mirë është lojtari. Rekordi i sezonit gjithashtu flet shumë për formën e fundit dhe potencialin e lojtarit për të fituar ndeshje të shumta në një turne apo edhe për të fituar trofeun.

Kur po kontrolloni rekordin e sezonit të lojtarit, ka një detaj tjetër thelbësor. Ju duhet të shihni rekordin në një sipërfaqe të caktuar pasi tenisi luhet në tre sipërfaqe kryesore.

Për shembull, nëse doni të vini bast në ndeshjet e Wimbledon, duhet të kontrolloni të dhënat e lojtarëve në bar. Duke parë që lojtari është i mirë ose i keq në sipërfaqe balte nuk do t'ju tregojë mjaftueshëm pasi stili i lojës në bar dhe baltë është krejtësisht i ndryshëm.

Një fakt tjetër i rëndësishëm është nëse lojtari luan në një turne të caktuar për herë të parë ose nëse ai ose ajo ka një histori suksesi. Lojtarët kanë turne dhe sipërfaqe ku ata ndihen rehat duke luajtur në të cilat gjithashtu mund të bëjnë një ndryshim.

Dhe së fundi, kontrollimi i rekordit kokë më kokë midis dy lojtarëve është thelbësor për zgjedhjen e zgjedhjes së duhur. Nëse një lojtar po mposht rregullisht kundërshtarin e tij, atëherë është një avantazh i mirë për një bast fitues.

Këshilla dhe truke për shanset e basteve të tenisit
About the author
Ardit Krasniqi
Ardit Krasniqi
About

Ardit, një shqiptar i krenar, kombinon me mjeshtëri dashurinë e tij për lojrat e kazinos me aftësinë e tij gjuhësore. Si një lokalizues i udhëzimeve për kazino online, puna e tij është e pasur me nuancat kulturore.

Send email
More posts by Ardit Krasniqi

FAQ

Gjithçka që duhet të dish për kazinotë

Cilat janë tre llojet kryesore të shanseve të basteve të tenisit?

Tre llojet kryesore të gjasave të basteve të tenisit janë koeficientët Moneyline, koeficientët e pjesshëm dhe shanset dhjetore. Shanset e linjës së parave tregojnë fitim të mundshëm nga një bast prej 100 dollarësh, me numra pozitivë për të dobëtit dhe numra negativë për të preferuarit. Shanset fraksionale, të zakonshme në MB, tregojnë fitimin e mundshëm në lidhje me aksionet tuaja si fraksione. Shanset dhjetore, të njohura në Evropë, tregojnë pagesën totale për bast njësi si një numër dhjetor.

Si funksionojnë shanset e linjës së parave në bastet e tenisit?

Shanset e linjës së parave, të njohura edhe si shanset amerikane, shprehen si numra pozitivë ose negativë. Një numër pozitiv tregon një të dobët dhe tregon se sa fitim do të bëni në një bast 100 dollarë. Për shembull, +150 do të thotë që ju do të përfitoni 150 dollarë në një bast 100 dollarë. Një numër negativ tregon një të preferuar dhe tregon se sa duhet të vini bast për të fituar një fitim prej 100 dollarësh. Për shembull, -200 do të thotë që ju duhet të vini bast 200 dollarë për të bërë një fitim 100 dollarë.

Cila është Rëndësia e Shaneve Thyesore në Bastet e Tenisit?

Shanset fraksionale përfaqësojnë fitimin e mundshëm në lidhje me aksionin tuaj, të treguar si fraksion. Për shembull, 2/1 do të thotë që ju do të bënit një fitim 2$ për çdo bast 1$ nëse zgjedhja juaj fiton. Këto shanse japin gjithashtu një ndjenjë të gjasave për një rezultat; numrat e parë më të lartë në fraksion tregojnë rezultate më pak të mundshme.

Si mund të llogaris fitimet e mundshme me shanse dhjetore?

Për të llogaritur fitimet e mundshme me shanse dhjetore, ju shumëzoni shumën tuaj me shanset dhjetore. Për shembull, nëse shanset dhjetore janë 2.50 dhe keni vënë bast 100 dollarë, do të merrni 250 dollarë nëse fitoni (100 dollarë aksione + 150 dollarë fitim).

Si përcaktohen shanset e basteve të tenisit?

Libërbërësit vendosin shanset e basteve të tenisit bazuar në faktorë të ndryshëm, duke përfshirë performancën e kaluar të lojtarëve, rekordet kokë më kokë, formën aktuale dhe statistika të tjera. Ata synojnë të tërheqin baste të barabarta në të dyja anët e një ndeshjeje për të siguruar një fitim pavarësisht nga rezultati.

Cilat janë tregjet popullore të basteve të tenisit?

Tregjet e njohura të basteve të tenisit përfshijnë fituesin e ndeshjes, bastet e seteve, lojërat totale dhe bastet me handikap. Fituesi i ndeshjes vë bast se kush do ta fitojë ndeshjen. Bastet e vendosura po parashikojnë rezultatin e saktë. Totali i lojërave është bast mbi ose nën një linjë të caktuar të lojërave totale të luajtura. Bastet me handikap i japin një avantazh ose disavantazh virtual një lojtari për sa i përket lojërave ose seteve.

Çfarë duhet të marr parasysh kur analizoj shanset e basteve të tenisit?

Merrni parasysh formën e lojtarit, rekordet kokë më kokë, sipërfaqen e fushës, nivelet e lëndimeve dhe fitnesit dhe rëndësinë e turneut. Analizimi i këtyre faktorëve ndihmon në marrjen e vendimeve të informuara të basteve.

Si mund të bastoj me sukses në tenis?

Për të rritur shanset tuaja për sukses, hulumtoni lojtarët dhe ndeshjet, menaxhoni bankrollin tuaj me përgjegjësi, kërkoni baste me vlerë ku shanset janë në favorin tuaj dhe specializohuni në tregje specifike ose profile lojtarësh.

Çfarë duhet të kërkoj në një faqe bastesh tenisi ose në një libralidhës?

Zgjidhni një libralidhës me një reputacion të mirë, një gamë të gjerë tregjesh bastesh tenisi, shanse konkurruese, një ndërfaqe miqësore për përdoruesit dhe bonuse dhe promovime tërheqëse. Sigurohuni që ato të jenë të licencuara dhe të besueshme.

Si mund t'i krahasoj shanset e basteve të tenisit midis basteshkruesve të ndryshëm?

Përdorni mjetet e krahasimit të koeficienteve në internet si Oddschecker, BetBrain ose OddsPortal për të krahasuar shanset e ofruara nga prodhues të ndryshëm të basteve për një ndeshje ose treg të caktuar. Kjo ndihmon për të gjetur shanset më të mira dhe për të maksimizuar fitimet e mundshme.